Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Συνένωση άρτιων και μη οικοδομήσιμων αγροτεμαχίων


Recommended Posts

Πρόκειται για δύο αγροτεμάχια εκτός σχεδίου που αποκτήθηκαν με ένα τίτλο κυριότητας και είναι το καθε ένα άρτιο κατά κανόνα και μη οικοδομήσιμο. Είναι λαχίδια με πολύ μικρό πλάτος. Στην περιοχή ισχύει το 270 Δ και έχουν εμβαδόν 5 και 6 στρέμματα αντίστοιχα. Δεν εγγράφεται οικοδομή σε κανένα από τα δύο γιατι έχουν πλάτος 10 μ και 8 μ. Χρόνος δημιουργίας των δύο αγροτεμαχίων είναι το 1986 και το 1948 άρα απόσταση από πλευρικά όρια 2,5 και 15μ.

Με τη συνένωση τους αποκτά το ενιαίο αγροτεμάχιο πλάτος 18μ. Μπορεί να υπαχθεί στην απόσταση από πλευρικά όρια των 2,5μ (δημιουργία ενός αγροτεμαχίου προ του 1962) και έτσι να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο σήμερα?

Link to comment
Share on other sites

Τα δύο αγροτεμάχια είναι άρτια κατά κανόνα (Ε> 4.000,00 τ.μ.). Δεν είναι οικοδομήσιμα γιατί αφαιρώντας τις πλευρικές αποστάσεις δεν μπορεί να εγγραφεί σε κανένα από τα δύο κτίριο με διαστάσεις 10*5. Αν όμως μπορούν να θεωρηθούν ένα ενιαίο (είναι του ιδίου ιδιοκτήτη με ένα συμβόλαιο του 1997) ποια είναι η απόσταση από τα πλευρικά όρια που πρέπει να τηρηθεί? μπορέι να πάει σε κάποια από τις παρεκκλίσεις? Δύο άρτια κατα κανόνα και μη οικοδομήσιμα αγροτεμάχια μπορούν μετά τη συνένωση τους να γίνουν οπικοδομήσιμα?

Link to comment
Share on other sites

(ερωτηση εργασιας)

Αν τα συννενωσεις, δεν δημιουργεις σημερα ενα νεο; αφου και τα δυο ειναι κατα κανονα. Δε χρειαζεσαι προσωπο λοιπον;

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει η άποψη πως αν δύο γειτονικά τεμάχια αγοραστούν από τον ίδιο ιδιοκτήτη, τότε επέρχεται συνένωση.

Άρα μήπως αφού αγοράστηκαν μετά την ισχύ του ΦΕΚ 270 Δ (31/5/1985) πρέπει το νέο γήπεδο να έχει πρόσωπο 45μ?

Link to comment
Share on other sites

1. Ο κανόνας σήμερα δεν είναι μόνο Ε>4000 τ.μ αλλά απαιτείται και πρόσωπο

2. Συνάδελφε pa_haraxis το γεωτεμάχιο είναι ενιαίο πλέον αλλά από πιά παρέκκλιση προκύπτουν τα 2,5 μ ,δεν υπάρχει το απαιτούμενο πρόσωπο για να πάς στην παρέκκλιση που επιτρέπει την απόσταση αυτή

3. το 5Χ10 που το διάβασες στην εκτός σχεδίου δόμηση???

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

η παρέκκλιση δίνεται όταν προϋπάρχει του 81, υπάρχει πιθανότητα με τη συνένωση αν το κάθε ένα από αυτά προϋπήρχε του 81 να σου την έδιναν και πάλι γιατί το πρόβλημα του στενού γηπέδου εξακολουθεί να υπάρχει. αλλά από τη στιγμή που είναι του 97, θεωρώ προσωπικά ότι δεν μπορείς...

Link to comment
Share on other sites

  • 9 years later...

καλημερα 

 περιπτωση οπου το 2018  3 αδελφια απεδεχθησαν  κληρονομια οπου  απο ενα αγροτεμαχιο 12 στρ,  διαιρετα  εδωσε  ο κληρονομουμενος(που το εχει απο το 60) απο 4 στρ.(κατα δικη μου μετρηση ειναι  τα 4 και το  τριτο  3800 ) .Κατα   τμημα  μιας πλευρας υπαρχει δρομος ο οποιος στην διαθηκη χαρακτηριζεται ως αγροτικος.Στοχος τωρα των κληρονομων ειναι να πουλησουν   σε  αγοραστη ο οποιος θελει να συννενωσει  και φυσικα  χτισει  κιολας  .Σε αφ στο εκχα   δεν υπαρχει δρομος  το 45-60..
Παρακαλω για την γνωμη σας  κατα ποσο  μπορουμε απο καπου να τεκμηριωσουμε  αρτιοτητα ,οικοδομησιμοτητα 
μιας και χρονος δημιουργιας ειναι το 2018 και δεν(?) υπαρχει προσωπο 
 
 
 
Edited by KOKARADI
Link to comment
Share on other sites

Πες μας αν ο κληρονομούμενος τα είχε άτυπα δια χρησικτησίας και πότε απεβίωσε.

Αν ο χρόνος θανάτου του είναι μετά το 2003 και δεν υπάρχει τίτλος καθαρή δήλωση Ν. 651 για αρτιότητα και οικοδομησιμότητα, χωρίς δικαστική απόφαση την ξεχνάς. 

Link to comment
Share on other sites

ο κληρονομουμενος  τα ειχε με ατυπη παραχωρηση απο τον πατερα του  το 1960 αλλως εκ χρησικτησιας -οπως γραφει στην αποδοχη  και απεβιωσε το 2017 

Edited by KOKARADI
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.