Μετάβαση στο περιεχόμενο

πρόβλημα με απαλλακτικό από άδεια εγκατάστασης


Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδερφοι θα ήθελα τις συμβουλές σας πάνω σε ένα γραφειοκρατικό πρόβλημα που αντιμετωπίζω.

 

Εχω αναλάβει την περιβαλλοντική μελέτη , έκδοση άδειας εγκατάστασης (ειδική δήλωση) και στην συνέχεια τις ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες για ένα εργαστήριο κατασκευής πλαστικών ποτηριών από πλαστική ύλη PET. Η διαδικασία που έχω ακολουθήσει ως τώρα ήταν:

αρχικά κατέθεσα την περιβαλλοντική μελέτη στην Δ/νση Ανάπτυξης και αυτή προωθήθηκε στην Δ/νση Πολεοδομίας (τμ. Περ/ντος) προς έλεγχο (καθότι η Δ/νση Ανάπτυξης της περιοχής δεν είναι 'one stop').

Πρέπει να αναφέρω ότι το εργαστήριο είναι χαμηλής όχλησης , θα γίνει εκτός σχεδίου και σύμφωνα με το άρθρο 6 (νομίζω!!) του Ν.3325 αν μετά την παρέλευση 30 ημερών χωρίς απάντηση στην περιβαλλοντική , θεωρήστε θετική η απάντηση και η δ/νση Ανάπτυξης πρέπει να προχωρήσει στην έκδοση της άδειας εγκατάστασης.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το άρθρο κατέθεσα αίτηση με πλήρη φάκελο στο Ανάπτυξης και ζητούσα (αναφέροντας το άρθρο) την έκδοση της άδειας εγκατάστασης και την προώθηση του οικ.φακέλου στο τμήμα Πολεοδομίας.

Και από εδώ και πέρα αρχίζει η περιπέτεια :

Ο διευθυντής του τμήματος σκύλιασε και θεωρεί ότι το κάνω επίτηδες γιατί το εργαστήριο θα έχει κάτι επικίνδυνο (συγκεκριμένα η πρώτη του κουβέντα ήταν : Στην Πουτ..... πουτ.....ιες?). Πρέπει να σημειώσω ότι λόγο δυσλειτουργίας του τμ Περιβάλλοντος ο μέσος όρος έκδοσης μιας απόφασης περ_κών όρων Β4 κατηγορίας (ακόμα και απλής ανανέωσης) είναι 4 μήνες.

Ο Δ/ντής είναι γνώστης του προβλήματος και απλά μας συνέστησε υπομονή , αλλιώς θα κάνει ένα 'χαρτικό' όπου θα τρέχουμε κανένα εξάμηνο (εμένα με ακούστηκε σαν εκβιασμός τότε).

Την ίδια μέρα της αίτησης ζήτησε την περιβαλλοντική μου από το τμήμα περιβάλλοντος για να την ελέγξει ο ίδιος (Πολιτικός μηχανικός ή αρχιτέκτων).

Χτες λοιπόν πήρα στα χέρια μου ένα 'χαρτικο' όπου μου γράφει τις παρατηρήσεις του (οι οποίες απλά δεν χαρακτηρίζονται).

Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής :

Το διάστημα των 30 ημερών έχει παρέλθει... και επειδή θα απαντήσω γραπτώς ... να επιμείνω στο ότι παρήλθε το χρονικό διάστημα ?

Ή να απαντήσω κανονικά και να προσκομίσω τα επιπλέον δικαιολογητικά που ζητάει (τα οποία δεν απαιτούνται).

 

Ο τύπος είναι άσχετος με το αντικείμενο και οι παρατηρήσεις που μου έχει δώσει το αποδεικνύουν

1. Μου ζητάει τοπογραφικό που να δείχνει αποστάσεις από οικισμούς ,όταν στα χαμηλής όχλησης και ειδικά τα εργαστήρια (χωρίς καταγγελίες) δεν υπάρχουν περιορισμοί.

2. Μου ζητάει οικοδομική άδεια για το υπάρχον κτίσμα (θα γίνει προσθήκη και αλλαγή χρήσης) όταν έχει στο γραφείο του τον πλήρη φάκελο για την οικοδομική άδεια.

και 3. (το πιο απίστευτο) : στο ερωτηματολόγιο της περιβαλλοντικής στο Νο9 απαντώ ότι δεν υπάρχει κίνδυνο εκπομπής επικίνδυνων ουσιών από ανώμαλες καταστάσεις. Και πάνω σε αυτό μου ζητάει να προσδιορίσω τα αέρια που εκπέμπονται σε περίπτωση καύσης των πλαστικών προϊόντων ή πρώτων υλών και την χημική σύσταση ,αναλυτικά, των πρώτων υλών και των παραγομένων προϊόντων και να εξετάσω την περίπτωση εάν οι πρώτες ύλες που θα αποθηκεύσουμε ανήκουν στην κατηγορία των εύφλεκτων υλικών.

 

Παρακαλώ για τις χρήσιμες συμβουλές σας και για άλλες λύσεις που δεν έχω σκεφτεί

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.