Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαφορές ΑΠΥ και ΤΠΥ


maik

Recommended Posts

Επικουρικά τα παρακάτω:

Εχει αποσυνδεθεί η τιμολόγηση από την αναγνώρηση του εσόδου. Επίσης η τιμολόγηση γίνεται για το μέρος της παρασχεθείσας εργασίας που έχει ολοκληρωθεί ανεξάρτητα του αν πραγματοποιηθεί η πληρωμή της ή όχι.

  • "... Η υποχρέωση έκδοσης τιμολογίου γεννάται κατά το χρόνο που πραγματοποιείται η αποστολή ή η παράδοση των αγαθών ή των υπηρεσιών. ..." (ν.4308/2014(ΕΛΠ), άρθρο 11, § 1).
  • "... Ο χρόνος γένεσης της υποχρέωσης έκδοσης τιμολογίου διαφοροποιείται από την προθεσμία έκδοσης του εν λόγω τιμολογίου. ..." (ΠΟΛ 1003/31-12-2014 § 11.1.1)
  • " ... Ο χρόνος έκδοσης του τιμολογίου αποσυνδέεται από την εφαρμογή της αρχής του δεδουλευμένου σχετικά με την αναγνώριση των πωλήσεων. Δηλαδή, η υποχρέωση αναγνώρισης των εσόδων είναι θέμα πραγματικών περιστατικών σύμφωνα με τα σχετικά κριτήρια αναγνώρισης (π.χ. παράδοση αγαθών, παροχή υπηρεσίας) και δεν προϋποθέτει την έκδοση τιμολογίου η οποία μπορεί και να γίνεται σε μεταγενέστερο χρόνο. ..." (Εγκ. ΠΟΛ 1003/31-12-2014 § 11.1.2).
  • Tο τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών (ΤΠΥ) εκδίδεται το αργότερο μέχρι τη 15η ημέρα του επόμενου μήνα της ολοκλήρωσης της υπηρεσίας ή όταν αυτή διαρκεί μέχρι τη 15η ημέρα του επόμενου μήνα από την περίοδο που καθίσταται απαιτητό μέρος της αμοιβής για παρασχεθείσα όμως υπηρεσία. [Σχετ. ν.4308/2014(ΕΛΠ), άρθρο 11 § 1]


Γενικότερα για τον χρόνο τιμολόγησης: Σχετ. ν.4308/2014(ΕΛΠ), άρθρα 11 & 13, και ΠΟΛ.1003/2014

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

5 ώρες πριν, georgegaleos said:

Επικουρικά τα παρακάτω:

Εχει αποσυνδεθεί η τιμολόγηση από την αναγνώρηση του εσόδου. Επίσης η τιμολόγηση γίνεται για το μέρος της παρασχεθείσας εργασίας που έχει ολοκληρωθεί ανεξάρτητα του αν πραγματοποιηθεί η πληρωμή της ή όχι.

Ευχαριστώ για την απάντηση, το μαρκαρισμένο κείμενο είναι αυτό που με απασχολεί περισσότερο!Δηλαδή πληρώνω ΦΕΜ και ΦΠΑ ως οφείλω και από πληρωμή βλέπουμε!

Link to comment
Share on other sites

ν.4308/2014 (ΕΛΠ), άρθρο 11, § 2 :

"2. Ο χρόνος έκδοσης τιμολογίου καθορίζεται ως εξής: α) Σε περίπτωση πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών, τιμολόγιο εκδίδεται το αργότερο μέχρι τη 15η ημέρα του επόμενου μήνα της παράδοσης ή αποστολής αγαθών ή της ολοκλήρωσης της υπηρεσίας, κατά περίπτωση. β) Σε περίπτωση συνεχιζόμενης παροχής αγαθών, υπηρεσίας ή κατασκευής έργου, το τιμολόγιο εκδίδεται μέχρι τη 15η ημέρα του επόμενου μήνα από την περίοδο στην οποία μέρος της σχετικής αμοιβής καθίσταται απαιτητό για τα αγαθά ή τις υπηρεσίες που έχουν παρασχεθεί ή το μέρος του έργου που έχει ολοκληρωθεί."

[Σχετ. και η ΣΛΟΤ 3118/2019]

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.