Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τακτοποίηση ιδιοκτησίας μηχανικού


Renoa

Recommended Posts

Χαίρετε! Ως νέα μηχανικός έχω κάποια απορία πάνω στο θέμα οπότε θα με βοηθούσε αν κάποιος γνωρίζε το εξής:

Μπορώ να αναλάβω τη διαδικασία ρύθμισης ημιυπαθρίου ενός ακινήτου που είναι είναι στο όνομά μου; Δηλαδή που ο μηχανικός και ο ιδιοκτήτης είναι το ίδιο πρόσωπο;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Απαντήσεις 166
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Επειδη οι απαντησεις για το θεμα ειναι λιγο διασπαρτες ας ασχοληθουμε σε αυτο το θεμα μονο με τη συγκεκριμενη περιπτωση δηλ. τακτοποιηση για το σπιτι μας. Πως απαλλασομαστε (αν απαλλασομαστε) με καταθεση αμοιβης, με το ΦΕΜ, με ΤΣΜΕΔΕ με ΕΜΠ, με ΤΕΕ και οτι αλλο. Πια ειναι η διαδικασια, οποιος την εχει κανει ας μας την γραψει αναλυτικα....

Ας μην ασχοληθουμε με συγγενεις κλπ. γιατι απο οτι εχω καταλαβει τα πραγματα ειναι καπως διαφορετικα. Να γραψουμε μονο για την περιπτωση που ειμαστε 100% ιδιοκτητες και καταθετουμε και υπογραφουμε εμεις για την τακτοποιηση.

Αν πχ. αντιμετωπισουμε τον εαυτο μας ως πελατη, για καποιον που φορολογειται πχ. με 30% φορο (λεμε τωρα) θα μας κοστισει η διαδικασια 230x0.3=69 Ευρω.Συν το ΦΠΑ 230x0.23=53 Ευρω, συν ΤΣΜΕΔΕ και ΕΜΠ αλλα 7 Ευρω, το ολο θεμα θα μας παει 129 Ευρω.

Τετοιους καιρους δεν ειναι να χαριζεις τιποτα....

Υπαρχει διαδικασια να τα γλυτωσουμε αυτα, ή ειναι τοσος μπελας και φορολογικο μπλεξιμο που τα πληρωνουμε (οπως θα πληρωσουμε και το προστιμο) και ξεμπερδευουμε???

Γραψτε οσοι γνωριζετε....

Link to comment
Share on other sites

και όμως σε άδεια που πλήρωσα εγώ Κρήτη με βάλαν και πλήρωσα ΦΠΑ. Αμοιβή μελέτης. Και ο λογιστής μου που το κοίταξε είπε ότι έπρεπε να το πληρώσω.

Link to comment
Share on other sites

Έκοψες απόδειξη στον εαυτό σου δηλαδή. Και άρα (αναπόφευκτα) επίσης φορολογήθηκες για το ποσό που έκοψες. Ε τότε απλά δεν πήρες απαλλαγή.

Link to comment
Share on other sites

Aπ οτι θυμαμαι, χωρις να το εχω ψαξει, απαλασσεσαι ΦΠΑ και ΦΕΜ.

Τα υπολοιπα κανονικα.

Γλυτωνεις δηλαδη ενα ποσο της ταξης των 80 ευρω ανα τακτοποιηση περιπου...

Link to comment
Share on other sites

Και φυσικά του υπόλοιπου φόρο εισοδήματος που ενδεχομένως θα πλήρωνες. Γιατί δε θα πρέπει να ξεχνάμε, ότι πλέον δεν είναι μόνο ότι χάνουμε ό,τι παρακρατείται ως φόρος, αλλά ενδέχεται να πληρώνουμε και επιπλέον. Με απαλλαγή αμοιβής, δεν τίθεται θέμα να μετρήσει κάτι παραπάνω στο εισόδημα.

Άρα αν απαλλαγούμε και από αυτό, τα υπόλοιπα τι είναι; Τα 7,15Ε μόνο των κρατήσεων...

Με το 2,048% του ΤΕΕ το οποίο παρακρατείται αυτόματα με την κατάθεση στην ΕΤΕ, έχω ερώτημα εγώ τι γίνεται. Εφόσον δε θα γίνει κατάθεση στο λογαριασμό, το χάνει το ΤΕΕ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.