Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τακτοποίηση ιδιοκτησίας μηχανικού


Renoa

Recommended Posts

Για άτυπη δωρεά όπως θα διαβάσεις και στην εγκύκλιο που ανέβασα σε προηγούμενο post απαιτείται έκδοση στοιχείου με την ένδειξη δωρεάν. και τη φράση εκδίδεται ώς στοιχείο αυτοπαράδοσης

 

Συμφώνησα αρχικά μαζί σου σε προηγουμένο ποστ. Έτσι ήξερα κι εγώ από τον ΚΒΣ. Διάβασε όμως αυτό που ανέβασα και θα δεις ότι το αναιρεί. Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι πρόσφατα ή αν ο λόγος είναι ότι εμείς αναγκαζόμαστε να κάνουμε δωρεά "επισήμως" στη ΔΟΥ. Λέει πάντως ότι δεν απαιτείται.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 166
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ανέβασα εδώ: http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=1580

ένα 4σέλιδο που μου έδωσαν σήμερα στο ΤΕΕ όσον αφορά την απαλλαγή προκατάθεσης αμοιβής. Δεν μου είπαν τίποτα για πληρωμή ΦΕΜ (από συναδέλφους ξέρω ότι συμπληρώνουμε έντυπο ΦΕΜ και σφραγίζεται με τη λέξη "απαλλαγή" στη ΔΟΥ). Όπως θα διαβάσετε και στο έντυπο, εφόσον δεν προκύπτει εισόδημα όταν παίρνουμε απαλλαγή, δεν τίθεται θέμα ΦΕΜ (το τι λέει ο καθένας στην κάθε πολεοδομία μάλλον δεν θα πρέπει να μας ενδιαφέρει). Δε βλέπω κανένα λόγο κατ'επέκτασιν να απαλασσόμαστε μόνο μια φορά (ούτε υπάρχει τέτοια αναφορά σε νομοθεσία πουθενά), εφόσον είτε 1 φορά είναι 21 ζητήσουμε απαλλαγή, εισόδημα δεν έχουμε. Ούτε για ΤΣΜΕΔΕ-ΕΜΠ μου είπαν κάτι. Πλήρωσα απλά στο ταμείο του ΤΕΕ την κράτηση 2,048%.

ΑΠΥ τελικά δεν απαιτείται ούτε με την ένδειξη "δωρεάν" στις άτυπες δωρέες όπως θα δείτε στην 4η σελίδα στη διαγραμμένη παράγραφο.

 

δεν μπορω να το κατεβασω, λεει:

 

"violator, δεν έχετε προνόμια πρόσβασης σε αυτή τη σελίδα. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε ένα από τους παρακάτω λόγους:

 

1. Ο λογαριασμός σας μπορεί να μην έχει επαρκή δικαιώματα για τη πρόσβαση σε αυτή τη σελίδα. Προσπαθείτε να επεξεργαστείτε το μήνυμα κάποιου άλλου, να έχετε πρόσβαση σε εργαλεία διαχείρισης;

 

violator, δεν έχετε προνόμια πρόσβασης σε αυτή τη σελίδα. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε ένα από τους παρακάτω λόγους:

 

1. Ο λογαριασμός σας μπορεί να μην έχει επαρκή δικαιώματα για τη πρόσβαση σε αυτή τη σελίδα. Προσπαθείτε να επεξεργαστείτε το μήνυμα κάποιου άλλου, να έχετε πρόσβαση σε εργαλεία διαχείρισης;"

Link to comment
Share on other sites

Εταιρεία 2 μηχανικών ΟΕ , που φτιάχνει οικοδομή , μπορεί να πάρει απαλλαγή γιά να τακτοποιήσει τους ημιυπαίθριους της ?

Link to comment
Share on other sites

@tpanag

μήπως τελικά αυτό το περίφημο... στοιχείο αυτοπαράδοσης είναι η ΑΠΥ με την ένδειξη "δωρεάν" μιας και δεν εμφανίσαμε έξοδα σχετικά με την συγκεκριμένη παροχή υπηρεσίας;

(η λογίστρια φαινόταν πολύ σίγουρη ότι χρειάζεται αυτή η ΑΠΥ-όχι ότι αυτό σημαίνει κάτι σπουδαίο, τα'χουμε ξαναπεί αυτά...)

 

όπως το καταλαβαίνω, μάλλον υπάρχει ειδικό μπλοκ αυτοπαράδοσης και, όπως λέει το σχετικό εδάφιο "ειδικό στοιχείο αυτοπαράδοσης/ιδιοχρησιμοποίησης υπηρεσιών ή κατ' ανάγκη και άλλο στοιχείο ΚΒΣ μετά από σχετική διόρθωση τίτλου" (--> βλέπε ΑΠΥ)

 

τι να πω, βρε παιδιά... αν τολμήσει κανείς να με γράψει για παράβαση ΚΒΣ σχετικά με την ρύθμιση του σπιτιού που μένω...:evil: θα'χει κακά ξεμπερδέματα!:twisted:

 

όπως είπε ένας συνάδελφος και φίλος "θα κλειδώσω την πόρτα, θα βγάλω το ρόπαλο του μπέιζμπολ και θα τους ρωτήσω: πού είναι εκείνο το λαθάκι που λέγαμε;;" :lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

Σήμερα μίλησα και με την Πολεοδομία.Μου επιβεβαίωσαν και αυτοί ότι ΤΣΜΕΔΕ-ΕΜΠ πληρώνουμε κανονικά τόσο για εμάς όσο και για συγγενείς. Όσον αφορά στο ΦΕΜ για εμάς χρειάζεται απαλλακτικό από την εφορία ενώ για συγγενείς μόνο η φωτοτυπία της άτυπης δωρεάς αρκεί.

Αύριο θα πάω στην εφορία για την απαλλαγή του ΦΕΜ. Ξέρει κάποιος τι χρειάζεται???

Link to comment
Share on other sites

Συμφώνησα αρχικά μαζί σου σε προηγουμένο ποστ. Έτσι ήξερα κι εγώ από τον ΚΒΣ. Διάβασε όμως αυτό που ανέβασα και θα δεις ότι το αναιρεί. Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι πρόσφατα ή αν ο λόγος είναι ότι εμείς αναγκαζόμαστε να κάνουμε δωρεά "επισήμως" στη ΔΟΥ. Λέει πάντως ότι δεν απαιτείται.

 

@tpanag

Η πολυνομία είναι άλλος ένας λόγος για την κατάσταση μας! Εγώ έκανα για την περίπτωσή μου αυτά που λεει αυτο που ανέβασα. Νομίζω πάντως οτι τελικά πρέπει να κάνεις οτι λιγότερο μπορείς πληρώνοντας οσο λιγότερα μπορείς και ολο και κάποια δικαιολογία θα βρείς!!!

Link to comment
Share on other sites

Οταν ανοιξα το νημα αυτο δεν φανταζομουν αυτη την εξελιξη.

Αποδεικνυεται για αλλη μια φορα η ασχετοσυνη απο τη μια των δημοσιων λειτουργων που δεν θελουν να ψαξουν για τεκμηριωμενες απαντησεις, η πολυνομια απο την αλλη που μας μπερδευει ολους και τελευταιο και πιο σημαντικο η ανυπαρξια υποστηριξης του συλλογικου μας οργανου που ολα αυτα επρεπε να τα ειχε λυσει χρονια ή να ειχε ενδιαφερθει να το λυσει τωρα αμεσα αφου τοσα μελη της αφορα αυτη η υποθεση.....

Η κυρια φοροτεχνικος στο ΤΕΕ που δεν ξερω τη σχεση εξαρτημενης εργασιας εχει (για να μην την αδικησω) το να πηγαινει εκει μια φορα τη βδομαδα, μετα της 11 αλλα εχει αργησει λιγακι....να μην σηκωνει το τηλεφωνο και να μην γραφει μια σελιδα χαρτι με την αποψη της τεκμηριωμενα και να την γραψει στο περιοδικο ή να την μοιραζουν σε εντυπο απο το γραφειο ή να την αναρτησει στην ιστοσελιδα του ΤΕΕ, το λιγοτερο σημαινει οτι δεν κανει καλα τη δουλεια της ή οτι δεν κανει για τις αναγκες των μηχανικων που επρεπε να εξυπηρετει. Το ΤΕΕ πρεπει να βρει μια αλλη λυση για να μας εξυπηρετησει.

Γραφω λοιπον εδω τι εκανα εγω με τον δικο μου ημιυπαιθριο και ολη αυτη τη διαδικασια χωρις να σημαινει οτι ολα εγιναν σωστα:

1) Πηρα τη γνωστη απαλλαγη απο το ΤΕΕ

2)Πληρωσα ΤΣΜΕΔΕ-ΕΜΠ

3)Πληρωσα τι ΦΕΜ. Το εκανα για να μην ψαχνομαι για τη διαδικασια απαλλαγης αφου το ποσον ειναι μικρο και θα τα παρω πισω με την επιστροφη φορου.(Το σωστο ειναι να παρεις και γι' αυτο απαλλαγη απο την εφορια σου)

4) Εκοψα ενα δελτιο ΑΠΥ που το μετονομασα Ειδικο στοιχειο αυτοπαραδοσης/Ιδιοχρησιμοποιησης υπηρεσιων, που εγραψα επανω τα δικα μου στοιχεια και στον τιτλο εγραψα: Η αμοιβη του μηχανικου για το εργο "Τακτοποιηση ημιυοαιθριου, Ν3843/2010" ειναι .....Ευρω. Το εργο ειναι ΑΥΤΟΠΑΡΑΔΟΣΗ. Τα αναλογουντα εξοδα παροχης υπηρεσιας, ειναι 0.01 Ευρω.

Ετσι Αξια 0.01, ΦΠΑ 0.00 Συνολο 0.01 Ευρω.

Ετσι κλεινω το ολο ψαξιμο μου.

Δεν με συμβουλεψε κανεις λογιστης για αυτο που εκανα, μην σας παρω στο λαιμο μου.

Πιστευω με οσα γραφτηκαν στο νημα οτι η ουσια ειναι σωστη. Τωρα αν ο τροπος παρουσιασης ειναι λαθος , αν μου γινει ποτε ελεγχος ας με τιμωρησουν, τι να πω...

Ο χαμενος χρονος ολων μας σιγουρα αξιζε και αξιζει πολυ περισσοτερο, αλλα για το γαμωτο γινεται, για να μη μας κοροηδευουν συνεχως...

Καλη συνεχεια συναδελφοι...

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,

θα ηθελα να ρωτησω το εξης:

Στο στοιχειο αυτοπαραδοσης που θα πρεπει να συμπληρωσω (πηρα απαλλαγη για μενα και εκανα ατυπη δωρεα της αμοιβης μου στη μητερα μου και τον αδελφο μου) πόσο ποσό πρέπει να βάλω?Η αμοιβη μου συμφωνα με το προγραμμα του Τεε ειναι η ελάχιστη (286,01 Ευρώ).Πρέπει να βάλω το Φπα που αναλογεί στην αμοιβή αυτή ( δηλαδή 53,48 ευρώ) ή άλλο ποσό?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Αν κατεβασεις το 4σελιδο του συναδελφου θα δεις οτι ΦΠΑ εχει το τμημα της αμοιβης που αντιστοιχει στα εξοδα που εκανες για τη μελετη που εκανες δωρεα. Αν ισχυριστεις οτι τα εξοδα σου ειναι μηδεν, τοτε αυτο πρεπει να γραφει το στοιχειο αυτοπαραδοσης. Εγω εγραψα 0.01 Ευρω οπως θα διαβασεις πιο πανω. Εσυ αποφασιζεις....

Αν θες τη μεγιστη ασφαλεια τους πληρωνεις το ΦΠΑ και ξεμπερδευεις...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.