Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: N.3843/10 - Τακτοποίηση Ημιυπαίθριων και λοιπών χώρων


nikos_a

Recommended Posts

Αν έχεις αίτηση με ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ (χωρίς ωστόσο να 'χεις πληρώσει Α' δόση), είσαι ο.κ. Άλλωστε, έχεις ήδη προκαταβάλει ένα ποσό (250Ε, με το παράβολο που έκοψες), επομένως το θέμα ήδη έχει πάρει το δρόμο του. Άρα, πρόστιμο αυτή τη στιγμή για τον Η/Χ, δεν μπορούν να σου επιβάλλουν.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 242
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν έχεις αίτηση με ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ (χωρίς ωστόσο να 'χεις πληρώσει Α' δόση).

 

Δεν έχω τίποτα παρά μόνο τον αριθμό πρωτοκολου. Δεν ξέρω τι είναι η πληρότητα...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

έχω προς τακτοποίηση ένα χώρο στο ισόγειο που αποτελείται από 2 μέρη. Το μισό είναι κλειστός χώρος γκαράζ και το μισό πιλωτή. Πως τα τακτοποιώ? Με μια κατάθεση στην Πολεοδομία? Δείχνω απλά τις παλιές χρήσεις και τη νέα χρήση (γραφείο ή κατοικία) στο συνολικό χώρο?

Αλλάζει κάτι στο πρόστιμο αν το δείξουμε ως κατοικία ή γραφείο?

Link to comment
Share on other sites

Κανε οτι γραφεις, ενα φακελο.Αλλα γιατι ρωτας για γραφειο ή κατοικία ,δεν εχουν αποφασισει τι θα κανουν? τα χρηματα για γραφειο ειναι λιγο περισσοτερα (της ταξεως του 2% περιπου διαφορά)

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω τίποτα παρά μόνο τον αριθμό πρωτοκολου. Δεν ξέρω τι είναι η πληρότητα...

 

Άστο, ξέχνα το. Περίμενε να σε ειδοποιήσουν για το πρόστιμο καλού-κακού.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εχω ένα κατάστημα 90τμ με 90τμ υπόγειο. Αδεια πριν το 1967.

 

Στο βάθος του ισογείου υπάρχει ανοικτό πατάρι - εξώστης σε σχήμα Π.

Οχι μεγάλο, το πλάτος του είναι περίπου 1,5 μ και το συνολικό μήκος καμιά 15ρια μέτρα. Ανεβαίνει με μια κάθετη μεταλική σκάλα από το ισόγειο (η σκάλα είναι στο πίσω μέρος του ισογείου).

Το πατάρι έχει ύψος μικρότερο από 1.70 μ και πάντα η χρήση ήταν βοηθητική. Για να αφήνουν κάποια κιβώτια κλπ ή για να τοποθετούνται κάποιες διαφημιστικές πινακίδες.

Στα σχέδια και τα συμβόλαια δεν αναφέρεται πουθενά. Η κατασκευή του έγινε όταν κατασκευάστηκε και η υπόλοιπη οικοδομή.

 

Μέχρι σήμερα που το κατάστημα λειτουργούσε ως εμπορικό, δεν είχε ποτέ τεθεί κάποιο θέμα. Τώρα το ζητάνε για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και δεν ξέρω αν υπάρχει θέμα. Μου ζήτησε ο υποψήφιος ενοικιαστής τα σχέδια, την άδεια κλπ.

Υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί πρόβλημα;

Μπορώ να το νομιμοποιήσω αν θεωρείται αυθαίρετο;

Μήπως τσάμπα ανησυχώ και είναι ΟΚ με τίποτα παλιούς νόμους;

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.

Συγχαρητήρια για το forum, μέσα από το οποίο έχω διαφωτιστεί άπειρες φορές.

Το θέμα. Αφού πωλήθηκαν όλα τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας και κατοικήθηκαν, λόγω εξαντλήσεως του ΣΔ έγινε αναθεώρηση της άδειας και . υποτίθεται πως θα κατασκεύαζαν χώρο εκδηλώσεων. Στην πραγματικότητα εξ αρχής έγινε διαμέρισμα. Ο χώρος αυτός στη σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας περιγράφεται σα διαμέρισμα, όπως ήταν στην αρχική άδεια (του 1989).

Η Ερώτηση.Θεωρείται κοινόχρηστος χώρος και άρα για την υπαγωγή του στη ρύθμιση του 3843/10 απαιτείται συναίνεση συνιδιοκτητών?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Nanaa, πρέπει να δούμε πολλά θέματα όπως ότι δεν φτιάχτηκε με ΣΔ, ούτε μεταφορά ΣΔ παρά με το άρθρο που ορίζει ότι σε οικοδομές ανω των 600 τμ και επιτρέπεται η δημιουργία τέτοιας αίθουσας και τετραγωνικών πάλι που ορίζει ο νόμος που δεν τα θυμάμαι αυτήν την στιγμή. Φαντάζομαι επιδή το θέμα σας θα είναι δύσκολο να το κατεβάσετε στο φόρουμ τώρα, διάγραμμα κάλυψης και λοιπά στοιχεία της οικοδομικής άδειας που χρειαζόμαστε θα πρέπει να το δεί μηχανικός οποιασδήποτε ειδικότητας που ασχολείται με θέματα ΓΟΚ και να αποφανθεί.

Πάντως, σας γνωστοποιώ ότι αν η αίθουσα έγινε με το άρθρο που αναφέρω ανήκει σε όλους ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕς του ακινήτου, δεν επιτρέπεται η ενοικίαση ή η πώληση του παρά μόνο αν πέσει σε επιτήδειους. Και πάλι όμως θα μπορεί να προσβληθεί τόσο νομικά όσο και δικαστικά.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ Highlander για την άμεση και τεκμηριωμένη απάντηση. Και όμως συνέβη. Είμαστε ωστόσο όλοι (23) πρόθυμοι να υπογράψουμε .... εκτός από έναν. Θα δεχτεί το φάκελο η πολεοδομία?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.