Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δελτίο Αποστολής Σκυροδέματος


 

Recommended Posts

Προσωπικα θα ηθελα να ρωτησω τους εμπειροτερους πρωτα ως προς το παχος του σκυροδεματος καθαριοτητας. Τι παχος συνηθως ριχνεται ??

 

Τωρα για τα κυβικα που κουβουλαει η μπετονιερα (βαρελα) πως μπορει ενας μηχανικος να ειναι απολυτα σιγουρος οτι θα του ριξει τα κυβικα που ζητησε, οπως επισης πως βεβαιωνεται οτι καθοδον δεν σταματησε καπου να ριξει κανα δυο κυβικα ?? Αν υποθεσουμε οτι ειχαμε κανει ογκομετρηση και τελικα δεν εφτασε το σκυροδεμα τι απο εκει και υστερα μπορει να πραξει ενας μηχανικος ?

 

Ο φιλος CVENG το θετει πολυ σωστα το ζητημα.Φαινεται να ξερει τι του γινεται. Μονο με ζυγιση στη πλαστιγγα μπορεις να εισαι ησυχος φιλε, πραγμα χρονοβορο για τη σκυροδετηση ή με επακριβη κυβιση των καλουπιων.Πεφτει πολυ κλεψια στα κυβικα και οσοι κανουν τους ειδημονες ειναι οι πρωτοι που τους κλεβουν και το χειροτερο δε παιρνουν και γραμμη.

Σημειωτεον τα λεω αυτα ως ασχολουμενος με τη παραγωγη σκυροδεματος.Οσον αφορα το δελτιο αποστολης με καλυπτει απολυτα ο φιλος acnt

Panos το ΔΑ πρέπει να αναφέρει:

-Κατηγορία σκυροδέματος

-Ποσότητα σε κυβικά (βεβαίως-βεβαίως)

-Κατηγορία κάθισης

-Αντλησιμότητα

-Εάν περιέχει υπερρευστοποιητή ή όχι

-max λόγο νερού

-Ώρα φόρτωσης (και ας ελπίσουμε πως θα είναι και ώρα παραγωγής)

-Κατηγορία τσιμέντου

. Oντως ειναι για μαναβικο το συγκεκριμενο.
Link to comment
Share on other sites

Το ζύγισμα το ανέφερα κι εγώ. Πρακτικά είναι αδύνατο να γίνει απο επιβλέπων μηχανικό. Τα σίδερα, ναί, αλλά το μπετό όχι.

Με την πάροδο του χρόνου μπορεί κάποιος να ξέρει αν η βαρέλα που του ήρθε ήταν 10 κυβικά ή λιγότερο...Ακόμα και με το μάτι κυρίως σε θεμέλια, μπορείς να κάνεις μια εκτίμηση η οποία σας πληροφορώ δεν θα πέσει και πολύ έξω...

 

Φίλε kalispera γιατί δεν λες και τα κολπάκια με τις δεξαμενές νερού και ρευστοποιητή στις βαρέλες;

Link to comment
Share on other sites

Σε κάποιες μεγάλες εταιρίες σκυροδέματος μπορείς να ζητήσεις να έρχονται οι βαρέλες σφραγισμένες. Αυτό σε περίπτωση που εμπιστεύεσαι την εταιρία αλλά όχι τον οδηγό.

 

Δηλαδη ?? Πως βεβαιωνεσαι οτι η βαρελα ειναι σφραγισμενη ??

 

Επισης θα ηθελα να ρωτησω κατι ως προς τα δοκιμια. Σε ποιον ανηκουν και ποιος τα φερνει στο εργοταξιο ? Ανηκουν στον καλουπατζη, στον μηχανικο ή τα προμηθευομαστε απο το εργαστηριο ??

Link to comment
Share on other sites

Οι μήτρες μπορει να ανήκουν στον οποιονδήποτε. Αρκεί να είναι απο χυτοσίδηρο 150x150mm. Εγώ δεν παίρνω μόνος μου δοκίμια αλλά έρχεται άτομο από πιστοποιημένο εργαστήριο και τα παίρνει...

 

ΥΓ. Έχω δικό μου κώνο! Αυτό το τέστ το κάνω μόνος μου πρίν ρίξουμε! Χεχεχε!

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνα με ΚΤΣ 15.2.1 η ληψη των δοκιμιων και η αποστολη τους για ελεγχο γινεται με την μεριμνα και επιβλεψη του Επιβλεποντα μηχανικου με μεσα και προσωπικο που διαθετει ο κατασκευαστης του εργου.

 

Επειδη ομως ο εργολαβος δεν εχει δικα του δοκιμια ζηταει να του φερει η εταιρια σκυροδεματος . Ομως η εταιρια μπορει αντι για εξι να σου στειλει 3 (!). Τζιφος δηλαδη. Δεν ειναι και υποχρεωμενη στο φιναλε. Οποτε για να εισαι σιγουρος οτι θα κανεις τη δουλεια σου φροντιζεις να πανε να τα νοικιασουν απο εργαστηριο. Ετσι κι αλλιως το κοστος της ενοικιασης ειναι πολυ μικρο.

Αυτο που λεει ο acnt ειναι ακομα πιο σιγουρο για την ποιοτητα του δοκιμιου αλλα εχει κοστος και γκρινιαζουνε.

Link to comment
Share on other sites

CVENG, η υποχρέωση λήψης δοκιμίων ανήκει στον επιβλέποντα μηχανικό ο οποίος και θα πρέπει να έχει στην κατοχή του όλα τα απαραίτητα εργαλεία για τη λήψη τους (μήτρα, ράβδο δόνησης κλπ).

Link to comment
Share on other sites

avgoust και το κόστος αγοράς δεν είναι και τόσο μεγάλο τελικά για κάποιον που επιβλέπει ικανό αριθμό έργων. Ειδικά δε αν πρόκειται για κατασκευαστή δημοσίων έργων είναι άκρως απαραίτητα στο διηνεκές...

Link to comment
Share on other sites

avgoust δεν είπα ότι το ζητάει αλλά στην τελική αν θέλει ο επιβλέπων να κάνει τη δουλειά του όπως πρέπει οφείλει να τα έχει τα σύνεργα. Κανένας κανονισμός δεν σου ζητάει επίσης να σχεδιάζεις με τη βοήθεια υπολογιστή αλλά όλοι το κάνουμε για λόγους ακρίβειας και ευκολίας σχεδίασης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.