Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Στύλος ΔΕΗ


BIL

Recommended Posts

Γεια σε ολους, δεν ειμαι μηχανικος... απλα μια βοηθεια θελω

Αν μπορει να μου πει καποιος τι κολωνα ειναι αυτη (υψηλη ταση, υπερυψηλη κλπ) σε ποση αποσταση μπορω να χτισω, κ αν μπορω να ζητησω μεταφορα απο το οικοπεδο μου.

 

ευχαριστω πολυ.

 

kolona.jpg

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

κοιτα οπως το βλεπω, πρεπει να ειναι υψηλης τασης (150kV). και θυμίζει την αλλαγή κατεύθυνσης. Κρατάω μια επιφύλαξη μήπως είναι μέσης τάσης (τυποποιημένη κατασκευή P9 - αλλά δεν βλέπω ξύλινο στύλο, και λόγο ύψους μαλλον το αποκλείω).

Για την μετατόπηση του στύλου, πρέπει να απευθυνθείς στην Διεύθυνση Μεταφοράς της περιφέρειας στην οποία ανήκει η περιοχή σου. (Καμία σχέση με πρακτορία ΔΕΗ, και περιοχή - αυτά έχουν μόνο την χαμηλή και μέση τάση). Από όσο ξέρω 99,99% δεν μετακινούνται οι στύλοι υψηλής τάσης. Και όταν πας τοπογραφικό για άδεια σηλώνεις εάν υπάρχουν κατασκευές υψηλής τάσης της ΔΕΗ. Νομίζω έτσι και αλλιώς σε λιγότερα από 35-40μ δεν πρέπει να σε αφήνουν να οικοδομήσεις, αλλά ρώτα πολιτικό μηχανικό για να πάρεις πιο σωστές πληροφορίες.

 

Εγώ πάντως δεν θα έμενα σε σπίτι δίπλα απο πυλώνα.

Link to comment
Share on other sites

Eυχαριστω πολυ για την απαντηση

Οταν λες "αλλαγή κατεύθυνσης" τι εννοεις? Παιζει ρολο αν σου πω οτι πριν απο 5-6 στυλους τα καλωδια ειναι πανω σε μεταλικο πυργο και μετατρεπονται στις κολωνες που υπαρχουν εδω?

 

μαλλον ναι ε?

 

Ουτε εγω θα εχτιζα σε αυτο το σημειο, αλλα μου κανει εντυπωση οτι υπαρχουν εκει κοντα πολλα σπιτια

 

Αν ειναι υψηλης τασης, πανω απο ποσα μετρα ειναι ασφαλες?

(για ακτινοβολια μιλαω παντα)

 

Ευχαριστω κ παλι

Link to comment
Share on other sites

εφόσον μου λες για μεταλλικούς στύλους (να υποθέσω ικριώματα) τότε είμαστε 100% υψηλή τάση (150kV) ή υπέρ υψηλή τάση (400kV). Με τον όρο αλλαγή διεύθυνσης εννοώ, ότι οι γραμμές ξεφεύγουν από την ευθυγραμμία (όρος της ΔΕΗ, δηλαδή από την ευθεία γραμμή =συντομότερη διαδρομή), και πρέπει να αλλάξουν διεύθυνση (σε μικρή γωνία) και να συνεχίσουν (για χ λόγους...ιδιομορφία εδάφους, υψομετρική διαφορά, εμπόδιο κλπ κλ).

 

Για όρια ασφαλείας, επίσημα από την ΔΕΗ (διεύθυνση μεταφοράς) βγαίνει η απόσταση από το κοντινότερο καλώδιο (χώρος δουλείας) αλλά αυτό είναι η απόσταση ασφαλείας για να μην κάνει υπερπήδηση το ρεύμα από το καλώδιο σε άλλο αγώγιμο στοιχείο (πχ κεραία tv, μεταλικά σίδερα κλπ κλπ).

 

Για το θέμα ακτινοβολίας είναι τα πράγματα μπερδεμένα. Άλλη ελάχιστη απόσταση έχει η πολεοδομία, άλλη η ΔΕΗ, άλλη λένε οι γιατροί. Παίζει ρόλο και αν έχεις κάποιο άλλο σπίτι ανάμεσά σας...

 

Εγώ πάντως σε λιγότερο από 350 μέτρα δεν θα έχτιζα (για να μείνω εγώ)

Link to comment
Share on other sites

Εχεις δικιο για την ιδιομορφια του εδαφους, μετα απο 1000 μετρα ειναι η διορυγα της Νεας Ποτιδαιας (χαλκιδικη)

Αρα το χτισιμο εκει ειναι τελειωμενη υποθεση (ειναι κατω απο 100 μετρα το οικοπεδο) Ο στυλος μπηκε εκει αφου υπηρχαν ηδη πολλα σπιτια διπλα

Μπορει να γινει κατι? (πχ να φυγουν απο εκει οι στυλοι?) λιγο δυσκολο κ χρονοβορο το φανταζομαι

 

Αν ησουν στην θεση μου τι θα εκανες?

 

 

Ευχαριστω πολυ κ παλι

Link to comment
Share on other sites

για να μετακινηθουν οι πυλώνες, το θεωρώ μάλλον ακατόρθωτο. (για ιδιωτικά έργα) εαν τώρα γίνει κάποιο μεγάλο έργο (ξενοδοχείο με δραστηριότητες, ή καποιο άλλο δημόσιο έργο ίσως η ΔΕΗ το ξανασκεφτεί).

Να περιμένεις αρκετά χρονοβόρα διαδικασία. Καλό πάντως είναι να επικοινωνήσεις μαζί τους.

 

Αν είσαι στα 100 μέτρα πρέπει να στο σκεφτείς καλα τι θα κάνεις.

Εαν θές το κτίριο για εκμετάλευση να προβλέψεις την πιθανή μείωση του μισθόματος λόγω του πυλώνα, εάν είναι κατοικία για σένα, να γίνουν κάποιες μετρήσεις. Προσοχή να κάνεις μετρήσεις και το χειμώνα αλλα και το καλοκαίρι γιατί αλλάζουν τα φορτία των γραμμών (άρα και η ηλεκτρική ενέργεια που μεταφέρεται) λόγω των τουριστικών εγκαταστάσεων που λειτουργούν εποχικά.

 

Εαν πάντως δεν το έχεις αγοράσει το οικόπεδο μπορείς να παζαρέψεις την τιμή έχοντας μια καλή δικαιολογία για έκπτωση.

 

γενικά θα πρέπει να το ψάξεις, για να γνωρίσεις το αντικείμενο στην πραγματική του διάσταση στην συγκεκριμένη θέση και όχι το τι λέει ο καθένας μας έχοντας μια άλλη περίπτωση στο μυαλό του.

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ δεν θα έφτιαχνα το σπίτι μου στα 100μ. Στα 300μ θα ένιωθα ψυχολογικά ασφαλής, φτάνει να μην είχα θέα από το καθιστικό τους πυλώνες. Αν ήταν για περιστασιακή χρήση, πχ αποθήκη και σε πολύ μικρότερη απόσταση δεν θα ένιωθα κίνδυνο. Απ' όσο γνωρίζω η απόσταση στην οποία υπάρχει κίνδυνος καρκίνων, παιδικής λευκαιμίας κλπ είναι 10μ περίπου, γι' αυτό γράφω πιο πάνω "ψυχολογικά ασφαλής" - εξαρτάται βέβαια και τι περιθώρια επιλογής έχει ο καθένας.

Η "πολεοδομική απόσταση" ορίζεται από τη ΔΕΗ πριν κτίσεις. Απ' όσο γνωρίζω είναι στα 20μ από τον άξονα των καλωδίων. Άρα πολεοδομικά στα 100μ δεν έχεις πρόβλημα και μάλλον δεν χρειάζεται καν να ρωτήσεις ΔΕΗ ή Πολεοδομία. Συζήτησέ το και με το μηχανικό σου.

Και για τη μετακίνηση που γράφεις, μάλλον είναι αδύνατο. Ρώτα και αυτούς που είχαν ήδη τα σπίτια εκεί να σου πουν...

 

Φίλε BIL, για να το ψάξεις που πολύ σωστά λέει και ο lefterism παραπάνω, επειδή και εμένα με ενδιαφέρει το θέμα για να ξέρω τι να λέω στους πελάτες μου, έκανα μια έρευνα και βρήκα τα παρακάτω που συστήνω να κατεβάσεις και να μελετήσεις:

 

Από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας

http://www.eeae.gr/gr/docs/president/_xamilosixna.pdf

 

και από τη ΔΕΗ

http://www.dei.gr/Documents/Power_Lines_Cancer_2005_GR.pdf

http://www.dei.gr/documents/omilia%20adami.pdf

 

Βέβαια από τα παραπάνω βγαίνει το συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όμως ο διάλογος είναι ανοικτός στη διεθνή σκηνή. Πρόκειται για σκόνη που έχει απομείνει από κάποιες λανθασμένες μελέτες που είχαν βγει? Μήπως πρόκειται για κάτι ακόμα που πρέπει να φοβούνται όσοι τσιμπήσουν, αφού απ' ότι φαίνεται η τρομολαγνεία είναι ψηλά στην ατζέντα της παγκοσμιοποίησης? Τέλος πάντων από τα διεθνή ξεχώρισα ένα site και στο προτείνω:

http://www.microwavenews.com/index.html

 

Μάλλον το εξαντλήσαμε το θέμα ε?

Link to comment
Share on other sites

Φιλε Vapan, σε ευχαριστω, διαβασα ηδη το εντυπο απο την εεαε και ηταν πολυ κατατοπιστικο, οπως καταλαβα απο το εντυπο η κολωνα αυτη ειναι υψηλης τασης 150kv αλλα με συμπαγεις μονωτηρες (αν κανω λαθος πειτε μου)

 

Eυχαριστω πολυ ολους

Link to comment
Share on other sites

Μια "τελευταια" ερωτηση- παρατηρηση, νομιζω οτι ολα αυτα αρχισαν απο τοτε που δημοσιευτικε μια ερευνα βρετανων για παιδια που ζουσαν κοντα σε πυλωνες. (Αγγλια, νομιζω μεχρι το 1999) Αλλα σε τι πυλωνες ηταν κοντα? (υπερυψηλης?) (μηπως υπαρχουν αλλου τυπου πυλωνες στο εξωτερικο? με περισσοτερα kv?) (ξαναλεω ασχετος ειμαι δεν ειμαι μηχανικος)

 

Αν εχει κανενας καποιο link απο την αρχικη ερευνα και οχι απο καποια αναδημοσιευση θα ηταν πολυ χρησιμο

 

ευχαριστω πολυ

Link to comment
Share on other sites

To θεμα ειναι οτι ειναι δυσκολο να απομονωσεις ολους τους αλλους παραγοντες που επιδρουν συνεργιστικα στον καρκινο ή την λευχαιμια και να εξετασεις την επιδραση μονο των πεδιων.

 

Πως μπορεις να εισαι σιγουρος οτι εφταιγαν μονο οι αγωγοι υψηλης τασης και οχι πχ το χαμηλο βιοτικο επιπεδο των κατοικων εκει? Ητοι καθαριοτητα, διατροφη, καποια εργοστασια κοντα και συνεπως ρυποι σκονη και σωματιδια...(Ειναι προφανες οτι σε τετοιες περιοχες δεν μενουν συνηθως ατομα ευπορα και με υψηλο βιοτικο επιπεδο)

 

Γνωμη μου ειναι οτι βεβαιως τα εν λογω πεδια εχουν επιδραση στον ανθρωπο, ισως μεγαλυτερη στα παιδια που βρισκονται σε αναπτυξη, και δεν μπορουμε να στηριζομαστε ησυχοι σε καποια ορια ασφαλους εκθεσης.

Οσο πιο μακρυα τοσο πιο καλα. Αν ειχα οικοπεδο κοντα σε υψηλη δεν επροκειτο να εχτιζα. Και μην νομιζετε παντως οτι συσκευες οπως πχ φτηνες κινεζικες λαμπες γραφειου 30 ποντους απο το κεφαλι σου 8 ωρες την μερα ειναι πιο ακινδυνεςς απο ενα πυλωνα 150 μετρα μακρυα σου...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.