Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΕΣΠΑ και επιδοτήσεις


Recommended Posts

Αν είσαι σε επαρχία ο ΕΟΜΜΕΧ δίνει χρήματα πιο γρήγορα από ότι στην Αθήνα. Οσοι ειχαν κάνει αίτηση το Νοέμβριο έχουν πάρει τα χρήματα τους από το Πάσχα (εν επαρχία) ενώ η Αθήνα ακόμα περιμένει να μαζέψει λεφτά. Διάβασα σήμερα στην εφημερίδα ότι από το Γ' ΚΠΣ πρέπει να διατεθούν στο επόμενο δίμηνο περί τα 2 δις ευρώ οπότε θα πέσουν χρηματοδοτήσεις. Για πληροφορίες στον ΕΟΜΜΕΧ στο site : http://www.eommex.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΤΕΕ

 

Επιτάχυνση των εκταμιεύσεων για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ

 

 

Aποφάσεις για ενίσχυση της ρευστότητας μέσω των κοινοτικών προγραμμάτων και επιτάχυνση των προκαταβολών, έλαβε η άτυπη υπουργική σύνοδος της E.E. χθες, με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης. H Eυρωπαϊκή Eπιτροπή αποφάσισε να καταβάλλει το 2009 την τρίτη δόση προκαταβολή, που αρχικά δεν προβλεπόταν, με το ποσό που αντιστοιχεί στην Eλλάδα να ανέρχεται στα 408,9 εκατ. ευρώ.

Eπίσης η επίτροπος για την περιφερειακή πολιτική κυρία Danuta Hubner ανακοίνωσε ότι:

1. οι προκαταβολές (κρατικές ενισχύσεις) που δίνονται στους δικαιούχους και για τις οποίες η E.E. πρότεινε την απλοποίηση των διαδικασιών, θα μπορούν να φθάσουν έως το 100% του συνόλου της ενίσχυσης.

2. η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να εξετάσει εντός του 2009 πιθανές αλλαγές στόχων και προτεραιοτήτων των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Aναφοράς (EΣΠΑ) 2007 - 2013, με σκοπό την επιτάχυνση των δαπανών σε συγκεκριμένους τομείς, οι οποίοι υφίστανται εντονότερα τις συνέπειες της διεθνούς κρίσης.

3. θα υπάρχει δυνατότητα επέκτασης της υλοποίησης των προγραμμάτων της περιόδου 2000 - 2006, έως έξι μήνες μετά την προβλεπόμενη τελική ημερομηνία επιλεξιμότητας (30 Ιουνίου 2009), για όσα κράτη - μέλη το ζητήσουν και αφού τεκμηριωθεί συγκεκριμένα το αίτημα, σε σχέση με την οικονομική κρίση. Mε την αλλαγή αυτή αναμένεται να αυξηθεί η απορροφητικότητα του ΓΆ KΠΣ.

4. θα διευρυνθεί η χρήση του χρηματοδοτικού εργαλείου JASPERS που έχει να κάνει με έργα αστικών αναπλάσεων. Συγκεκριμένα προβλέπεται αύξηση της τεχνικής βοήθεια κατά 25% από το 2009, ενώ το μέτρο αυτό αφορά κυρίως τις νέες χώρες στην E.E. και

5. θα υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη των δυνατοτήτων που προσφέρονται από την πρωτοβουλία JEREMIE, με διεύρυνση του φάσματος των χρηματοδοτικών μηχανισμών για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Παράλληλα, την ερχόμενη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προωθήσει πρόταση για τροποποιήσεις στις νομικές δεσμεύσεις που συνδέονται με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), με στόχο να διευρυνθεί το φάσμα των δράσεων στους τομείς της ενεργειακής επάρκειας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα νοικοκυριά.

Mετά τη λήξη της συνεδρίασης, η κυρία Hubner επισήμανε ότι «στην παρούσα οικονομική κρίση και επερχόμενη οικονομική ύφεση, η πολιτική της συνοχής είναι ένα ισχυρό εργαλείο σταθερότητας». Aπό την πλευρά του ο υφυπουργός Oικονομίας κ. Γ. Παπαθανασίου που εκπροσώπησε την Eλλάδα στην σύνοδο υποστήριξε ότι «οι αποφάσεις που πάρθηκαν στη σύνοδό μας επιτρέπουν να αξιοποιήσουμε ταχύτερα και με περισσότερη ευελιξία τους πόρους του ΕΣΠΑ 2007 - 2013, προκειμένου να υπάρξει άμεσο όφελος για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, για τις επενδύσεις και για την ανάπτυξη του τόπου».

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_28/11/2008_293854

 

 

Γράφει πάνω πάνω ότι προγραμματίζεται η τρίτη εκταμίευση χωρίς παρόλ' αυτα να έχει τρέξει κάποιο πρόγραμμα απο το ΕΣΠΑ . Δηλαδή εισπράτουν το χρήμα και το ΕΣΠΑ μένει πίσω . Κοινώς βουλώνουν τις τρύπες με ξένο χρήμα. Εγω αναρωτιέμαι γιατί η Ε.Ε δίνει χρήματα?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 year later...

γνωριζει κανεις αν ειναι σε ισχυ καποια επιδοτηση απο το εσπα για ανακαινιση ξενοδοχειων;

 

εψαξα στο site του εσπα αλλα δεν βρηκα τπτ

 

υπαρχει περιπτωση να βγει στα κοντα καποιο προγραμμα;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.