Μετάβαση στο περιεχόμενο

Creperie


Αpnea

Recommended Posts

Καλησπέρα. Έχω μια περίπτωση για ενεργητικη πυροπροστασία σε ισόγειο. Το κατάστημα προορίζεται για κρεπερι και απ οτι είδα κατατάσεται σε χώρο συνάθροισης κοινού Σ3 εστιατόρια. Η απορία μου είναι οτι το εμβαδόν αυτού ειναι 40 τμ και σύμφωνα με τον κανονισμο πυρασφάλειας η χρήση ''χώρος συνάθροισης κοινού Σ3'' έχει εφαρμογή μόνο σε αυτά που ξεπερνούν σε πληθυσμό τα 50 άτομα ( 1,10 τμ/άτομο) που σημαίνει οτι 40 / 1.10 = 36,36. Σε αυτήν την περίπτωση ποιά χρήση διδεται ?

Link to comment
Share on other sites

Ο κανονισμός πυροπροστασίας κτιρίων (Π.Δ. 71/88) ισχύει αν η οικοδομική άδεια του κτιρίου είναι μετά τον 2/88. Αν είναι προγενέστερη, ισχύει η Πυρ. Διάταξη 3/80. Κοίτα πρώτα αυτό. Κατόπιν, δεν λέει πουθενά στον κανονισμό ότι η χρήση χώρου συνάθροισης κοινου έχει εφαρμογή μόνο για πλυθησμό πάνω από 50 άτομα. Μπορεί να είναι οσοδήποτε.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το άρθρο 10 του ΠΔ 71/88 στην παράγραφο 1.1 λέει "Οι διατάξεις του άρθρου αυτού έχουν εφαρμογή μόνο σε χώρους συνάθροισης κοινού με πληθυσμός άνω των 50 ατόμων". Επιπλέον τα 50 άτομα υπολογίζονται μόνο στον χώρο αναπτύξεως καθισμάτων αφαιρώντας κουζίνες, τουαλέτες, αποθήκες σύμφωνα με την 39112 Φ701.2/12-1-98 διευκρινιστική διαταγή. Επομένως εφόσον είσαι κάτω από 50 άτομα το αντιμετωπίζει στην πολεοδομία ως κατάστημα και όταν πας να πάρεις πιστοποιητικό πυρασφάλειας κάνεις έκθεση επιθεώρησης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.