Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης


atalagani

Recommended Posts

η μεταβίβαση σε σκελετό και εφόσον ο πωλητής αποχωρεί και την αποπεράτωση αναλαμβάνει ο ιδιοκτήτης γίνεται χωρίς ΠΕΑ εφόσον πρόκειται γιά παλιότερη άδεια και το ΠΕΑ θα εκδωθεί όταν ο ιδιοκτήτης το χρειαστεί(ενοικίαση,γονική παροχή κλπ).Αντίθετα γιά καινούργια άδεια γίνεται μεταβίβαση χωρίς ΠΕΑ και όταν ο νέος ιδιοκτήτης το αποπερατώσει υποχρεούται να καλέσει τον εν.επιθ γιά έκδοση ΠΕΑ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Έτσι όπως το λες θα έπρεπε να είναι. Αλλά από τον ΚΕΝΑΚ προκύπτει δυστυχώς το αντίθετο. Δικηγόροι και συμβολαιογράφος λένε ότι απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.

Υπάρχει κάτι ΕΠΙΣΗΜΟ που να επικαλεστούμε στο προσύμφωνο (που θα γίνει τώρα)? Η ρήτρα που θέλει να βάλει ο αγοραστής στην περίπτωση που δεν είναι εφικτό λόγω ΚΕΝΑΚ να γίνει το οριστικό συμβόλαιο τον Φεβρουάριο του 2011 είναι μεγάλη (σημαντικό ποσό αποζημίωσης και επιστροφή του ακινήτου στον πωλητή).

Οπότε θα παρακαλούσα, αν είναι δυνατόν, για τεκμηριωμένη απάντηση και όχι απλώς απόψεις.

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει κάτι άλλο επίσημο εκτός από την εγκύκλιο που ανέφερα πιο πριν και η οποία είναι ξεκάθαρη. Αναφέρει όμως για νέα και ριζικά ανακαινιζόμενα κτίρια. Λογικά το ίδιο ισχυει και για τα μη αποπερατωμένα παλαιά. Οι συμβολαιογράφοι όμως έχουν δίκιο που θέλουν διευκρίνηση και για το τι οφείλουν να κάνουν και αυτοί.

 

Θεωρώ πάντως ότι το ακίνητο κατά την στιγμή της πώλησής του δεν είναι λειτουργήσιμο. Έτσι δεν μπορεί να βγει οποιοδήποτε πιστοποιητικό εαν δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή. Όμως ενα ακίνητο δεν υποχρεούται να ολοκληρωθεί ποτέ και υφίσταται ως έχει την στιγμή της πώλησής του. Οπότε αφού δεν αποτελεί ολοκληρωμένο λειτουργήσιμο και κατοικήσιμο κτίριο δεν έχει νόημα να μιλάμε για ενεργειακή απόδοση. Είναι σαν να μιλάμε για κατανάλωση αυτοκινήτου για το οποίο έχουμε κατασκευάσει μόνο το σασί και μόνο το σασί θέλουμε να πουλήσουμε.

Link to comment
Share on other sites

Ευτυχώς όχι. Μόνο για αγοραπωλησίες και μισθώσεις.

 

ισχύει και στίς γονικές καθώς αποτελούν μεταβίβαση ακινήτου

Link to comment
Share on other sites

Ξαναδιάβασε. ΜΟΝΟ για μεταβιβαση με αγοραπωλησια. Ο νόμος αναφέρει "πώληση" και ο ΚΕΝΑΚ ¨κατάρτηση πράξεως αγοραπωλησίας".

Link to comment
Share on other sites

Εχω δηλαδή ένα οικόπεδο στο οποίο εντος, βρίσκεται μια κατοικία προ του 55΄νομιμως υφιστάμενη, χωρίς οικ. άδεια. και σε καλη κατάσταση.

Το πουλάω οικόπεδο και κτιριο μαζί. χρειάζεται ενεργ.πιστοπ.?

Υποθετικα το παραπάνω αλλα ειναι μια περίπτωση

Link to comment
Share on other sites

Τελικά επειδή κάπου το έχασα το θέμα... Ενεργειακοί επιθεωρητές υπάρχουν; Μένω και δραστηριοποιούμαι σε περιοχή που υπάρχουν πάρα πολλά παλιά κτίσματα και επειδή θέλω να προχωρήσω στα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης και να το διαφημίσω... ψάχνω και το τρόπο συνεργασίας με ενεργ. επιθεωρητές... Τί γίνεται μ' αυτούς;;; Η 9-01-11 είναι πολύ κοντά!

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.