Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης


atalagani

Recommended Posts

2. Οταν επιλέγουμε στο πρόγραμμα το κουτάκι "θερμομόνωση των κατακόρυφων δομικών στοιχείων" κατόπιν χρειάζεται να "προσθέσουμε" το 0.1 των θερμογεφυρών στα U??? Μιλάμε για κτήριο προ ΚΕΝΑΚ...

 

αυτό το μαγικό κουτάκι σου καταστρέφει την κατάταξη η λύση είναι πιστεύω είναι η διάζευξη δηλαδή ή αυξάνεις το U κατά 0,1 ή τσεκάρεις το κουτάκι.

 

αλλιώς υπολογίζεις τις θερμογέφυρες 2 φορές εάν κάνεις και τα 2 ταυτόχρονα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

και γω αυτό πιστεύω. Και το πρωί που μίλησα με το ΤΕΕ μου το επιβεβαίωσαν, είναι απλά παραπλανητικό αυτό το κουτάκι.

Link to comment
Share on other sites

zxgr δεν θα καταγράψεις όλη την οικοδομή κάπου..την περίμετρο μετράς για όλους τους ορόφους Χ ύψος ορόφου και αυτό για να υπολογίσεις την απαιτούμενη ισχύ.Αν συμφωνεί με τα σχέδια της Ο.Α. τότε είναι απλό, μετράς τις περιμέτρους των ορόφωνΧ ύψη ορόφων και τελειώσες με το Α.Αν δεν συμφωνεί με την Ο.Α. (π.χ. κλειστοί Η/Υ) τότε πρέπει να συμπεριλάβεις ότι δεν έχουν οι κατόψεις (π.χ. κλειστοί Η/Υ) για να βρεις το Α.Άν συμφωνούν τα σχέδια το βλέπεις και από φώτο του κτιρίου που θα πάρεις εξωτερικά.Εγώ στην περίπτωση διαμερίσματος με αυτόνομη θέρμανση (ατομικό λέβητα) μετράω το κέλυφος μόνο του διαμερίσματος.Για κεντρική θέρμανση όμως θέλει όλο το κέλυφος.Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.

 

 

Εγω το καταλαβαινω αλλιως.

Ο συντελεστης αυτος, χρειαζεται για τον υπολογισμο της απαιτουμενης ισχυς του λεβητα.Συνεπως αφορα ολο το κτιριο και οχι μονο ενα διαμερισμα.

Αυτο που κανω ειναι να υπολογιζω σε μετρα την περιμετρο ΟΛΟΥ του κτιριου( εννοειται τις επιφανειες που ειναι σε επαφη με αερα μονο), να την πολλαπλασιαζω επι το υψος ΟΛΟΥ του κτιριου και να προσθετω την στεγη ή το δωμα που ουσιαστικα ειναι τα τετραγωνικα της καλυψης που εχεις.

Ολα αυτα τα βγαζω απο το σκαριφηματακι που εχει στο στελεχος της αδειας ( που συνηθως ειναι και υπο κλιμακα εκτος και αν ειναι παλια η αδεια).Δεν ειναι και ΤΟΣΟ χρονοβορο οσο νομιζετε....

 

 

Το φαουλ των φωστηρων του ΚΕΝΑΚ βεβαια εδω, ειναι οτι με αυτον τον τροπο υπολογιζουν την μειωση της αποδοσης λογω υπερδιαστασιολογησης λεβητα, αλλα στην ουσια αγνοουν τους κλειστους Η/Υ....

Οταν ο κατασκευαστης βαζει διπλασιας ισχυς λεβητα απο αυτη της μελετης ( λεμε τωρα), δεν το κανει επειδη ειναι απλας...προφανως και το κανει επειδη συνυπολογιζει και τους κλειστους Η/Υ....

Αρα μειωνουμε χωρις λογο πιστευω, με το ng1, την πραγματικη αποδοση του λεβητα....

Link to comment
Share on other sites

και γω αυτό πιστεύω. Και το πρωί που μίλησα με το ΤΕΕ μου το επιβεβαίωσαν, είναι απλά παραπλανητικό αυτό το κουτάκι.

 

Σοβαρά μιλάτε????καλά που το είπατε...και εγώ το είχα τσεκαρισμένο και υπολόγιζα και το 0,10.Αλλά αποτέλεσμα δεν είδα στην κατάταξη!!Να ρωτήσω τι αυτοματισμούς βάζετε Γ ή Β??

Link to comment
Share on other sites

Αν συμφωνεί με τα σχέδια της Ο.Α. τότε είναι απλό, μετράς τις περιμέτρους των ορόφωνΧ ύψη ορόφων και τελειώσες με το Α

 

εκανα επιθεωρηση σε διαμερισμα πολυκατοικιας του 1953

αδεια δεν υπηρχε, οι οροφοι δεν ηταν τυπικοι (οι 2 τελευταιοι ειχαν μικροτερες καλυψεις)

 

τι επρεπε να κανω να ζητησω απο τον ιδιοκτητη του ενος διαμερισματος να αποτυπωσει το κτιριο για να εκτιμισω ποσο υπερδιαστασιολογηθηκε ο λεβητας ή να το κοψω με το ματι απο τις φωτογραφιες - δεν νομιζω οτι ειναι λογικα αυτα τα πραγματα.

 

να μας δωσει παραδειγμα επιθεωρησης διαμερισματος το τεε να τελειωνει η υποθεση, και οχι διαμερισματος του 2009 με ολα τα στοιχεια διαθεσιμα αλλα παλαιου

Link to comment
Share on other sites

Περίπτωση 1η :

Επιθεώρηση σε κατάστημα επιφάνειας 75 τμ. Βοηθητικός χώρος (η αποθήκη-υπόγειο) του καταστήματος, που έχει μετατραπεί σε κανονικό κατάστημα (άρα χώρο κύριας χρήσης). Πατάρι 15 τμ. Συνολική θερμαινόμενη - ψυχόμενη επιφάνεια 75+75+15=165 τμ.

Λόγος έκδοσης του ΠΕΑ "πώληση".

Ανάμεσα στον πωλητή και τον αγοραστή, εμπλέκονται οι παρακάτω :

1. ο συμβολαιογράφος,

2. οι δικηγόροι πωλητή-αγοραστή

3. ο ενεργειακός επιθεωρητής

4. ο ενοικιαστής

η άδεια λέει 75 τμ ισόγειο+15 τμ πατάρι και 75 τμ υπόγειο (που λόγω του ενοικιαστή έχει μετατραπεί σε χώρο κύριας χρήσης).

η εγκύκλιος λέει : "κτήριο" είναι οτι υφίσταται νόμιμα ή έχει τακτοποιηθεί νόμιμα".

Στο παραπάνω παράδειγμα, δεν άλλαξε η ΟΑ, αλλά η χρήση.

Ο συμβολαιογράφος, θα γράψει "... πωλείται κατάστημα ισογείου 75τμ με υπόγειο 75 τμ...". Το πιστοποιητικό θα λέει : επιφάνεια 165 τμ.

ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?

_ το κράτος, που εισπράτει φόρο επι της "χρήσης"?

_ ο συμβολαιογράφος, που άλλα γράφει στο συμβόλαιο και άλλα λέει το ΠΕΑ που προσαρτά?

_ ο δικηγόρος του αγοραστή, που δεν συμβουλεύει σωστά τον πελάτη του?

_ ο εν. επιθεωρητής, που επιθεωρεί "κτίριο", που ναι μεν υφίσταται νόμιμα, αλλά έχει αλλάξει η χρήση του?

 

Περίπτωση 2η :

Διαμέρισμα χι ορόφου προς πώληση.

Επιφάνεια, κατά την ΟΑ, 100 τμ.

Επιφάνεια κατά την επιθεώρηση 120 τμ (χωρίς τους μθχ). Έκλεισαν η/υ χώροι και ο μισός φωταγωγός έγινε wc. (Το διαμέρισμα είναι απλά αυθαίρετο).

Συμβολαιογράφος : "... πωλείται διαμέρισμα χι ορόφου 100 τμ...στο παρόν συμβόλαιο προσαρτάται το ΠΕΑ με αρ, πρωτ. ΧΧΧΧ/2011"

ΠΕΑ : θερμαινόμενη επιφάνεια 120 τμ.

ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?

 

Περίπτωση 3η : (θα μπορούσε να μπεί στα ανέκδοτα)

_ εν. επιθεωρητής στη θεσ/νίκη, ρωτήθηκε απο μεσίτη, τι θα του δίνει για κάθε ακίνητο, που ο 2ος θα τον στέλνει να επιθεωρεί. Απο τα 150-200 €, μείον φόρος μείον έξοδα, βγάλτε το συμπέρασμα μόνοι σας.

_ διαφημιστικό φυλλάδιο στη Λάρισα : "... για κάθε επιθεώρηση που θα αναλαμβάνουμε σας κάνουμε δώρο 35 €"

_ διαφήμιση σε ... "αν το γραφείο μας αναλάβει την έκδοση της ΟΑ, το ΠΕΑ δωρεάν!"

 

ΥΓ : sorry για το μακροσκελές πόστ. Δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα!

Link to comment
Share on other sites

.......να μας δωσει παραδειγμα επιθεωρησης διαμερισματος το τεε να τελειωνει η υποθεση, και οχι διαμερισματος του 2009 με ολα τα στοιχεια διαθεσιμα αλλα παλαιου

 

Σιγά μη δώσει.. εγω πιστεύω ότι κι αυτοί δεν ξερουν

Λες και σαν προσωρινοι ενεργειακοι επιθεωρητες θα κανουμε επιθεωρησεις καινούριων ολόκληρων πολυκατοικιών...

 

 

καλα αυτο με τα 35 ευρω γινεται κι εδω.Τα δινει εν. επιθεωρητης σε συμβολαιογραφους και μεσιτες που θα του στείλουν πελατη...

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου zxgr.Εγώ πρόταση υπολογισμού έκανα στην περίπτωση που υπάρχουν όμως τα σχέδια της Ο.Α.Είναι δύσκολο πραγματικά σε κτίριο που δεν έχει Ο.Α. να κάνεις αποτύπωση.Ιδιαίτερα του 1953.Χωρίς όμως Ο.Α. πως θα έβγαλες το ΠΕΑ??Ξέρω ότι το σύστημα δεν δέχεται επιθεωρήσεις χωρίς Ο.Α.

Link to comment
Share on other sites

Ποιοι μηχανικοί έχουν το δικαίωμα υποβολής ενεργειακής μελέτης στην πολεοδομία πλην των μηχανολόγων;

 

Δύο μηχανικοί διαφοερετικών ειδικοτήτων, που έχουν δικαίωμα υπογραφής οικοδομικών αδειών, εκ των οποίων ο ένας απαραίτητα Ηλεκτρολόγος - Μηχανολόγος

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.