Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης


atalagani

Recommended Posts

zxgr δεν θα καταγράψεις όλη την οικοδομή κάπου..την περίμετρο μετράς για όλους τους ορόφους Χ ύψος ορόφου και αυτό για να υπολογίσεις την απαιτούμενη ισχύ.Αν συμφωνεί με τα σχέδια της Ο.Α. τότε είναι απλό, μετράς τις περιμέτρους των ορόφωνΧ ύψη ορόφων και τελειώσες με το Α.Αν δεν συμφωνεί με την Ο.Α. (π.χ. κλειστοί Η/Υ) τότε πρέπει να συμπεριλάβεις ότι δεν έχουν οι κατόψεις (π.χ. κλειστοί Η/Υ) για να βρεις το Α.Άν συμφωνούν τα σχέδια το βλέπεις και από φώτο του κτιρίου που θα πάρεις εξωτερικά.
Στο Α συμπεριλαμβάνονται και η ταράτσα και η οροφή pilotis αν έχεις.
Εγώ στην περίπτωση διαμερίσματος με αυτόνομη θέρμανση (ατομικό λέβητα) μετράω το κέλυφος μόνο του διαμερίσματος.Για κεντρική θέρμανση όμως θέλει όλο το κέλυφος.Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.
Σελ. 89 ΤΟΤΕΕ 1: Για τοπικους λέβητες δε λαμβάνονται υπόψη οι συντελεστες υπερδιαστασιολόγησης
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εγω το καταλαβαινω αλλιως.

Ο συντελεστης αυτος, χρειαζεται για τον υπολογισμο της απαιτουμενης ισχυς του λεβητα.Συνεπως αφορα ολο το κτιριο και οχι μονο ενα διαμερισμα.

Αυτο που κανω ειναι να υπολογιζω σε μετρα την περιμετρο ΟΛΟΥ του κτιριου( εννοειται τις επιφανειες που ειναι σε επαφη με αερα μονο), να την πολλαπλασιαζω επι το υψος ΟΛΟΥ του κτιριου και να προσθετω την στεγη ή το δωμα που ουσιαστικα ειναι τα τετραγωνικα της καλυψης που εχεις.

Κατ εμέ καθόλου δεν εννοείται ότι υπολογίζεις μονο τις εκτεθειμένες στον αέρα επιφάνειες , γιατί τα όμορα σήμερα υπάρχουν, αύριο μπορεί να μην υπάρχουν .
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και από εμένα. Για το πρόβλημα με τα δύο συστήματα παραγωγής ζνχ υπάρχει κάτι νεότερο;

Σχετικά με το bug του λογισμικού για περισσότερες από μια πηγές ενέργειας (εκτός από ηλιακούς συλλέκτες) όσον αφορά το ζεστό νερό χρήσης (π.χ. λέβητα και ηλεκτρική αντίσταση), προς το παρόν, θεωρείς ότι συμμετέχει μόνο ο λέβητας όλο το χρόνο και αγνοείς την ηλεκτρική αντίσταση.

Μπορείς βέβαια αν έχεις ηλιακούς συλλέκτες να θεωρήσεις τους καλοκαιρινούς μήνες μηδενική συμμετοχή του λέβητα στην παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Για να πω την αλήθεια, αυτό το δεύτερο δεν το δοκίμασα σε Μελέτη.

Λένε ότι τέλος Γενάρη - αρχές Φλεβάρη θα κυκλοφορήσει νέα βελτιωμένη έκδοση. Θα δείξει...

 

Καλά, στο παράδειγμα ΠΕΑ του ΤΕΕ, γιατί για τα αδιαφανή δομικά στοιχεία παίρνει για βόρειο και νότιο προσανατολισμό σκιάσεις από προβόλους 1 (πλήρης απουσία σκίασης) ενώ έχει κοτζάμ μπαλκόνια; Στα διαφανή λαμβάνει κανονικά υπόψη σκιάσεις από προβόλους.

 

Εντέλει υπάρχει καμιά πιο επίσημη απάντηση για το τι ορίζουμε ως Μ.Θ.Χ όταν εξετάζουμε διαμέρισμα που συνορεύει με μη θερμαινόμενο κλιμακοστάσιο; Όλο ή μόνο το τμήμα που βρίσκεται στον όροφο; Η δική μου λογική λέει "όλο". αλλά αυτό δεν είναι επίσημη απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει ο ένας απ τους δυο μηχανικούς που υπογράφουν τη μελέτη να είναι μηχανολόγος η δεν είναι απαραίτητο;

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει ο ένας απ τους δυο μηχανικούς που υπογράφουν τη μελέτη(κενακ) να είναι μηχανολόγος η δεν είναι απαραίτητο;

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει ο ένας απ τους δυο μηχανικούς που υπογράφουν τη μελέτη(κενακ) να είναι μηχανολόγος η δεν είναι απαραίτητο;

 

Eιναι απαραιτητο αφού τη θερμανση , ψυξη , φωτισμο ,αερισμο , ΑΠΕ , κλπ τα μελετα μηχανολογος

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς όμως Ο.Α. πως θα έβγαλες το ΠΕΑ??Ξέρω ότι το σύστημα δεν δέχεται επιθεωρήσεις χωρίς Ο.Α.

 

εγραψα στο πεδιο αριθμος αδειας: ΔΕΝ ΑΝΕΥΡΕΘΕΙ

 

και το δεχτηκε

Link to comment
Share on other sites

Το "κατηγορία διατάξεων ελέγχου και αυτοματισμών " Τύπος Α, Β, Γ, Δ μήπως μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει ? Δεν βρίσκω πουθενά τι να συμπληρώσω...:sad:

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.