Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης


atalagani

Recommended Posts

Αν γράψεις παραπάνω τετραγωνικά απ' αυτά που έχει το συμβόλαιο, δεν νομίζω να υπάρχει συμβολαιογράφος που να μπορέσει να τα δεχτεί.

 

Από την άλλη, αν γράψεις λιγότερα απ' αυτά που βρήκες στην αυτοψία και στην περίπτωση που κάνει έλεγχο (αυταπάγγελτα ή από καταγγελία) η ειδική υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ τότε πρέπει να βρεις μια καλή δικαιολογία για τα στραβά μάτια που έκανες!!!

 

Έτσι το βλέπω εγώ, αν έχω λάθος πείτε μου.

Πιστεύω ότι δεν κάνεις λάθος ως προς το δεύτερο. Ομως ο συμβολαιογράφος από το ΠΕΑ οφείλει να ελέγξει μόνο αν αφορά το συγκεκριμένο διαμέρισμα το οποίο το βλέπει από τον αριθμό του διαμερίσματος τον ΚΑΕΕΚ κλπ. και την αυθεντικότητά του, δεν υποχρεούται να αντιπαραβάλει εμβαδά.

Tonia

τα κουφώματα τα ελέγχω κι εγώ, παιρνει 10 λ. Δε νομίζω οτι αυτό θεωρείται αποτύπωση.

cfrezi

Τη νομοθεσία τη ξέρουμε. Οταν όμως όλο το σύστημα χωλαίνει, δε θα τους παρακαλάμε να μας εγκρίνουμε τις αμοιβές μας αφού μάλιστα μπορούμε να τις διαχειριστούμε μόνοι μας.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Erling,

 

νομίζω ότι σε γενικές γραμμές συμφωνούμε. Φυσικά και δεν έχουμε υποχρέωση να ελέγξουμε αν όλα είναι στον πόντο. Επίσης, είναι αυτονόητο, ότι αν δούμε χοντρές διαφορές πρέπει να ε π ι β ά λ λ ο υ μ ε στον ιδιοκτήτη να μας φέρει πλήρη αποτύπωση.

Link to comment
Share on other sites

Η να την πληρωθούμε εμείς βρε παιδί μου. Χρεώσέ την.

erling

το παλιό σου avatar ήταν τέλειο, :smile: γιατί το άλλαξες?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα και παλι.

 

Διαβαζοντας στην 1η ΤΟΤΕΕ σχετικα με τα δικτυα διανομης, μου δημιουργηθηκε η εξης απορια:

 

Στη σελίδα 101, πινακας 4.11 αναγραφονται προσεγγιστικα οι ποσοστιαιες απωλειες των δικτυων διανομης για δικτυο κεντρικης θερμανσης, αναλογα με τη θερμομονωση, το παχος αυτης και τη θεσμοκρασια του μεσου.

 

Στην περιπτωση του ατομικου επιτοιχου λεβητα (ατομικο φυσικο αεριο για παραδειγμα), οι απωλειες θεωρουνται μηδενικες γιατι το δικτυο διανομης ειναι πολυ μικρό, αρα αμελητεο?

 

Η τελευταια παραγραφος του 4.3.4 στη σελιδα 102 λεει:

"Για τοπικα συστηματα παραγωγης θερμοτητας η ψυξης οπως λεβητες εσωτερικων χωρων ή τοπικες αντλιες θερμοτητας στα οποιοα δεν υπαρχει δικτυο διανομης, οι απωλειες διανομης θεωρουνται μηδενικες τοσο για το υπο μελετη κτηριο οσο και για το κτηριο αναφορας"

Οι ατομικοι λεβητες εχουν δικτυο διανομης αλλα μικρο, ως τις τερματικες μοναδες...

Θεωρουμε μηδενικες απωλειες και παλι?

Link to comment
Share on other sites

Inzaghi

Ναι, δηλ, βαθμός απόδοσης δικτύου 1

 

Κοιτάξτε τι μου στείλανε σήμερα απο [email protected]:

 

Σας ενημερώνουμε οτι στο διάστημα απο την Κυριακή 30/1 και ώρα 21:42 έως την Δευτέρα 31/1 και ώρα 14:18 παρουσιάστηκε ένα

πρόβλημα στο server του buildingcert.gr. Συνέπεια αυτού του προβλήματος ήταν μερικά πιστοποιητικά να προβάλλονται με ελαφρά

διαφορετικές τιμές απο τις σωστές. Σύμφωνα με τα log files του buildingcert.gr, κατα το διάστημα αυτό μπήκατε στο σύστημα

και είδατε το πιστοποιητικό με τα παρακάτω στοιχεία:

 

Αρ. Πρωτοκόλλου: ..../2011

Ημερομηνία Ορ. Υποβολής: .....

 

Αν εκτυπώσατε το πιστοποιητικό κατα το παραπάνω διάστημα, θα πρέπει να ακολουθήσετε την παρακάτω διαδικασία:

 

1. Μπείτε στις οριστικά υποβληθείσες επιθεωρήσεις σας

2. Ζητήστε να δείτε αυτή με τον παραπάνω αρ. πρωτοκόλλου.

3. Ζητήστε να δείτε το πιστοποιητικό (επιλογή "Προβολή Πιστοποιητικού")

4. Αν η τωρινή εικόνα του πιστοποιητικού παρουσιάζει διαφορές απο αυτή που εκτυπώσατε, εκτυπώστε το ξανά.

 

Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκύπτει.

Το τσέκαρα, δεν είχε διαφορές, αλλά αν είχε? Το ακίνητο έχει αλλάξει χέρια απο την Τετάρτη.

Link to comment
Share on other sites

Τα fax τα στείλαμε. Απάντηση δεν πήραμε.

Ασχολούνται στο ΤΕΕ φαίνεται με τις καταλήψεις και δεν έχουν χρόνο.

Καλησπέρα, τελικά πόσο τους πήρε να σου απαντήσουν? Πες μας όταν έχεις νότερα.

Link to comment
Share on other sites

Από τις 2/2 που έστειλα το fax ακόμα δεν πήρα απάντηση. Αλλος συνάδελφος το έστειλε πιο πριν, ούτε κι αυτός πήρε απάντηση ακόμα.

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με το ΤΕΕ: μέχρι τώρα όλοι κάνανε συμβόλαιο την ημέρα που τους παρέδωσα το ΠΕΑ η το πολύ την επόμενη. Φυσικά εννοείται ότι δε μπορώ να τους παραδώσω ΠΕΑ και να γυρεύω να το εξοφληθώ εκ των υστέρων. Οπότε όλη η καθυστέρηση του ΤΕΕ, αν προβώ και εγώ στην ίδια διαδικασσία, θα μετρήσει σαν καθυστέρηση για την υπογραφή του συμβολαίου. Στο διάστημα αυτό εντωμεταξύ, δεδομένου της κρίσης, μπορεί να γίνονται διάφορες άλλες extra υποχωρήσεις απο πλευράς του πωλητή για να μη χάσει τον υποψήφιο αγοραστή, πράγμα που θεωρώ απαράδεκτο. Αγνωόντας το ΤΕΕ μπορώ να συμβάλω επιταχύνοντας τη διαδικασία προς διευκόλυνη του πωλητή που είναι συνήθως σε μεγάλη ανάγκη. Μου έτυχε περίπτωση που ζευγάρι συνταξιούχων πουλούσε διαμέρισμα 100 μ2 σε ρετιρέ, για να πάνε σε 50άρι με ενοίκιο, προκειμένου να βοηθήσουν την οικογένεια της κόρης τους να πληρώνει τις δώσεις στεγαστικού δανείου και άλλα τέτοια πολλά, λιγότερο η περισσότερο στενάχωρα. Τελικά πόσοι επιθεωρητές υποβάλουμε αίτηση για πληρωμή στο ΤΕΕ και πόσοι το αγνοούμε? Να κάνουμε μια ψηφοφορία?

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.