Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης


atalagani

Recommended Posts

Παιδιά για να μην παρεξηγηθώ, η απάντηση που έδωσα ήταν από που υπολογίζει το προγραμμα της 4Μ τον β.α.* και τίποτα άλλο. Και εγώ σε όσες επιθεωρήσεις έχω κάνει ζητάω απαραίτητα φύλλο ελέγχου ή πηγαίνω με δικό μου συνεργείο και κάνουμε καυσανάλυση. Μέχρι τώρα παρά τις μικρές αντιδράσεις όλοι συμφωνούν και δεν έχω χάσει πελάτη.

 

*Για την υπερδιαστασιολόγηση το 4Μ ανάλογα με το κέλυφος που του δίνεις υπολογίζει ισχύ από την σχέση 4.1. και εφαρμόζει τους αντίστοιχους συντελεστές.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

...συμφωνώ ότι ήταν υποχρεωμένοι να έχουν φύλλο ελέγχού κλπ αλλά και το κράτος είναι υποχρεωμένο γιά καλή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε αυτούς πού πληρώνουν ασφάλεια, γιά καλούς δρόμους, γιά πλατείες κλπ.
Πρέπει να ομολογήσω ότι και εγώ σκανδαλίζομαι ώρες ώρες. Εχω καταθέσει άλλωστε την άποψή μου για το ΤΕΕ και το σύστημα εξόφλησης της αμοιβής μας για τα ΠΕΑ... αλλά θα τα διαλύσουμε όλα στο τέλος με αυτή τη συλλογιστική.
Link to comment
Share on other sites

πηγαίνω με δικό μου συνεργείο και κάνουμε καυσανάλυση.

 

κανεις μονο καυσαναλυση ή εκδιδεις φυλλο συντηρησης;

γιατι τοτε Παραβιαζεις το αρθρο 4 παρ 4 του ΠΔ100/2010

 

4. Απαγορεύεται η διενέργεια ενεργειακής επιθεώρη−

σης από Ενεργειακό Επιθεωρητή σε κτίριο ή τμήματα

αυτού εφόσον:

α) στη μελέτη ή κατασκευή ή επίβλεψη, ή διαχείριση

ή λειτουργία ή συντήρηση συμμετείχε με οποιοδήποτε

τρόπο ο ίδιος ή νομικό πρόσωπο του οποίου είναι μέλος,

ή εταίρος ή υπάλληλος,

 

προσεξτε λιγο μην παισετε σε κανενα δικηγορο ιδιοκτητη και τα δει αυτα και σας περιποιηθει δεοντως εκ των υστερων

 

ο επιθεωρητης ΔΕΝ κανει εργασιες σε επιθεωρουμενο χωρο παρα μονο οτι προβλεπεται στον ΚΕΝΑΚ και με αμοιβες οπως προβλεπονται στον ΚΕΝΑΚ

 

ακομα και να συστησεις καυστητατζης αποτελει συγκρουση συμφεροντων.

Link to comment
Share on other sites

ακομα και να συστησεις καυστητατζης αποτελει συγκρουση συμφεροντων.

Δε κάνει υπάλληλό μας μία σύσταση, μην τρελαίνεστε ρε παιδιά, στο τέλος θα μπλοκαριστούμε μόνοι μας απο παντού. Εχω συστήσει και εγώ καυστηρατζή, έκανε και γενικό service γιατι είχε το χάλια του ο καυστήρας, πήρε καυσανάλυση και συνέταξε φύλλο με απόλυτη αντικειμενικότητα (Ποιός ο λόγος να ρισκάρει και αυτός τη σφραγίδα του?)
Link to comment
Share on other sites

@ zxgr

Το συνεργείο έχει αδειοδοτημένο τεχνίτη που εκδίδει φύλλο ελέγχου. Εγώ απλώς μετά από την έγγραφη δήλωση του ιδιοκτήτη πηγαίνω αυτό το συνεργείο για καυσανάλυση.

Link to comment
Share on other sites

προσπαθω στο buildingcert να επεξεργαστω επιθεωρηση σε εκρεμμοτητα και μου βγαζει

 

Servlet Exception:The log file for database 'KENAK' is full. Back up the transaction log for the database to free up some log space.

java.sql.SQLException: The log file for database 'KENAK' is full. Back up the transaction log for the database to free up some log space.

 

ελπιζω να δουλευει αυριο γιατι εχουμε και συμβολαια!

 

 

@ zxgr

Το συνεργείο έχει αδειοδοτημένο τεχνίτη

sorry απλως εκανα την επισημανση περι του ασυμβιβαστου

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά ερώτηση που τώρα μου προέκυψε σε σχέση με το παράδειγμα για ενεργειακή επιθεώρηση του ΤΕΕ, μια και μου έτυχε ανάλογη περίπτωση με μικτή χρήση σε κτίριο.

Στο έντυπο παράδειγμα (pdf αρχείο) λέει ότι εκτός από τις κατοικίες, στο ισόγειο έχει και κατάστημα που όμως δεν το εξετάζει σε αυτή τη φάση.

Στο xml αρχείο δεν έχει τσεκαρισμένο το κουτάκι που λέει "τμήμα κτιρίου". Σωστά το κάνει έτσι;

Δηλαδή αν εκδίδουμε πιστοποιητικό ανά χρήση δεν τσεκάρουμε το αντίστοιχο πεδίο; Ή το τσεκάρουμε; Δεν μου έχει ξανατύχει. Θέλω να βγάλω (ξεχωριστά εννοείται) πιστοποιητικά και για τις δύο χρήσεις.

Δεν νομίζω ότι είναι απλά τυπικό το θέμα. Αν επιλέξει κανείς "τμήμα κτιρίου" για την κάθε μια χρήση, τότε μπορεί να εκμεταλλευτεί την "πατέντα" περί διαχωριστικών επιφανειών προς Μ.Θ.Χ -για όλες τις χρήσεις- και να γλιτώσει την καταχώρηση των στοιχείων των Μ.Θ.Χ (τσάμπα και χρονοβόρα δουλειά). Help please!!!

Link to comment
Share on other sites

Panos-vicious, έχω την αίσθηση ότι αν πας να εφαρμόσεις την ευεργετική διευκρίνηση για τους μ.θ.χ. σε ολόκληρο κτίριο κατοικιών, έστω κι αν έχει άλλη ζώνη όπως κατάστημα, θα κάνεις <<ζαβολιά>> (τσεκάρεις ή δεν τσεκάρεις το τμήμα κτιρίου).

Σε ολόκληρο το κτίριο τους μ.θ.χ., δεν τους αποφεύγουμε.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.