Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης


atalagani

Recommended Posts

Δε νομιζω πως ειναι σε θεση κανενας να στο απαντησει αυτο...

 

μεταξυ μας, ποιος θα κοιταξει αν εχει περισσεια συντελεστη δομησης στην ταρατσα για να μη σου δεχτει τη μονωση?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Inzaghi εσύ πήγες να του προσφέρεις 20%. Ο επόμενος θα το ανέβαζε στο 25%, ο επόμενος στο 30% κοκ.

Φταίει ο άλλος, αλλά φταις και εσύ λιγάκι.

Εγώ παιδιά συνεργάζομαι με 3 μεσίτες στους οποίους δεν δίνω μία. Δεν σας λέω ποιοι είναι για να μη τους μαγαρίσετε (joke).

Εγώ πιστεύω πως πρέπει να δώσεις ποσοστό μόνο αν έχεις ανάγκη τα λιγοστά έσοδα που απομένουν. Αλλιώς και κάνεις την δουλειά για το τίποτε και στερείς το δικαίωμα από άλλον συνάδελφο να την κάνει για περισσότερα.

Μιλάω έξω από τον χορό, γιατί δεν ξέρω εάν είχα την ανάγκη τι θα έκανα. Φιλικά πάντα.

Link to comment
Share on other sites

vmantas που θα μπορούσες να έχεις πρόβλημα αν δεν είχες περίσεια συντελεστή? Για να μαθαίνω. Σε υπέρβαση ύψους?

 

μάλλον δεν με κατάλαβες. επειδή έχω περίσσεια συντελεστή αυτό σημαίνει ότι η υπάρχουσα ταράτσα κατά κάποιον τρόπο θα μπορούσε να θεωρηθεί προσωρινή, όπως επίσης θεωρείται κοινόχρηστη και κοινόκτητη και δεν μπορεί να παραχωρηθεί η χρήση της σε κανέναν.

Οπότε το λογικό είναι σε μια οικοδομή που δεν έχει θεωρητικά αποτελειώσει κατασκευαστικά να μη σου επιδοτούν μόνωση καθότι μπορεί άνετα την άλλη μέρα να πάει όποιος έχει δικαίωμα και να χτίσει όροφο από πάνω.

Αλλο που στη δική μου περίπτωση δεν μπορεί αυτό να γίνει με συμφέρον τρόπο.

 

Αν δεν ψάχνουν τέτοια όμως ίσως αξίζει τον κόπο να το προσπαθήσω αν και ο τελικός στόχος είναι να φτιάξω ταρατσοβεράντα και θέλω να δω αν και πως μπορώ να περάσω το όλο κόστος στο πρόγραμμα...αλλά ας μην επεκταθώ άλλο σε αυτό μέσα στο φόρουμ.

Link to comment
Share on other sites

αυτό εννοώ και εγώ συνάδελφε όλοι κάνουμε εκπτώσεις από την κατώτατη αμοιβή.

αφού αυτό έγινε συνηθισμένη τακτική , φαντάσου σε 2 μήνες που θα υπάρχουν άλλοι 10000 πιστοποιημένοι. η αμοιβή θα φτάσει στα 20 ευρώ.

το ίδιο έγινε και με τα σχέδια για τοποθέτηση φυσικού αερίου όπου πλέον στοιχίζουν 25 ευρώ.

 

Πάντα στην χώρα μας, όταν γίνεται μια προσπάθεια για εφαρμογή αυστηρής νομοθεσίας, νέου νόμου κλπ, αυτή απαξιώνεται από το ίδιο το σύστημα (δηλαδή εμάς τους πολίτες).

Το ίδιο θα γίνει και γίνεται ήδη και με τα ενεργειακά πιστοποιητικά - δεν θα έχουν καμμία αξία αλλά θα είναι απλώς ένα επιπλέον χαρτί σε ένα φάκελο.

Link to comment
Share on other sites

Πολυ μεγαλη κουβεντα αυτο που εγραψες φιλε μου....

Συμφωνω και επαυξανω, καθως το εχω διαπιστωσει και εγω ο ιδιος αφου ασχολουμαι με τα ΠΕΑ και εχω δει και ακουσει πολλα....

Δεν υπαρχει σωτηρια για αυτη την χωρα δυστυχως....το ελληνικο δαιμονιο ειναι ανικητο....

Link to comment
Share on other sites

Οι μονάδες VRV όπου λάθε εσωτερική μονάδα μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα, να υποθέσω ότι:

 

  1. καταχωρούνται στην θέρμανση σαν "κεντρική αερόψυκτη Α.Θ." και στην ψύξη απλά ως "Αερόψυκτη Α.Θ." ή σαν "Κεντρική άλλου τύπου Α.Θ.";
  2. σαν μέσος μηνιαίος βαθμός κάλυψης τόσο για θέρμανση όσο και για ψύξη μπαίνει μονάδα (για τριτογενή τομέα) ασχέτως ότι στην πραγματικότητα μπορεί να μην λειτουργούν ταυτόχρονα όλες οι μονάδες;

Τέλος αν για το παραπάνω σύστημα δεν υπάρχει ελεγκτής παρουσίας (σύνηθες) τι κατηγορία αυτοματισμών βάζουμε; Δ ή Γ;

Link to comment
Share on other sites

Panos, έμπλεξες με το χάος...

 

Θα σου πω την δική μου άποψη, παρόλο που όσο και να το έψαξα, σαφή εικόνα δεν έχω.

 

Μιλάμε για την εξωτερική μονάδα. Ψύχεται με αέρα και αφού δεν είναι τοπική έχεις στη θέρμανση <<κεντρική αερόψυκτη Α.Θ.>> και στην ψύξη <<αερόψυκτη Α.Θ.>>.

 

Το 2 δεν το κατάλαβα καλά όπως το διατυπώνεις. Δεν κατάλαβα δηλαδή την σχέση του μηνιαίου βαθμού κάλυψης με την δυνατότητα ανεξάρτητης λειτουργίας των εσωτ. μονάδων. Υποθέτω ότι είναι 1 παντού, εφόσον το 100% των αναγκών θέρμανσης/ψύξης των χώρων σου, καλύπτονται μόνο με το VRV.

 

Το σύστημα VRV έχει όλα τα φόντα να είναι Β στην κατηγορία αυτοματισμών.

Δεν θα βρεις εύκολα σύστημα VRV που να δίνει σε παραπάνω από μία ιδιοκτησία ώστε να σπαζοκεφαλιάσεις πώς θα κάνεις θερμιδομέτρηση σε VRV.

Έχει αντιστάθμιση (οι εξ. μονάδες μεταβάλλουν το φορτίο τους με βάση τις θερμοκρασιακές συνθήκες) και οι εσωτερικές μονάδες μπορούν να λειτουργούν αυτόνομα.

Αυτό το <<σε περίπτωση Α.Θ. δεν υπάρχει σύστημα απόψυξης>> δεν έχω καταλάβει γιατί το βάλανε εκεί. Στα VRV έχεις σύστημα απόψυξης και είναι ένας λόγος να σκαρφαλώσεις στο Α.

Αν τώρα βάλεις ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου και συνδέσεις στις <<κρύες>> επαφές (όπως συνηθίζεται να τις λένε) αισθητήρια, κατά την δική μου άποψη είσαι Α. Αν βέβαια θέλεις στην μελέτη να ανέβεις κατηγορία.....

Ετσι νομίζω και αν μπορεί κάποιος συνάδελφος να με διορθώσει ή να προσθέσει κάτι θα βοηθούσε πολύ.

 

Αν βέβαια δεν είχαν μπερδέψει τα <<συστήματα αερισμού>> με το σύστημα προσαγωγής κλιματισμένου αέρα μέσω αεραγωγών, που σε κάνει και αμφιβάλεις για το τι ακριβώς εννοούν, τα πράγματα θα ήταν πιο ξεκάθαρα. Εγώ πάντως εκεί, έχω χάσει την μπάλα. Δεν πρόλαβα ακόμα να ξεψαχνίσω το ΕΝ 15232 της SIEMENS.

 

Το ότι δεν είχαν στο μυαλό τους το VRV σύστημα οι συντάκτες της ΤΟΤΕΕ1 είναι σίγουρο.

Π.χ. δεν θα βρεις σε παγκόσμιο επίπεδο πιστοποιητικό (eurovent ή άλλο) για τα VRV. Δεν υπάρχει επίσημη μέθοδος (έτσι μου είπαν αυτοί που ξέρουν). Θα αρκεστείς για τους βαθμούς απόδοσης, στην αξιοπιστία της εταιρίας που το κατασκευάζει.

Link to comment
Share on other sites

Ηλία ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

Όσον αφορά τη σχέση του μηνιαίου βαθμού κάλυψης με την δυνατότητα ανεξάρτητης λειτουργίας των εσωτερικών μονάδων, να το θέσω αλλιώς.

Αν επρόκειτο για κατοικία (π.χ. μεζονέτα) όπου π.χ. με μια καναλάτη μονάδα και δυο τοίχου καλύπταμε (ως επιφάνεια) το 90%, τότε τι θα βάζαμε ως βαθμό κάλυψης; Αν έβαζα >50% θα ήταν σαν να "τιμωρούσα" το κτίριο γιατί θα θεωρούσα ότι λειτουργούν ταυτόχρονα όλες οι εσωτερικές μονάδες; Οπότε θα έπρεπε να θεωρήσω κάλυψη 50%;

 

Όσον αφορά την κατηγορία αυτοματισμών ανεβάζω ένα .jpg κι αν θες μου λες τη γνώμη σου.

 

Καλά αυτό το μπουρδούκλωμα των "συστημάτων αερισμού" με το σύστημα προσαγωγής κλιματισμένου αέρα μέσω αεραγωγών είναι μεγάλη πατάτα.

post-22651-131887269208_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.