Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

e-Πολεοδομία


fkl

Recommended Posts

  • 4 weeks later...

Στην περιοχή που μένω έχει όρους δόμησης του 1996 που έχουν ακυρωθεί από το ΣτΕ το 1999. Οι όροι δόμησης εν τω μεταξύ αλλάξαν το 2002 και κρίθηκαν συνταγματικοί από το ΣτΕ το 2019. Δεν τους έχει πουθενά.

Edited by leftkox
Link to comment
Share on other sites

..."κρίθηκαν συνταγματικοί από το ΣτΕ το 2019. "

στην αποφαση του ΣτΕ ειναι  γραμμενα "ολα"

[αν ελεγες την "περιοχη" θα ηταν ευκολο]

Link to comment
Share on other sites

Θα μπορούσαν έστω να δώσουν τη δυνατότητα επικοινωνίας στα κατα τόπους τμήματα ΤΕΕ ή συλλόγους να συγκεντρώνουν, να εξετάζουν και να προωθούν συγκεντρωτικά αναφορές σφαλμάτων, αν θεωρούν spam τις ατομικές αναφορές ιδιωτών.

Ακόμη και αυτόματα, όταν μέσω eadeies ζητούνται όροι δόμησης, θα μπορούσε να ενημερώνεται το σύστημα για το συγκεκριμένο Ο.Τ.

Η κάθε περιοχή έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Καλώς ή κακώς, τέτοιου μεγέθους gis δε μπορεί να γίνει κεντρικά. Τα λάθη είναι αναπόφευκτα, όμως οφείλουν να δώσουν δυνατότητα διόρθωσης.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
On 28/6/2021 at 4:11 ΜΜ, dimitris GM said:

..."κρίθηκαν συνταγματικοί από το ΣτΕ το 2019. "

στην αποφαση του ΣτΕ ειναι  γραμμενα "ολα"

[αν ελεγες την "περιοχη" θα ηταν ευκολο]

Εγώ τους γνωρίζω τους όρους δόμησης αλλά ήθελα να πω ότι είναι λανθασμένοι στο e-poleodomia και μπορεί να μπλέξει κάποιος αν βασιστεί εκεί.

Αναφέρομαι στην περιοχή "Ροδόπολη Αττικής" για το ΓΠΣ και ρυμοτομικό σχέδιο της οποίας  έχουν κατά καιρούς βγει οι νομαρχιακές, υπουργικές και νομοθετικές διατάξεις που δημοσιεύθηκαν στα εξής ΦΕΚ:

- 973/Β/1995 και 973/Δ/1996 για τους όρους δόμησης που κρίθηκαν αντισυνταγματικά με την απόφαση ΣτΕ 592/2002. Αυτά αναφέρονται λανθασμένα ως ισχύοντα για τους όρους δόμησης στο e-poleodomia

- 620/Δ/1997 για το ΓΠΣ και τις χρήσεις Γης που κρίθηκε αντισυνταγματικό με την απόφαση του ΣτΕ 1589/1999

- 262/Δ/2000 για το ΓΠΣ και τις χρήσεις Γης που ισχύει ως σήμερα για το τμήμα "Αμιγούς κατοικίας" ενώ μερικώς και ως προς το τμήμα που εντασσόταν σε περιοχή "Γενικής κατοικίας" κρίθηκε αντισυνταγματικό με τις αποφάσεις του ΣτΕ 4577/2001 και 4578/2001 τις οποίες το e-poleodomia αγνοεί παρουσιάζοντας τμήματα της περιοχής ως περιοχές Γενικής Κατοικίας.

- Ειδική νομοθετική ρύθμιση για το ρυμοτομικό και τις χρήσεις Γης στο ΦΕΚ 197/Α/2002 που κρίθηκε αντισυνταγματική ως προς της χρήσεις Γης με την απόφαση ΣτΕ 27/2014 οπότε και όλη η περιοχή στην ουσία είναι αμιγής κατοικία ενώ ως προς τμήμα που αφορά το ρυμοτομικό και τους όρους δόμησης κρίθηκε αρχικά και αυτό αντισυνταγματικό με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου 151/2010 ενώ τελικά το ΣτΕ ακύρωσε την απόφαση του Διοικητικού Εφετείο και έκρινε συνταγματικό το ρυμοτομικό και τους όρους δόμησης με την απόφαση ΣτΕ 2406/2019. Αυτό το ΦΕΚ 197/Α/2002 αγνοείται πλήρως από το e-poleodomia ως προς τους όρους δόμησης της περιοχής ενώ είναι αυτό που στην πραγματικότητα ισχύει.

Άντε να τα εξηγήσεις όλα αυτά βέβαια... Δεν ξέρω αν μπορώ να απευθυνθώ κάπου για να διορθωθεί το site τους και δεν μπορώ να πω ότι τους κατηγορώ τους ανθρώπους στο e-poleodomia...

Edited by leftkox
Link to comment
Share on other sites

προφανως δεν μπορουμε να ξερουμε τι ακριβως εχει καταχωρησει καποιο σαιτ....

το θεμα -επι του προκειμενου- ειναι οτι η αποφαση 2406/2019, λυνει ενα χρονιζον προβλημα στην περιοχη

https://www.airetos.gr/telos-stin-polyxroni-omiria-twn-katoikwn-tis-rodopolis-me-apofasi-toy-ste-nomimos-o-oikismos-kai-oi-perioysies.aspx

 

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
  • 1 year later...
5 ώρες πριν, ΑlexTopo said:

Καλησπέρα σας.

Μόνο εγώ δεν μπορώ να κατέβασω οτιδήποτε απο το E-Poleodomia;;; Ή το έχετε κι εσείς;;

Το έχουμε κ εμείς...

Server Error

500 - Internal server error.

There is a problem with the resource you are looking for, and it cannot be displayed.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.