Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

e-Πολεοδομία


fkl

Recommended Posts

Πρέπει να κάποιοι συνδεσμοι του να είναι ακόμα υπο κατασκευή. Όμως έχει πολύ καλή ενημέρωση στην διακίνηση φακέλων. Δεν ξέρω αν ισχύει για όλα τα πολεοδομικά γραφεία (πιθανότατα όχι) αλλά αν δει κάποιος στον πίνακα ενημερωσης κοινου πχ στην πολ/μια βορειου τομεα Αθήνας, φαίνεται πως έχει πολύ καλές προοπτικες στην ενημέρωση των μηχανικών.

Link to comment
Share on other sites

Είναι ένα βήμα, αν και στην δικιά μου πολεοδομία την έχει με λάθος διεύθυνση (είναι η παλιά, κι άλλαξε εδώ και 10 χρόνια τώρα), μόνο τα τηλέφωνα έχει σωστά.

Καλά σήμερα είναι η μέρα μου, όλα στραβά τα βλέπω!

Μακάρι να τυποποιηθούν οι διαδικασίες και να συμπληρώνουμε φόρμες-έντυπα ώστε να μην περνάει το μακρύ και το κοντό του κάθε ''εργαζόμενου'' .......πολεοδόμου..

Link to comment
Share on other sites

να μην περνάει το μακρύ και το κοντό του κάθε ''εργαζόμενου'' .......πολεοδόμου..

Θα βρει τρόπο ο νεοέλληνας...

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι δυνατόν... πλάκα μας κάνουν..."Too good to be true..."

 

Μπράβο πάντως ...η αρχή είναι το ήμισυ του παντός...

 

Ξέρει κανείς απο ποιόν φορέα είναι ?

Link to comment
Share on other sites

Απ' ότι γνωρίζω συζητιέται στο ΥΠΕΧΩΔΕ εδώ και μια πενταετία και έχει ξεκινήσει πιλοτικά εδώ και λιγότερο από ένα χρόνο σε μερικές Πολεοδομίες με στόχο να επεκταθεί σταδιακά σε όλες. Νομίζω ότι η λειτουργία του έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα "κοινωνία της πληροφορίας" , όπως χρηματοδοτείται και το νέο σύστημα των αμοιβών μέσω ΤΕΕ.

Στο e-poleodomia θα πήγαινε η επιπλέον εισφορά (νομίζω 1%) στις άδειες που πολύ σωστά προέβλεπε ο νόμος της Β. Παπανδρέου περί αδειών οικοδομής. Όμως ο νόμος ανακλήθηκε από το Σουφλιά και πολύ σωστά κατά την άποψη μου γιατί ποινικοποιούσε υπέρμετρα το επάγγελμα του μηχανικού...

Αυτά γνωρίζω εγώ, αν κάπου κάνω λάθος ή αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει περισσότερα να γράψει ...

Προφανώς το e-poleodomia είναι ένα πρώτο βήμα για να αλλάξει κάτι. Το επόμενο βήμα είναι η δημοσιοποίηση των αδειών που εκδίδονται και των τίτλων των δικαιολογητικών που τις συνοδεύουν. Τεράστιο θέμα για συζήτηση... Θα καταπολεμηθεί η διαφθορά ή πλησιάζουμε περισσότερο την κοινωνία του "μεγάλου αδελφού"? Ποια είναι τα όρια του ιδιωτικού και του δημόσιου βίου του καθενός μας? κλπ κλπ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Πάντως είναι και ελλιπές.

Π.χ. στο Νομό Θεσσαλονίκης εμφανίζει μόνο 3 Πολεοδομίες (κεντρική για την οποία δεν έχει ούτε ένα τηλέφωνο, Καλαμαρίας και Ελευθερίου Κορδελιού). Οι υπόλοιπες (Ευόσμου και Λαγκαδά) προφανώς ξεχάστηκαν...

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον γιατί του Ευόσμου και του Λαγκαδά υπάγονται στην Νομαρχία ενώ οι άλλες δύο που ανέφερες είναι των αντίστοιχων δήμων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.