Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΙΚΑ ΑΠΔ Οικοδομοτεχνικών Έργων


apostolos55

Recommended Posts

Έχεις δίκιο, το ανέβασα μόνο ως προς τα ημερομίσθια, επειδή δεν φαινόταν οι 6τριετίες. Τα ποσοστά εισφορών έχουν αλλάξει. Έχω βάλει παραπομπή σε λινκ στο "εδώ" στο σαιτ της runet γιατί βλέπω μια μικροδιαφορά ανάμεσα στο ποσοστό εισφοράς εργοδότη που ανέβασες και σε αυτό που έχουν στην σελίδα τους.

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 110
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

εισφορές εργοδότη είναι 60,602%, μου τις έδωσαν σήμερα από υποκατάστημα ΙΚΑ

 

 

Edited by Roy_Hobbs
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα σας,

Θέλω να καταθέσω ΑΠΔ για τεχνίτη σε Οικοδομοτεχνικό Έργο. Θέλω να δηλώσω το ελάχιστο ποσό με σύμβαση φυσικά. Το ελάχιστο ποσό που θα δηλωθεί αντιστοιχεί στο 29,04€ ή αντιστοιχεί στις τριετίες που έχει συμπληρώσει μέχρι σήμερα (πχ 6 τριετίες οπότε 37,75€).

Link to comment
Share on other sites

Όχι, του ζητάς να σου δώσει πρόσφατη καρτέλα του ΙΚΑ με τις τριετίες του. Ή πρόσφατη απδ που του έχουν ξαναβάλει ένσημα. Οι τριετίες των ενσήμων δεν "πάνε" με το πόσα χρόνια δούλευε, είναι λίγο πιο πολύπλοκο. Βέβαια όσοι δεν δουλεύουν ευκαιριακά οικοδομή αλλά είναι οικοδόμοι , συνήθως ξέρουν κι απέξω πόσες τριετίες έχουν.

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

Μου ανέφερε ότι δουλεύει 20 χρόνια όταν τον ρώτησα τριετίες. Και για να δω τα στοιχεία του μου έστειλε Υ.Δ. που είχε υπογράψει όπου έλεγε το ημερομίσθιο 0 τριετιών που υποθέτω ότι περάστηκε λάθος στο έργο εκείνο (Υ.Δ. του 2017).
 

Link to comment
Share on other sites

Το ότι δουλεύει 20 χρόνια, στην Ελλάδα δυστυχώς,δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχει και 4-5 τριετίες όπως θα ήταν το λογικό. Το σωστό είναι να σου φέρει καρτέλα του από το ΙΚΑ που να φαίνεται ο αριθμός τριετιών του. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλημέρα σε όλους. Αυτά τα ποσοστά των εισφορών που αλλάζουν συνέχεια, πώς μπορούμε να τα βρίσκουμε χωρίς ώρες αναζητήσεων στο διαδίκτυο;

Προσπαθώ να υποβάλλω ΑΠΔ για Ιανουάριο και μου βγάζει το κλασσικό 141, χωρίς όμως να υπάρχει ενημέρωση για το ποιά είναι η μείωση.

Αναφέρουν ότι η συνολική μείωση των εισφορών είναι 1.65% για τον εργοδότη και 1.575% για τον εργαζόμενο, αλλά όταν πάω να εφαρμόσω 0.6072-0.0165=0.5907 (εργοδότη) και 0.1878-0.01575=0.17205 (ασφαλισμένου) μου βγάζει πάλι 141...

Ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω; Ευχαριστώ

pinakas-2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.