Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σε... δόσεις η έκδοση των ενεργειακών πιστοποιητικών


myri

Recommended Posts

Σε... δόσεις η έκδοση των ενεργειακών πιστοποιητικών

 

Προς παράταση οδεύει η υποχρεωτική έκδοση ενεργειακών πιστοποιητικών για τα κτήρια που πωλούνται ή ενοικιάζονται, η οποία σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θα ισχύσει από 9 Ιανουαρίου 2011. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά και από τις αντιδράσεις των φορέων της κτηματαγοράς (ΠΟΜΙΔΑ, ΟΜΚΟΕΕ κ.α.) το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο της σταδιακής - κλιμακωτής εφαρμογής του μέτρου.

 

Το ποιο πιθανό σενάριο, όπως επισημαίνουν καλά πληροφορημένες πηγές, είναι να προχωρήσει κανονικά η υποχρεωτική έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού για την πώληση και ενοικίαση των μεγάλων κτηρίων και να εξαιρεθούν σε πρώτη φάση και για λίγους μήνες από την υποχρέωση αυτή οι μικρές κατοικίες και τα διαμερίσματα που τίθενται προς ενοικίαση. Ωστόσο, ακόμη και αυτά τα μικρά διαμερίσματα που θα βγαίνουν προς πώληση θα πρέπει να διαθέτουν κανονικά ενεργειακό πιστοποιητικό.

 

Με αυτό τον τρόπο ικανοποιείται ένα βασικό αίτημα των ιδιοκτητών ακινήτων προκειμένου να μην παγώσει τελείως η συγκεκριμένη αγορά των ενοικιάσεων που έτσι και αλλιώς αντιμετωπίζει πιέσεις λόγω της οικονομικής ύφεσης. Εξάλλου, η παράταση των προθεσμιών έναρξης της εφαρμογής του πιστοποιητικού ιδιαίτερα για τις μισθώσεις ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησε αντιπροσωπεία της ΠΟΜΙΔΑ κατά τη συνάντηση της με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, την προηγούμενη Παρασκευή.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/gr/newInside.php?art=15780

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Καλή Χρονιά σε όλους μας!

Μάθαμε κανένα νέο τελικά ή θα ισχύσει από 9-1-2011, όπως προβλεπόταν, το ποιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης?

α.π.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.