Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Άδεια parking σκαφών


Αντωνακης

Recommended Posts

Καλησπέρα και καλωσόρισα ...

Έχω πέσει από τα σύννεφα με την ποικιλία θεμάτων που βρήκα στο φόρουμ , μπράβο παιδιά . Τώρα στο δια ταύτα ξέρει κανείς της προϋποθέσεις για αδειοδότηση υπαίθριου Parking σκαφών , πρόκειται για οικόπεδο 3000τμ εκτός σχεδίου σε νησί . Όσους έχω ρωτήσει δεν γνωρίζουν , ακόμα και οι επαγγελματίες στην ανατολική Αττική που είναι γεμάτη με Parking σκαφών είναι ουσιαστικά παράνομοι . Μια ερώτηση που έκανα στο κατά τόπους γραφείο συγκοινωνιών δεν είχαν ιδέα και μου απέκλεισαν την πιθανότητα να βγάλω έστω μια άδεια σταθμού αυτοκινήτων .

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να θέλω να κάνω τον ειδικό, απευθύνσου και στα κατα τόπους λιμεναρχεία. Αυτοί μάλλον θα ξέρουν κάτι παραπάνω. Η "παραχώρηση αιγιαλού" γίνεται μάλλον απο το υπουργείο πρών Ναυτηλίας , νυν δεν γνωρίζω, και από ίδια εμπειρία για λιμενικό έργο ξέρω ότι ΔΕΝ είναι απλή υπόθεση.

Link to comment
Share on other sites

Τότε να δω τι είχαμε κάνει και που είχαμε πάει για να αδειοδοτήσουμε ένα λιμανάκι αύριο, και θα επανέλθω με περισσότερες πληροφορίες. Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις να μπεις στην ιστοσελίδα του ΥΕΝ αν ισχύει ακόμα το http://www.yen.gr ή στο http://www.thalassa.gr και να δεις και εκεί μήπως βρεις κάτι σχετικό. Ειδάλλως ρώτα κανένα συνάδελφο Πολιτικό Μηχανικό που ασχολείται με λιμενικά έργα μήπως αυτός γνωρίζει κάτι παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Κάνε μια ερώτηση στη Δ/νση συγκοινωνιών.

Απο εκεί βγαίνουν η άδειες για υπαίθριους σταθμούς αυτοκινήτων.

Ίσως να ισχύει κάτι παρόμοιο, αφού τα σκάφη είναι ουσιαστικά ρυμουλκούμενο όχημα!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως που χρειάστηκε να βγάλω αδεια χώρου στάθμευσης τροχόσπιτων (που πρακτικά είναι και χώρος στάθμευσης σκαφών) ξεκίνησα τη διαδικασία έκδοσης άδειας υπαίθριου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων από το τμήμα συγκοινωνιών. Έτσι κι αλλιώς οι βάρκες πάνω σε τρέιλερ δεν είναι βάρκες, αλλά οχήματα, τα τροχόσπιτα είναι οχήματα, τα camper είναι οχήματα κι έτσι παρκάρουν όλα τα οχήματα.

 

Το συμπέρασμα πάντως ήταν ότι σε επίπεδο Νομού κανείς χώρος στάθμευσης-φύλαξης τροχόσπιτων-βαρκών δεν έχει άδεια!

 

Η Πυροσβεστική μόνο έφαγε μια φρίκη γιατί ήθελε να γίνει η μελέτη με τη νομοθεσία για τις υπαίθριες αποθήκες και έπρεπε να υπολογίσω τη μάζα της καύσιμης ύλης των τροχόσπιτων, αλλά όλα καλά...

Link to comment
Share on other sites

@Αντωνακης

Τα parking σκαφών είναι ελαφρά χρήση (μη οχλούσα), εάν δεν συνοδεύεται από συναφείς εργασίες (πλαστικοποίηση, βαφές κλπ). Κατ' αρχάς, το θέμα της αδειοδότησης δεν έχει σχέση με τις υπηρεσίες του τέως ΥΕΝ αλλά με τις πολεοδομικές υπηρεσίες, εάν ζητηθεί η έκδοση οικοδομικής άδειας για την κατασκευή κάποιου κτίσματος. Η χρήση αυτή απαγορεύεται στις περιοχές εντός σχεδίου αλλά δεν απαγορεύεται στις εκτός και σ' αυτές τις περιοχές, συνήθως, λειτουργούν αυτές οι χρήσεις.

 

Επειδή τα νησιά έχουν συγκεκριμένο καθεστώς δόμησης και προστασίας, πρέπει να αναζητήσεις το πδ που έχει εκδοθεί για το νησί που σε ενδιαφέρει.

 

ΥΓ Η έκφραση "οικόπεδο" χρησιμοποιείται για γεωτεμάχια εντός σχεδίου, ενώ τα αντίστοιχα εκτός σχεδίου χαρακτηρίζονται ως γήπεδα, εκτός εάν έχουν αγροτική χρήση (αγροτεμάχια) ή δασική (δασοτεμάχια) ή, γενικότερα, γεωτεμάχια.

Link to comment
Share on other sites

Κατανοώ πλήρως ( αν και άδικο ) το πολεοδομικό καθεστώς , όμως έχω ένα γεωτεμάχιο να το πω .....εκτός σχεδίου και τι , μπορώ να το βαφτίσω χώρος στάθμευσης σκαφών ? Σαν εργασία δεν πραγματοποιείτε τίποτε άλλο , οι μόνες παρεμβάσεις – ανάγκες που έχω είναι η συρματοπερίφραξη .

Τώρα όσο άφορα το μη οχλουσα επιχείριση , μια ματιά που είχα ρίξει σε ένα φεκ για χώρους στάθμευσις αυτοκινήτων αυτοί δεν έπρεπε να είναι κοντά π.χ σε νοσοκομεία . Για την πολεοδομία τη να πω εδώ και 1,5 χρόνια έχω ζητήσει την άδεια χρίσεις γης και απάντηση δεν έχω πάρει .

Μαλον θα πρέπει να κάνω μια ακόμα επίσκεψη στη Δ/νση συγκοινωνιών άλλα κάπου πιο κεντρικά μπας και ξέρουν κάτι περισσοτρο .

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τελικά ξανά τηλεφώνησα στο Υπ. Μεταφορών στη Μήλο και οι απαντήσεις που πήρα ήταν του στιλ << δεν ξέρω >> << είμαι πολύ απασχολημένος τώρα >> << Ξανά πάρε μετά της γιορτές >>

Ελλαδαραααα......

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.