Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τακτοποίηση υπογείου...χωρίς...τεκμήρια!


Agness

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι!

Όπως όλοι, έτσι κι εμένα μου ανέθεσαν μια τακτοποίηση υπογείου...μόνο που τα πράγματα είναι αρκετά περίπλοκα και θα ήθελα γνώμες πριν μου δώσει σαφή απάντηση η πολεοδομία.

Πρόκειτα για ένα ημι-υπόγειο στον Κορυδαλλό (τιμή ζώνης 1.400), το οποίο χτίστηκε το 1975.

Η πελάτισσά μου το αγόρασε καινούργιο τότε και το χρησιμοποίησε τα πρώτα 3 χρόνια σαν Α' κατοικία και μετά το ενοικίασε σαν κατοικία σε άλλους. Έχουμε δηλαδή κύρια χρήση σε χώρο που φαινόταν αποθήκη.

 

Κι εδώ ξεκινούν τα προβλήματα..:

- Η πολεοδομία στο Αιγάλεω, όπου είχε κατατεθεί η άδεια, πλημμύρισε στις πλημμύρες του 1977 με αποτέλεσμα να καταστραφούν ΟΛΑ τα έγγραφα, συνεπώς δεν υπάρχουν εκεί - και πουθενά αλλού μετά από ψάξιμο που κάναμε - ούτε αδειόχαρτο, ούτε σχέδια. Η πολεοδομία έδωσε στην πελάτισσά μου μια βεβαίωση για την απώλεια των εγγράφων αυτών, χωρίς όμως να γνωρίζει ούτε αριθμό πρωτοκόλλου, ούτε τίποτα!

Κάποια στιγμή το αρχείο της εν λόγω πολεοδομίας μεταφέρθηκε στην πολεοδομία νομαρχίας Πειραιώς. (κι εκεί ξεκινάω την αναζήτησή μου).

Λόγω της χθεσινής στάσης εργασίας, δεν με εξυπηρέτησε κανείς (πρωτότυπο,ε?) και θα πάω αύριο να δω τι άκρη μπορώ να βγάλω.

Τα ερωτήματά μου είναι τα εξής:

-Σε αυτή την περίπτωση, που δεν υπάρχουν σχέδια-άδεια, πρέπει να γίνει αποτύπωση?

-Εάν ναι, πώς θα υπολογίσω την αμοιβή για να ξέρω τί πρέπει να προβλέψω και για την πελάτισσά μου?

-Θα πρέπει να αποτυπώσω όλο το υπόγειο της πολυκατοικίας, ή μοναχά το τμήμα που ανήκει στην πελάτισσά μου?

-Ποιος θα εγγυηθεί για την πιστότητα των νέων στοιχείων που θα κατατεθούν?Θα πρέπει να το συμπεριλάβω στην τεχνική περιγραφή μου? Θα το δηλώσει υπεύθυνα και η ιδιοκτήτρια?

- Στον χώρο που της ανήκει, θα συμπεριλάβω στα τετραγωνικά όλο το πάχος των περιμετρικών τοίχων + το μισό πάχος των εσωτερικών?

-Χρειάζεται κάτι άλλοι που μπορεί να μου διαφεύγει?

HELP! Δεν έχω ξανακάνει ποτέ κάτι ανάλογο και πολεμάω να ξεκινήσω μόνη μου το επάγγελμα..(αφού μετά από 4 χρόνια έμεινα άνεργη σαν υπάλληλος!!)

 

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά! :)

 

Μα καμία απάντηση...? :(

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με την εγκύκλιο 5, Άρθρο 5 Παρ.1α για το προς ρύθμιση ακίνητο κάνεις ανασύσταση φακέλου. Τώρα τι ακριβώς σημαίνει αυτό δεν ξέρω.

Καλά η πελάτισσά σου αφού δεν έχει άδεια το ακίνητο της τώρα το θυμήθηκε να τακτοποιήσει?

Link to comment
Share on other sites

Καραμπινάτη ανασύσταση. Ψάξε για σχέδια σύστασης συμβολαίου. Πρόσεχε όμως, μήπως χάσεις την προθεσμία τακτοποίησης όσο κάνεις ανασύσταση.

Link to comment
Share on other sites

Καλό κουράγιο.... Με τα δύσκολα ξεκινάς!

Είχα και εγώ ανάλογη περίπτωση και προφανώς έπρεπε να γίνει ανασύσταση... Κάνε πρώτα όμως και μια αναζήτηση για τις αμοιβές που θα πρέπει να έχεις γιατί εμένα δεν μου δώσαν τελικά τη δουλειά γιατί νόμιζαν ότι θα γίνει με 200 ευρώ ο φάκελος...

Link to comment
Share on other sites

Έλα ρε ένας που να μη θέλει τζάμπα υπάρχει τελικά? όλοι τζάμπα θέλουν. Αλλά οι γυναίκες τους κάθε βδομάδα το 50ρικο ή 100στάρικο το δίνουν στο στούντιο αισθητικής για πόδια χέρια, και μαλλιά στο κομμωτήριο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.