Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νόμος 3897/2010 τροπολογία Ν3843/2010 παράταση ως 28-12-2010 για ταχυδρομική αποστολή


Recommended Posts

Το χρονικό διάστημα ταχυδρομικής υποβολής αιτήσεων για την τακτοποιήση(ρύθμιση) ημιυπαίθριων χώρων,υπογείων,σοφιτών,παταριών και pilotis βάσει του Ν.3843/10(ΦΕΚ 62Α/28-04-2010) παίρνει παράταση για άλλους 2 μήνες!Συνεπώς ενώ ήταν μέχρι 31-10-2010 φάκελοι θα κατατίθονται μέχρι και 28-12-2010!

 

 

 

Νόμος 3897/2010 (Άρθρο 22), Ρύθμιση θεμάτων του Νόμου 3843/2010

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Σε παράταση της διαδικασίας ταχυδρομικής υποβολής αιτήσεων για τους ημιυπαίθριους, που κανονικά λήγει στις 31 Οκτωβρίου, θα προχωρήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος. Ωστόσο, προς το παρόν δεν συζητεί τη γενική παράταση της διαδικασίας, η οποία ολοκληρώνεται στις 28 Δεκεμβρίου.

Link to comment
Share on other sites

Είναι μόνο για τις δηλώσεις που αποστέλλονται ταχυδρομικά και το χρονικό όριο μετατέθηκε, ώστε να συμπίπτει με αυτό των αιτήσεων που φτάνουν κανονικά στην πολεοδομία....τώρα επίσημη ανακοίνωση ΥΠΕΚΑ δν ξέρω αν υπάρχει!!

Link to comment
Share on other sites

Στάνταρ τακτική είναι αυτή. Το ίδιο είχε γίνει και με το Κτηματολόγιο το 2008. Λίγες μέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας για τους κατοίκους εσωτερικού, παρατάθηκε αυτή ώστε να συμπέσει με τους "εξωτερικού".

Στις 20 Δεκέμβρη θα παραταθεί συνολικά η προθεσμία με κάποια "επιβάρυνση" ίσως στο παράβολο ή/και στο πρόστιμο. Το έχουμε ξαναδεί το έργο...

Αντιγράφω από http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=577323

 

"Ο κ. Σηφουνάκης εκτίμησε ότι έως το τέλος του χρόνου ο αριθμός των αιτήσεων θα φθάσει τις 285.000, καλύπτοντας τον στόχο των 500 εκατ. ευρώ που είχε οριστεί για το 2010 στο Μνημόνιο" (σήμερα οι αιτήσεις ανέρχονται στις 147.000 μόνο, σύμφωνα άλλη πηγή).

 

Και από τις 285.000 έως το 1 εκατ. είναι τεράστια απόσταση και δεν υπάρχει περίπτωση το κράτος να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Link to comment
Share on other sites

Σαφώς αυτό ισχύει και για τις ταχυδρομικές αιτήσεις αλλά γενικότερα θα πάρει παράταση λόγω του όγκου των φακέλων που υπάρχει!Μόνο στην πολεοδομία της παλλήνης που έχει δεχτεί 6500 αιτήσεις ο κόσμος που περιμένει καθημερινά απ έξω φτάνει μέσο όρο τα 30-40 άτομα!!

Link to comment
Share on other sites

ουτε για πρωτοκολλο δεν πανε την αιτηση και ας εχει αμοιβη-αιτηση-δηλωσεις-παραβολο-σχεδια

 

Αυτό είναι παράνομο-παράτυπο πες το όπως θες. Πρωτόκολλο είναι υποχρεωμένοι να δίνουν άμεσα ακόμα και απόκομμα εφημερίδας να τους πας.

Link to comment
Share on other sites

Τώρα που έχουμε παράταση (αν τελικά ανακοινωθεί) μήπως θα μπορούσα να έχω ένα link με τις ταχυδρομικές διευθύνσεις των πολεοδομιών; Τί ακριβώς θα πρέπει να αναγράφεται στον φάκελο; (Π.χ. περιεχόμενο, ειδικό τμήμα ή απλώς πρωτόκολλο, αιτία κλπ)

Ευχαριστώ...

Link to comment
Share on other sites

Για τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις δες στο http://www.poleodomia.gov.gr/ ενώ για την υποβολή του φακέλου θα αναγράφεις κανονικά ό,τι έγραφες.Εκτός αν δεν κατάλαβα καλά την ερώτησή σου.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις διευθύνσεις, τί γράφεις πάνω στο φάκελο, δεν έχω ξαναστείλει ταχυδρομικά φάκελο σε Πολεοδομία, γράφεις για κάποιο τμήμα ή κάποια αιτία; Π.Χ. για τακτοποίηση Η.Χ; ή υπόψη Πρωτόκολλου;

Και πώς εσύ έχεις αριθμό πρωτοκόλλου; Χρησιμοποιείς την απόδειξη συστημένου ως απόδειξη κατάθεσης και μετά περιμένεις τηλ. από τη Πολεοδομία για διορθώσεις ή πληρότητα και πρόστιμα;

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα

εχει στείλει κανείς συνάδελφος φάκελο ΗΧ ταχυδρομικά?έχω αρχίσει να το σκέφτομαι σοβαρά ειδικά όσον αφορά συγκεκριμένες πολεοδομίες στις οποίες γίνεται σφαγή (πχ Παλλήνη, Περισσός) Το άγχος φυσικά είναι όσον αφορά τα παράβολα κ τις αμοιβές γιατι ετσι κ χαθούν...χαθήκαμε! Η επόμενη ερώτηση μου μάλλον είναι η ίδια με του συναδέλφου...τι γράφουμε στο φακελο.Όμως με αγωνία περιμένω απάντηση από κάποιον που το έχει ήδη κάνει.

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.