Μετάβαση στο περιεχόμενο

Stereostatika


Krisos

Recommended Posts

Χρησημοποιει κανεις το Stereostatika του Κωνσταντινδη; ..εριχνα μια ματια στο Fespa και οι τιμες ειναι εντελως απαγορευτικες ...τι προγραμματα (Stereostatika) πρεπει να αγορασω απο την εν λογω εταιρια για να συμπληρωνω τα τευχη στην πολεδομια (στατικα) ..ειμαι νεος μηχανικος και θα ηθελα μια ποιο εμπειρη γνωμη ..ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Οικονομικά πακέττα υπάρχουν.

 

Χρειάζεται χρόνος για συγκριτική αναζήτηση. Σίγουρα μελετήστε εδώ. Επίσης κάποιες εταιρείες , κάνουν προσφορές σε ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές σε νέους συναδέλφους αλλά για μικρό χρονικό διάστημα.

Πρόσφατα υπήρχαν προσφορές για νέους συναδέλφους και εδώ. Μέσω forum , δύσκολο να σας απαντήσει κανείς μονοσήμαντα σε τέτοιο ερώτημα. Θα πρέπει να πάτε σε παρουσιάσεις , να ζητήσετε κάποια demo για να τα δείτε ήσυχα στο γραφείο σας χωρίς την παρουσία εκπροσώπων της όποιας εταιρείας και αφού σταθμίσετε τις ανάγκες σας , και το χρηματικό αντίτιμο που θα κληθείτε να πληρώσετε (για αγορά + συντήρηση) , θα πάρετε την οριστική απόφαση.

Link to comment
Share on other sites

Και μη διστάσεις να πας αυτοπροσώπως απο την εταιρία για να σου κάνουν επίδειξη του λογισμικού.

Σε διαπροσωπικές επαφές κάνουν ψαλίδι στην τιμή, ιδίως αν φανεις δυσαρεστημένος με την τιμή.

 

Το stereoSTATIKA το χρησιμοποιώ εδώ και 6 χρόνια και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Η τιμή του βέβαια έχει πέσει σχεδόν στη μισή από τότε που το αγόρασα λόγω ανταγωνισμού.

Το μειονέκτημα του σε σύγκριση με το FESPA είναι πως το 2ο λύνει στις νεότερες εκδόσεις και μεταλλικές - σύμμεικτες κατασκευές.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις σας :)

 

@Gousgounis : Συναδελφε μιας και το χρησιμοποιεις μια ερωτηση ? :) ...ηρθα σημερα σε επαφη με εναν υπευθυνο της εταιριας μου ειπε πως ειναι καλυτερα να αγορασω την πληρη εκδοση ..αφου ενα βασικο μειωνεκτημα της απλης ειναι πχ στα θεμελια κλπ ..και πως η απλη εκδοση κανει απλους υπολογισμους ..ποια η γνωμη σου επ' αυτου? ...και κατι πολυ σημαντικο ...μου ειπε πως καθε χρονο γινονται αναβαθμισεις στο προγραμμα και πως κοστιζουν 1000 περιπου ευρω ...οσον αφορα αυτες τις αναβαθμισεις ..αυτες γινονται στην νομοθεσια κλπ η στην λειτουργικοτητα του προγραμματος? ..γιατι πχ Αutocad κανει αναβαθμισεις αλλα ειναι πανω στην λειτουργικοτητα του προγραματος και

αν θες τις κανεις ...δηλαδη ειναι απαραιτητο να κανω αναβαθμισεις? ..

Link to comment
Share on other sites

Γεια χαρά! Χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο πρόγραμμα τα τελευταία 4 χρόνια. Οι παρατηρήσεις μου είναι οι εξής:

Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος, το πρόγραμμα είναι αρκετά εύχρηστο, με αρκετές δυνατότητες που δεν έχει αξία κανείς να αναφέρει μιας και αυτές είτε φαίνονται από το site είτε μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να μάθει από την ίδια την εταιρεία. Θα θελα να σταθώ σε ορισμένες αδυναμίες - προβλήματα που έχω διαπιστώσει στην πράξη.

1) Στους οπλισμούς δοκών που βγάζει δεν κάνει αυτόματα έλεγχο αγκυρώσεων οπλισμού στις ακραίες στηρίξεις. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κάνει ο χρήστης έλεγχο για κάθε ακραία στήριξη και να αλλάζει τα σίδερα όπου αυτό απαιτείται.

2) Βγάζει κάποια προβλήματα στη θεμελίωση , όταν επιλέγεται ως τρόπος θεμελίωσης ο συνδυασμός μεμονωμένων πεδίλων και συνδετηρίων δοκών. Επιπρόσθετα στη θεμελίωση εν γένει και ανεξάρτητα από τον τύπο της (πεδιλοδοκοί, μεμονωμένα πέδιλα, γενική κοιτόστρωση) στους οπλισμούς που βγάζει δεν κάνει τον εξής έλεγχο του ΕΚΩΣ (18.6.2): "Η όπλιση τον πεδίλων γίνεται με ελάχιστο οπλισμό κάμψης σύμφωνα με την παράγραφο 18.1.4.1 περί πλακών και τουλάχιστον με Φ12/15" Η παράγραφος 18.1.4.1 μας λέει ότι minAs=0,0015bd. Το συγκεκριμένο είναι σοβαρό πρόβλημα στο πρόγραμμα, διότι τα σίδερα που βγάζει μπορεί να μην επαρκούν αφού ο συγκεκριμένος έλεγχος απουσιάζει. Φυσικά εγώ πρώτα έπαθα και μετά έμαθα.

3) Πρόβλημα με τον έλεγχο του οπλισμού περίσφυξης υποστυλωμάτων - τοιχωμάτων. Ενώ έχεις nv>0,75 και στις δύο διευθύνσεις οπότε απαλάσσεσαι του συγκεκριμένου ελέγχου, οι συνδετήρες που βγάζει το πρόγραμμα είναι λες και απαιτείται επαρκής οπλισμός περίσφυξης. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως

αν ένα υποστύλωμα χρειάζεται συνδετήρα Φ10/10 θα σου βγάλει Φ12/10 γιατί υπολογίζει και την περίσφυξη.

Δε θα αναφέρω άλλα προβλήματα δευτερεύουσας σημασίας. Σε σχέση τώρα με το οικονομικό ζήτημα ισχύει ότι χρειάζεσαι 1000 ευρώ το χρόνο για αναβάθμιση. Τα χρήματα αυτά περιλαμβάνουν οποιαδήποτε αναβάθμιση που θα γίνει στο πρόγραμμα μέσα στη δεδομένη χρονιά, είτε υπάρχει αλλαγή στους κανονισμούς είτε όχι. Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρόκειται για ένα καλό πρόγραμμα χωρίς σοβαρά προβλήματα,το οποίο προσφέρεται σε λογική τιμή.

Αυτά, ελπίζω να μην κούρασα.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω για την ιδιαιτερα τεκμηριωμενη σου αποψη poly_dynata

..θεωρω οτι ειναι ασυμφορο να διατηρεις ενα τετοιο προγραμμα ..και ιδιαιτερα ενος νεου επαγκελματια στην εποχη οπου ζουμε ...μαλιστα το τελευταιο καιρο σπανια ακουω ανεγερσεις νεων οικοδομων στην πολη μου (ποιο πολυ ασχολουμε με νομιμοποιησεις τοπγραφικα κλπ )οποτε λαμβανοντας σοβαρα υποψην το κοστος το θεωρω σχεδον απιθανο να το αποκτισω (...το να δωσεις πχ 3000-4000 στην αρχη

που και παλι ειναι υψηλο κοστος ... και να δινεις αντε και κανενα 300αρι αντε βαρια 400αρι το χρονο οκ)..... αλλα 1000 ειναι δυσκολα τα πραγματα ..οποτε ισως ψαξω για κατι ποιο οικονομικο ... αν υπαρχει φυσικα??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.