Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πλακοδοκός - απορία ?


 
Manolis_13

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους.εχω μια απορια!ειδα σε σχεδια συναδελφου να εχει τοποθετησει πλακοδοκο 50Χ20 4φ14 ανω και 4φ14 κατω με συνδετηρες φ8/15 στο σημειο που θα επρεπε να βαλει οριζοντιο σεναζ η περιμετρικο διαζωμα.δλδ εχει τοποθετησει ενα τεραστιο πλακοδοκο περιμετρικα σε ολους τουσ φεροντες τοιχους.εχει νοημα αυτο που εκανε?

Link to comment
Share on other sites

δεν ηταν εκεινη την ωρα εκει ειδα τα σχεδια απο τον επιστατη του.εκεινος μου ειπε οτι δεν του εφτανε το 40Χ20 σεναζ που συνδεει την πλακα με την τοιχοποιια και το εκανε πλακοδοκο!

Link to comment
Share on other sites

Γενικά το σενάζ στην θέση σύνδεσης πλάκας - τοιχοποιίας δεν καταπονείται από κάποια ιδιαίτερη δράση, δοθέντος ότι βρίσκεται στην ακμή τομής δύο δίσκων ("διαφραγμάτων"). Κυρίως, δεν καταπονείται σε κάμψη και τέμνουσα. Το δε αξονικό είναι μικρό (άσχετα αν συνήθως οπλίζουμε το διάζωμα αγνοώντας την διαφραγματική λειτουργία της πλάκας)

Link to comment
Share on other sites

Ναι. Του εφελκυσμού που προκύπτει όταν ρηγματωθεί η τοιχοποιία. Αλλά όταν το διάζωμα είναι μέρος διαφράγματος, ποιο είναι το αξονικό που πραγματικά παραλαμβάνει;

 

Φυσικά, ξαναλέω, δεν είναι κακό το ότι οπλίζουμε και αυτά τα διαζώματα κανονικά...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.