Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Προσφορά από υδραυλικό


ducatista

Recommended Posts

καλησπερα παιδες και καλο μηνα. φτιαχνο ενα σπιτι με δυο υπνοδωματια ενα λουτρο και κουζινα - σαλονι και ειμαι στην φαση των χτισιματων και σε 2 βδομαδες πρεπει να διαλεξω υδραυλικο για την εγκατασταση. πηρα απο 2 υδραλικους οπου εχουμε τον πρωτο να μου λεει : να βαλει χαλκο σε κουζινα - μπανιο για παροχες και πλαστικη σωληνα unatherm στο συστημα θερμανσης. υπαρχει λεει βεβαια και η περιπτωση στις παροχες με πινακα υδροληψιας οπου βαζει παντου πλαστικες και διακοπτες. και ο δευτερος υδραυλικος προτεινει χαλκο στο συστημα θερμανσης και την πρασινη θερμοκολητικη σωληνα για παροχες.

 

τι γνωμη εχετε? ποιον απο τους 2 να προτειμησω? γιατι εχω μπερδευτει

υ.γ. το κοστος δεν με ενδιαφερει αρκει η δουλεια να ειναι σωστη

Link to comment
Share on other sites

Η unatherm είναι σωλήνα πολυαιθυλενίου και πλεόν χρησιμοποιούνται αρκετά στην θέρμανση λόγω της μεγάλης διάρκειας ζωής τους. Αν σιγουρευτείς ότι αντέχουν σε θερμοκρασία νερού 90 C βάλτη.(συνήθως δίνουν εγγύηση ζωής για 70 βαθμούς κελσίου)

Αλλιώς χαλκό για θέρμανση και πλαστική με επένδυση αλουμινίου για ύδρευση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

εχεις δικιο φιλαρακι για την διαρκεια ζωης , το ειδα και σε site της unathermhttp://www.unatherm.com/Dateien/zeitstande.pdf

και με προβληματισε αρκετα. η πολυστρωματικη με αλουμινιο για παροχες εχω ακουσει οτι ειναι κορυφη. τωρα για το χαλκο σε θερμανση δεν ειμαι σιγουρος? μηπως υπαρχει καποια πλαστικια με πιο πολυ αντοχη?

Link to comment
Share on other sites

Ο χαλκός είναι πολύ καλή επιλογή αλλά όπως ξέρεις ακριβή.Αν θές να βάλεις την συγκεκριμένη πλαστική για θέρμανση σχεδίασε το σύστημά με θερμοκρασία 70 βαθμών (με βάνα αναμείξεως) για να είσαι και σίγουρος.

Link to comment
Share on other sites

Αφού δεν σε ενδιαφέρει το κόστος οι επιλογές που έχεις είναι απλές.

Χαλκός παντού αρκεί ο μάστορας να είναι προσεχτικός με την τοποθέτηση του.

Αν είσαι από αυτούς που δυσπιστούν στην καταλληλότητα της χρήσης χαλκού στο νερό χρήσεως τότε επέλεξε πολυστροματική σωλήνα επώνυμης εταιρίας.

Προτάσεις REHAU – UPONOR.

Δεύτερη επιλογή στην θέρμανση είναι το πολυαιθυλένιο αλλά να προσέξεις να έχει φράγμα οξυγόνου και σπιράλ προστασίας και din για χρήση σε θέρμανση με θερμαντικά σώματα. Το βασικό προτέρημα στο πολυαιθυλένιο είναι ότι αν τοποθετηθεί σωστά έχει την δυνατότητα να το αλλάξεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.