Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Topcon Gr3 rover + ?


Recommended Posts

Καλησπερα σας.Σκεφτομαι να αγορασω εναν δεκτη topcon gr3 rover και να δουλεψω με hepos.Σημερα ομως μετα απο συνομιλια με την εταιρια μου ειπαν και για ενα δικο τους δικτυο με κεραιες σε διαφορα σημεια της Ελλαδας (προσφατα μαλισταν εβαλαν και μεσα στην Λαρισα με ακτινα 70km)

 

Μου ειπε οτι εχουν συνδρομη 700 ευρω το χρονο (αλλα για την ωρα λεει θα το κανουμε με 400 ευρω).

 

Το hepos τι συνδρομη εχει?το 100αρικο που θυμαμαι ειναι σωστο?

 

Και στην τελικη αυτο που με καιει περισσοτερο:εχει δουλεψει κανεις και στα δυο δικτυα? Ποιο ειναι καλυτερο κατα τη γνωμη σας?

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε thief7710

καλή η απόφασή σου

οι τιμές τόσο των 700 ευρώ όσο και των 400 είναι μεγάλες

ανάλογα με τις υπηρεσίες για το hepos-κτηματολόγιο α.ε εκεί περίπου φθάνει το κόστος

απο τα δίκτυα των εταιρειών έχω μείνει πιό ικανοποιημένος

δεν έχω χρησιμοποιήσει της Topcon αλλά θεωρώ ότι το ίδιο περίπου θα είναι

σε κάθε περίπτωση δοκίμασε πριν πάρεις την τελική απόφαση είτε ζητώντας επίδειξη απο την αντιπροσωπεία-εταιρεία είτε μα την συνεργασία κάποιου συναδέλφου που διαθέτει τον απαιτούμενο εξοπλισμό

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Το HEPOS έχει 120 ευρώ εγγραφή και 10 ευρώ μηνιαίο πάγιο και από κει και πέρα είναι 6 ευρώ η ώρα χρήσης. Αν δεν το χρησιμοποιείς πολύ συχνά, βγαίνει πιο οικονομικό το HEPOS από τα ιδιωτικά δίκτυα. Το βασικό πλεονέκτημα του HEPOS είναι ότι καλύπτει όλη την Ελλάδα και οι συντεταγμένες ΕΓΣΑ87 που θα έχεις θα είναι αξιόπιστες. Μην ξεχνάμε ότι το Αριστοτέλειο Πολυτεχνείο είναι υπεύθυνο για τη μετατροπή των συντεταγμένων του HEPOS σε ΕΓΣΑ87. Οι μετρήσεις των σταθμών αναφοράς και ο τρόπος μετατροπής σε ΕΓΣΑ87 από τα ιδιωτικά δίκτυα μου είναι άγνωστες και εγώ προσωπικά δεν θα τα επέλεγα πριν τα δοκιμάσω στην πράξη, ειδικά κάποιες εταιρείες δεν μου εμπνέουν καθόλου εμπιστοσύνη ότι έχουν κάνει καλή δουλειά...

Link to comment
Share on other sites

απο οτι λεει ο φιλος απο πανω το κινητο σου βγαινει 6 ευρω η ωρα περιπου.

Εχουμε δηλαδη δυο διαφορετικες αποψεις.μια υπερ hepos και μια υπερ των δικτυων των εταιριων...χμμ...

 

και κατι ακομη αν γνωριζει καποιος.μου ειπαν οτι μαζι με το gr3 με 800 ευρω παιρνω το topcon tools για επεξεργασια των μετρησεων.

α)ειναι καλη η τιμη η μπορω να το βρω φτηνοτερο?

β)το χρειαζομαι η μπορω την ιδια δουλεια να την κανω με αλλο προγραμμα ασχετο με την topcon?

Link to comment
Share on other sites

Μην ξεχνάμε ότι το Αριστοτέλειο Πολυτεχνείο είναι υπεύθυνο για τη μετατροπή των συντεταγμένων του HEPOS σε ΕΓΣΑ87. Οι μετρήσεις των σταθμών αναφοράς και ο τρόπος μετατροπής σε ΕΓΣΑ87 από τα ιδιωτικά δίκτυα μου είναι άγνωστες και εγώ προσωπικά δεν θα τα επέλεγα πριν τα δοκιμάσω στην πράξη, ειδικά κάποιες εταιρείες δεν μου εμπνέουν καθόλου εμπιστοσύνη ότι έχουν κάνει καλή δουλειά...

 

Συνάδελφε για να μιλάς για τρόπο μεταροπής σε ΕΓΣΑ87 σημαίνει μεταροπή από άλλο σύστημα αναφοράς ή/και προβολικό σύστημα. Στην περίπτωση του HEPOS λοιπόν η δουλειά που έκανε το Α.Π.Θ. ήταν ο κάναβος διορθώσεων ο οποίος χρησιμέυει σε όσους εργάζονται στο ETRF05 εποχή 2007.5 (σύστημα HEPOS). Οι εταιρείες απλώς αντέγραψαν τον κάνναβο διορθώσεων που δημοσίευσε το Α.Π.Θ. και τον πέρασαν στα χειριστήρια. Δεν τίθεται λοιπόν θέμα αξιοπιστίας μετατροπης.

Ανεξάρτητα από το αν ο σταθμός αναφοράς της κάθε εταιρείας έχει συντεταγμένες στο σύτημα του HEPOS ή όχι ο χρήστης μπορεί στο γραφείο να πάρει τις μετρήσεις του να αλλάξει συντεταγμένες του Base σε όποιο σύστημα θέλει και να πάρει αντίστοιχα και τις μετρήσεις του Rover σε όποιο σύστημα θέλει.

 

@thief7710 Επειδή δουλεύω με GR3 και topcontools θα πρότεινα να αγοράσεις ασυζητιτί το topcon tools γιατί προσφέρει πάρα πολλά και είναι εξαιρετικό πρόγραμμα. Υπόψιν έχω δουλέψει πάρα πολύ και με το LeicaGeo Office και με το TGo της Trimble.

Link to comment
Share on other sites

πολύ σωστή η τοποθέτηση του συναδέλφου atsimeri για τα "κανναβοποιημένα" υπόλοιπα του μετασχηματισμού ας τα θεωρήσουμε έτσι για να κατανοούμε καλύτερα τις διορθώσεις

συνάδελφε thief7710 η τιμή των 800 ευρώ για το λογισμικό είναι πολύ καλή ,καλό είναι να έχεις λογισμικό απο την ίδια εταιρεία-αντιπροσωπεία

δεν ξέρω σε τι βασίζει την άποψή του ο συνάδελφος atsimeri για τα L.G.O της Leica και T.G.O της Trimble αλλά νομίζω ότι είναι πολύ καλά, είναι βέβαια παλιότερα αφού και οι δύο οίκοι έχουν αναπτύξει ήδη νεότερο λογισμικό

σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνω ότι για προφανείς λόγους δέκτες και λογισμικό απο την ίδια εταιρεία-αντιπροσωπεία

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.Μια τελευταια ερωτηση που ισως ειναι "τραβηγμενη".

Στο προγραμμα που εχω στο κινητο μου εχω 3 giga internet το μηνα στο παγιο.Γνωριζει κανεις αν μπορω να χρησιμοποιω αυτο τον ογκο δεδομενων για το hepos?

Link to comment
Share on other sites

Ναι μπορείς αρκεί να βγάλεις μια δεύτερη sim κλώνο της sim που έχεις στο κινητό σου.(στο γερμανο με κόστος περίπου 15 ευρώ). Να ξέρεις όμως ότι οταν δουλεύεις με το ροβερ το κινητό θα πρέπει να είναι κλειστό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.