Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κατασκευαστικό ερώτημα: Ποιος είναι, τελικά, αυτός ο "μηχανικός εμπιστοσύνης";


petrosmallios

Recommended Posts

 

Απλά, αν θες να δεις το ποιον ενός κατασκευαστή μπορείς να το κάνεις καλύτερα χωρίς να περιμένεις σεισμό και χωρίς να χρειάζεσαι μια ολόκληρη στατιστική υπηρεσία...

 

:):):)

 

αυτό είναι σίγουρο. Μπορούμε με ακρίβεια να βρούμε τα πάντα που έχουν μπει μέσα και το πώς.

 

[email protected]

 

με το C20 να βγάζει 17MPa.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 78
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η δική μου γνώμη είναι ότι ο πελάτης προτού επιλέξει μηχανικό πρέπει να έχει μιλήσει με 3-4 ο ίδιος. Η προσωπική επαφή είναι πολύ σημαντική.

‘Εχει τύχη να συνεργαστώ με τον επαγγελματία του γνωστού και μέσα σε μια μέρα να έχω καταλάβει ότι αυτός ο άνθρωπος δεν μου κάνει για συνεργάτης.

Δεν έχει νόημα να διαλέγουμε τον μηχανικό του γνωστού – σίγουρα για κάποιους είναι πιο εύκολο για να μην τρέχουν να βρούν και μηχανικό. Ο γνωστός μάλλον δεν ξέρει από κατασκευές και στατικά οπότε δεν μπορεί να αξιολογήσει σωστά.

Ακόμη κι αν πάει κάποιος στον μηχανικό του γνωστού καλύτερα να πάει στην αρχή ως άσχετος και όχι ως συστημένος πελάτης.

 

Θεωρώ ότι οι ατομικές επιχειρήσεις είναι πολύ πιο αξιόπιστες από τις εταιρείες.

 

Δεν έχει νόημα το να είναι ο μηχανικός κάποιας ηλικίας άρα και πιο έμπειρος. Ο παλιός θα είναι σίγουρα και πιο έμπειρος στο να «ρίξει» τον πελάτη αν το θελήσει.

 

Όπως και να έχει, ο πελάτης πρέπει να είναι ψαγμένος ήδη και να δείχνει ότι είναι σχετικός με το θέμα. Να παρακολουθεί τις διαδικασίες και να ενδιαφέρεται ο ίδιος χωρίς να γίνεται φορτικός.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα σας

Θα το εκτιμούσα πολύ αν μου γράφατε τις απόψεις σας στο παρακάτω θέμα.

 

Εδώ και λίγο χρονικό διάστημα αγόρασα ένα μικρό οικόπεδο για κατασκευή πρώτης κατοικίας είναι 145 τ.μ. με συντελεστή 0,8, το οποίο είναι εντός πόλης άρτιο και οικοδομήσιμο.

Οι προβληματισμοί μου είναι οι εξής:

1. Η επιλογή μηχανικού.

Έχω κάποιες προτάσεις από το φιλικό μου περιβάλλον αλλά επειδή δεν έχω καμία σχέση με τον κλάδο δεν ξέρω τι να προσέξω στην επιλογή μηχανικού.

2. Το αμέσως επόμενο θέμα που με απασχολεί είναι:

Να βάλω κατασκευαστική εταιρία η με τις υποδείξεις κάποιου έμπειρου (π.χ. του μηχανικού) να το πάω βήμα, βήμα κλείνοντας συμφωνίες με ένα, ένα τα συνεργεία. Εδώ βέβαια σκέφτομαι τον χρηματικό παράγοντα ότι ίσος κλείνοντας συμφωνίες με ένα, ένα τα συνεργεία μου βγει πιο οικονομικά αλλά μήπως εντέλει δίνοντάς το εργολαβία πάρω καλύτερη προσφορά η αν έστω στοιχίσει το ίδιο στην εντέλει γλιτώσω περιττή φασαρία? (με βάση σύγκρισης πάντα την ίδια ποιότητα υλικών).

Link to comment
Share on other sites

Καλορίζικο και καλή αρχή πρώτα απ'όλα. Να γνωρίζετε ότι ο σωστός μηχανικός, ακριβώς με τις υποδείξεις του και τις συμβουλές του θα σας βοηθήσει στην σωστή και οικονομική κατασκευή του κτιρίου σας. Απλά να θυμάστε ότι οικονομικό κτίριο δεν είναι αυτό που κοστίζει λιγότερο σήμερα, αλλά αυτό που μετά από 30-40 χρόνια θα σας έχει κοστήσει λιγότερο, πάντα με μέτρο το τρίπτυχο ασφάλεια-οικονομία-αισθητική.

Η επιλογή είναι καθαρά δική σας, μπορείτε για αρχή να ρωτήσετε τι προσφέρει το κάθε τεχνικό γραφείο και σε ποια τιμή, αυτή είναι η αρχή για εμένα προσωπικά. Τέλος να θυμάστε ότι όποιος δεν πάντρεψε και δεν έχτισε δεν έμαθε τι πάει να πει ζωή.

Link to comment
Share on other sites

Οι μηχανικοί μπορούν να σας καθοδηγήσουν σωστά σε όλα τα θέματα που σας απασχολούν .

 

Θα πρέπει λοιπόν να τους επισκεφτείτε να συζητήσετε μαζί τους , αν ταιριάζουν οι απόψεις σας , να δείτε δουλειές τους , να δημιουργηθεί αμοιβαία εμπιστοσύνη και να προχωρήσετε στην υλοποίηση του σπιτιού σας .

 

Βλέπετε γιά εμάς τους μηχανικούς , τα έργα μας παραμένουν εδώ και είναι ορατά από τον καθένα , οπότε αυτό θα σας βοηθήσει στην απόφαση σας .

Link to comment
Share on other sites

πας σε εναν υποψηφιο συνεργατη και του λες για την δουλεια. οι απαντησεις ειναι μονο το 50%. καθε δουλεια εχει και τα μυστικα της. εκει γινεται ολη η απατη οχι στα φανερα. αρα στην ουσια ψαχνεις καποιον που ξερει και κανει πραγματα που ουτε ξερεις ουτε και μπορεις να κανεις. αρα στην ουσια αυτο που θες δεν μπορεις να το αξιολογησεις.

και το αλλο 50% ειναι μια γενικη κουβεντα. απο τον καιρο μεχρι την πολιτικη και τον στρατο. για να δεις τι "καπνο φουμαρει". για να συνεργαστειται θα πρεπει να μπορειτε να συνενοηθειτε πρωτα. δεν κοιτας να τεριαζουν οι αποψεις σας!!! ας εχει αντιθετη και ακραια αποψη.

και το βασικο οπως ειπε ο CostasV: να τον εγκρινει η γυναικα σου ή/και η πεθερα σου. μην ακους την γκρινια ολη μερα που τον βρηκες αυτον τον αχαηρευτο και τζαμπα πανε τα λεφτα μας, ανεπροκοπε, που δεν μπορεις να παρεις μια σωστη αποφαση κτλ κτλ. καλητερα στραβο τοιχο μια φορα παρα την κρεβατομουρμουρα μια ζωη που θα ξαπλωνει και θα βλεπει τον στραβο τοιχο απεναντι.....

και το τελευταιο το λεω με καθε σοβαροτητα!

Link to comment
Share on other sites

O μηχανικός.......είναι εραστής. Θέλω να πω, είναι ένα σοβαρό άτομο που αλλάζει μάλλον η σχέση του μαζί σας θα πρέπει να αλλάζει.

Καταρχήν θα πρέπει να τον γνωρίσετε και κατόπιν πολύ σωστά ακούστηκε οι χημείες σας θα πρέπει να ταιριάξουν και καλό είναι να δείτε 3-4 γραφεία πιο πριν.

Στο θέμα της τιμής τώρα, σας γνωστοποιώ ότι συνήθως άλλη τιμή κάνει ο μηχανικός μελετητής-επιβλέπων και άλλη ο (ελπίζω) μηχανικός εργολάβος που θα δουλέψει το έργο με αυτεπιστασία (δεν σπανίζει στις μέρες μας ακόμα να συναντώνται κάποιοι καλοί εργολάβοι, που δεν είναι μηχανικοί. Θεωρώ απαραίτητο ότι όμως ειδικά σήμερα και αυτοί θα χρειαστούν την συνδρομή, αρχιτέκτονα, πολιτικού μηχανικού μηχανικού)

Το θέμα της τιμής, αν και δεν αποκλείεται και ένα απλό τεχνικό γραφείο με ένα μηχανικό μελετητή τέτοιων έργων να αναλαμβάνει και την κατασκευή του σπιτιού με αυτεπιστασία να σας γνωστοποιήσω ότι η επίβλεψη όπως καθαρά λέμε και προβλέπει και η οικοδομική άδεια περιλαμβάνει κάποια πολύ λίγα πράγματα που αφορούν την κατασκευή του σπιτιού σας. Πχ ένσημα ΙΚΑ και επιμετρήσεις δεν περιλαμβάνει, οπότε θα έχετε πολύ δουλειά να κάνετε με αποτέλεσμα είτε να σας κλέψουν λόγω απειρίας αλλά και να κερδίσετε λόγω ιδιαίτερου ζήλου.

Οπως σας έλεγα λοιπόν, ο μηχανικός μπορεί να αναλάβει να κάνει πολύ λίγα πράγματα με την αμοιβή της επίβλεψης και πολά πάρα πολλά εσείς. Η οικονομικότερη λύση.

Ειτε 2ον ο μηχανικός να αναλάβει την κατασκευή του σπιτιού με αυτεπιστασία.

Είτε 3ον να επιλέξετε μια εταιρία να σας κατασκευάσει το σπίτι με αυτεπιστασία.

Παρένθεση, η δεύτερη λύση και η τρίτη δεν απέχουν πολύ οικονομικά αλλά μπορεί και να μειώσετε λίγο το κόστος της δεύτερης με κάποια προσωπική δουλειά που θα κάνετε, όμως έχει και αρνητικά και αυτή η περίπτωση και η μια και η άλλη. Δεν αποκλείεται η πρώτη.

Θα έλεγα λοιπόν το Νο 1 είναι να βρείτε ένα γραφείο να εμπιστεύεστε, καλή τύχη λοιπόν και καλό ψάξιμο και οσα παραπάνω δείτε τόσο καλύτερο.. Μην σταματήσετε ώσπου να βρείτε αυτό που εσείς θέλετε...

Link to comment
Share on other sites

Γεια χαρά! Νομίζω ότι η λύση της μελέτης κατασκευής είναι ότι καλύτερο.

Τι σημαίνει μελέτη-κατασκευή? Σημαίνει ότι ο μηχανικός ή καλύτερα η ομάδα μηχανικών θα αναλάβει να σου "βγάλει" την άδεια οικοδομής με όλες τις απαραίτητες μελέτες (αρχιτεκτονικά,στατικά, κλπ) και θα στο κατασκευάσει κιόλας. Πλεονεκτήματα:

1) Η ποιότητα της δουλειάς στο βαθμό βέβαια που ο μηχανικός έχει την εμπειρία και τα κατάλληλα συνεργεία θα είναι σαφώς καλύτερη από το να το κάνεις μόνος σου.

2) Οικονομία. Ο μηχανικός έχοντας μόνιμα συνεργεία που συνεργάζεται αλλά και μόνιμους προμηθευτές σίγουρα μπορεί να κατεβάσει δραστικά το κόστος της κατασκευής.

3) Χρόνος. Όλα τα συνεργεία θα μπαίνουν στην ώρα τους και φυσικά θα αποφεύγονται μερεμέτια τα οποία μόνος σου είναι πολύ δύσκολο να αποφύγεις.

Πώς γίνεται? Πραγματοποιείται αναλυτική κοστολόγηση όλων των εργασιών με περιγραφή τους καθώς επίσης συμφωνούνται και τα υλικά για παράδειγμα ξύλινα δάπεδα ή πλακάκια, τα υλικά για τις ντουλάπες κλπ. από την ομάδα μηχανικών. Φτιάχνεται συμφωνητικό, υπογράφεται και τέλος.

Ελπίζω να βοήθησα!

Link to comment
Share on other sites

Εννοείς δηλαδή ότι το Γραφείο θα "κλέψει" τον πελάτη? Ή ότι η δουλειά που θα γίνει θα υστερεί στην ποιότητα?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.