Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΠΔ στο εξωτερικό και πρόβλημα "τίτλου"


leuterakis

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι,

 

κοντεύω να τελειώσω ΜΠΔ στο πολυτεχνείο Κρήτης και αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα "τίτλου".Σκοπεύω να παρακολουθήσω ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Σουηδία σχετικό με μηχανές εσ. καύσης και στη συνέχεια σκοπεύω να εγκατασταθώ μόνιμα στη Σουηδία.Θα ήθελα να ρωτήσω κάποιον "αρχαιότερο" συνάδελφο εαν επειδή στο τίτλο μου δεν αναγράφεται η λέξη mechanical(production engineer) θα αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα στη πρόσληψη μου σε μια πχ κατασκευαστική εταιρία...πραγματικά νιώθω εξοργισμένος με τη σχολή επειδή λόγω ενδοπολυτεχνειακών συμφερόντων(μόνο και μόνο για να μην χάσουν το κύρος τους ορισμένοι καθηγητές) μπορεί να έχω πρόβλημα με το τίτλο μου.Παρακαλώ υπάρχει κάποιος συνάδελφος που να έχει εμπειρία σε τέτοια θέματα και να μπορεί να με συμβουλεύσει?Πραγματικά είναι κρίμα μετά απο τόσους αγώνες για τα επ. δικαιώματα να κολλάμε σε "τίτλους"...

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιες απαντήσεις.

Link to comment
Share on other sites

άκου να δεις φίλε......είμαι και γω διπλωματούχος ΜΠΔ Ξάνθης (ΔΠΘ). όσο αφορά τον τίτλο,έχουν γίνει πολλές συζητήσεις στους εκάστοτε συλλόγους και στις επιτροπές των Πανεπιστημίων, τότε για την τυχόν μετονομασία των τμημάτων και για τα δικαιώματα των Μηχανολόγων............τελικά τα πήραμε τα δικαιώματα........υπήρχαν οι γνωστές διαφωνίες για το αν πρέπει να μετονομαστούν τα τμήματα σε Μηχανολόγους για να έχεις και τον τίτλο.....και η "πλειοψηφία" θυμάμαι δεν ήθελε την μετονομασία, αντίθετα έγινε αντίστοιχα με αυτούς της Κοζάνης, οι οποίοι μετονομάστηκαν.....αλλά αυτό είναι καθαρά υπόθεση αυτών των καθηγητών των σχολών, που τελοσπάντων χειρίζονται εκάστοτε το θέμα. γιατί άραγε σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο η ειδικότητα αυτή λέγεται mechanical and manufacturing/industrial enginnering και εδώ δεν ήθελαν τον τίτλο Μηχανολόγος μηχανικός Παραγωγής οι αντίστοιχες σχολές????

τώρα, αν ο τίτλος θα παίξει ρόλο σε κάποια ίσως πρόσληψή σου στον ιδιωτικό τομέα σε θέση μηχανολόγου μηχανικού, ίσως ναι....παίξει.......το θέμα είναι ότι οι τίτλοι δεν κάνουν τον Μηχανολόγο Μηχανικό! δηλαδή, για μένα παίζουν ρόλο οι γνώσεις που αποκτάς συνεχώς...και το τι θα ξέρεις να κάνεις, διότι οι υπεύθυνοι που θα σε εξετάσουν για την πρόσληψή σου σε μία τέτοια θέση εργασίας, θα κοιτάξουν να δουν τι ξέρεις και όχι τον τίτλο.

σαν ελεύθερος επαγγελματίας-μελετητής Η/Μ εγκαταστάσεων, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.........

επίσης να ξέρεις ότι στον δημόσιο τομέα,ΑΣΕΠ και λοιπά, για πρόσληψη σε θέσεις Μηχανολόγου, "υπολογιζόμαστε" κανονικά σαν Μηχανολόγοι μηχανικοί και έχει κοινοποιηθεί στο site των ΜΠΔ σχετική ερώτηση και απάντηση από τα αρμόδια υπουργεία, όπου μπορείς να απευθυνθείς καλύτερα και ρωτήσεις εκεί τους πρόεδρους του συλλόγου,αυτά τα παιδιά, που αν δεν υπήρχαν και αυτοί το θέμα για τα δικαιώματα θα διαιωνιζόταν..........

Link to comment
Share on other sites

Ναι ρε φίλε τα ξέρω αυτά που μου λές για τα δικαιώματα...απλά το θεωρώ μ@λ@κι@ που δεν έχουμε έναν τέτοιο τίτλο που να περιγράφει για ποίο λόγο κωλοχτυπιόμουν 6 χρόνια...επειδή κάποιοι καθηγητές δεν θέλουν να χάσουν τα πόστα τους και να κάνουν κάτι προς όφελος των φοιτητών πέρα απο το να λένε το παραμύθι τους στα αμφιθέατρα...αντε τώρα εγώ να εξηγήσω στη Σκανδιναβία οτι στη χώρα μου εγγράφομαι στα μητρώα των μηχανολόγων, δουλέυω σε ιδ. και δημόσιο τομέα ως μηχανολόγος...αλλά δεν το έχω στο τίτλο...πραγματικά με έχει προβληματίσει ιδιαίτερα το γεγονός.Όμως έχω δεί σε κατασκευαστικές εταιρίες οτι χρησιμοποιείται ευρέως ο τίτλος Μηχανολόγος μηχανικός παραγωγής και διοίκησης για απόφοιτους του ΠΚ ή του ΔΠΘ...μήπως γνωρίζει καμιά αυθεντία στα βιογραφικά αν μπορώ να κάνω και στο εξωτερικό κάτι τέτοιο ή θα με πάνε μέσα?

 

Και πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Link to comment
Share on other sites

Είπες σε κατασκευαστικές εταιρίες χρησιμοποιείται ο τίτλος Μηχανολόγος Μηχανικός Παραγωγής και διοίκησης?????? που εδώ στην Ελλάδα, το έχεις δει?δεν το ξερα καν...δηλαδή με άλλα λόγια, εκεί στις κατασκευαστικές που λες, που υπογράφουν διάφορες μελέτες αυτοί οι ΜπΔ, υπογράφουν ως Μηχανολόγοι Μ. Π & Δ(όλος ο τίτλος στην σφραγίδα)??? γιατί εγώ απότι ξέρω η σφραγίδα που "δίνει" το ΤΕΕ, γράφει μόνο ΜΠΔ(αυτό που λέει και το δίπλωμα σου) και όχι Μηχανολογος Μ.Π.Δ.... επιτρέπεται αυτό??? δεν το ξερα...........

παντως αν πρόκεται για πανεπιστημιο ή κάποια δουλειά στην Σκανδιανβία που θα πας, φαντάζομαι, θα πρέπει να επικοινωνήσεις με το Συλλογο ΜΠΔ σε συνεργασία ίσως με το ΤΕΕ, να σου πουν τι επίσημο έγγραφο μπορείς να προσκομίσεις εκεί πάνω, που να αποδεικνύεται ότι είσαι Μηχανολόγος.

Link to comment
Share on other sites

Όχι στη σφραγίδα ρε συνάδελφε αλλα στην επωνυμία του μαγαζιού!π.χ: τεχνικό γραφείο Γεωργίου Μηχανικόπουλου-μηχανολόγος μηχανικός παραγωγής και διοίκησης, Ιωάννου Μηχανικόπουλου-πολιτικός μηχανικός.Απλά δεν ξέρω εαν μπορώ να μπάσω κάπως μέσα στο τίτλο το "μηχανολόγος" έτσι όπως θα κάνω βιογραφικό...άσε που δεν θα είναι και πολύ υπέρ μου να εξηγήσω στους σουηδούς το πώς πήραμε δικαιώματα μετά απο τόσα χρόνια και γιατί δεν μας τα δίνανε...

Link to comment
Share on other sites

Όχι στη σφραγίδα ρε συνάδελφε αλλα στην επωνυμία του μαγαζιού!

...

Απλά δεν ξέρω εαν μπορώ να μπάσω κάπως μέσα στο τίτλο το "μηχανολόγος" έτσι όπως θα κάνω βιογραφικό...

άσε που δεν θα είναι και πολύ υπέρ μου να εξηγήσω στους σουηδούς το πώς πήραμε δικαιώματα μετά απο τόσα χρόνια και γιατί δεν μας τα δίνανε...

 

Για να διακόψω τον διάλογο leuterakis - saradon, θα πω το εξής:

 

Ουδόλως ενδιαφέρονται οι Σουηδοί τι θα έχεις γραμμένο στην επαγγελματική σου κάρτα, την ταυτότητα του ΤΕΕ, την επιγραφή έξω από το γραφείο σου στην Ελλάδα (εάν το διατηρήσεις όταν φύγεις) ή τον τηλεφωνικό κατάλογο...

 

Αν δουν ότι μπορείς να κάνεις την δουλειά για την οποία σε προσλάβουν, πίστεψε με, θα είναι ΥΠΕΡ-ευχαριστημένοι...

Στο λέω εγώ που ποτέ, μα ποτέ, δεν έδειξα ούτε το πτυχίο μου, ούτε το μεταπτυχιακό μου, ούτε τίποτα, σε όποια εταιρία και να πήγα (είτε για συνέντευξη, είτε τελικά για δουλειά).

Θα μπορούσα κάλλιστα να γράψω στο βιογραφικό μου ότι έχω διδακτορικό πολιτικού μηχανικού και δίπλωμα τοπογράφου μηχανικού, πτυχίο νομικής και μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων. Δεν το έκανα όμως.

 

Στο βιογραφικό σου γράψε αυτά που ξέρεις να κάνεις και μην αγχώνεσαι στο πως θα "μπάσεις" τον τίτλο μηχανολόγος...

Link to comment
Share on other sites

Έχεις απόλυτο δίκιο αλλα αμα λέγομαι ΜΠΔ και θέλουν μηχανολόγο είναι το ίδιο σαν να λέγομαι φιλόλογος...δεν με καταξιώνει πως να το πούμε?Άσε που απο το πουθενά θα είναι πιο δύσκολο να πείσω.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις απόλυτο δίκιο αλλα αμα λέγομαι ΜΠΔ και θέλουν μηχανολόγο είναι το ίδιο σαν να λέγομαι φιλόλογος...δεν με καταξιώνει πως να το πούμε?Άσε που απο το πουθενά θα είναι πιο δύσκολο να πείσω.

 

Φίλε leuterakis:

 

Αν θέλουν μηχανολόγο, τότε στο βιογραφικό σου γράψε Μηχανολόγος.-

Αν θέλουν φιλόλογο, τότε στο βιογραφικό σου γράψε Φιλόλογος.-

 

Η ουσία είναι ότι όταν χρειαστεί να αποδείξεις ότι είσαι αυτό που γράφει στο βιογραφικό σου, θα τα βγάλεις πέρα?

 

 

Υπόψιν, ότι υπάρχουν τρόποι να "μπάσεις" στο βιογραφικό σου αυτό που θέλεις εσύ...

Σε πρώτη φάση, εφόσον δεν έχεις εργασιακή εμπειρία, μπορείς να "ρίξεις βάρος" στα μαθήματα μηχανολόγου που είχες στη σχολή σου, για παράδειγμα.

 

Μην χάνεις το δάσος κοιτώντας το μόνο το δέντρο...

Link to comment
Share on other sites

Φίλε για να καταφέρω να αποδείξω εαν κάνω καλά τη δουλειά του μηχανολόγου πρέπει πρώτα να αποδείξω οτι είμαι μηχανολόγος...πράγμα το οποίο η σχολή μου δίνει μια βεβαίωση...η οποία είναι στα ελληνικά και δεν ξέρω αν θα μου τη δώσουν στα αγγλικά...βέβαια και το ΤΕΕ δίνει μια αλλα καμία εκ των δύο δεν αναφέρει όνομα.Άσε που δε μου ακούγεται σωστό να "συρράψω" 2 βεβαιώσεις στο δίπλωμα μου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.