Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Προσθήκη άμμου θαλάσσης στο κονίαμα του επιχρίσματος


katrmp

Recommended Posts

στο τελικό επίχρισμα(μάρμαρο) εκτός από δύο φτυαριές λευκό τσιμέντο(πολλοί δεν θέλουν να βάλουν), μπαίνει και λίγο άμμο θαλάσσης πού λένε ότι προσδίδει καλύτερη ποιότητα τριψίματος αλλά και συνοχή τού αποτελέσματος.Πολλοί πάντως δέν βάζουν.

1.ισχύει ο ισχυρισμός;

2.προκαλεί πάντως κάποιο κακό αν μπεί λίγη άμμο θαλάσσης (λίγες φτυαριές σε κάθε πρέσσα);To αποτέλεσμα πάντως δε΄ν είναι τελείως λευκό χρώμα αλλά σπάει

 

Παρατήρηση: Χρησιμοποιείστε σωστή ορθογραφία και τόνους, τόσο στους τίτλους των θεμάτων όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Οι τιτλοι των θεμάτων να ειναι οσο το δυνατών πιο κατανοητοί

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, terry

Link to comment
Share on other sites

Θα πηδηχτό απο το παράθυρο εαν είναι θαλάσσης:roll:

Link to comment
Share on other sites

Εσωτερικά Επιχρίσματα Μαρμαροκονίας Τριπτά

 

γ. Για την τρίτη στρώση (ψιλό) χρησιμοποιείται ασβεστοκονίαμα 150 kg τσιμέντου ανά m3 κονιάματος με αναλογία κατ’ όγκο, 1 μέρους πολτού ασβέστη ανά 2 μέρη μαρμαρόσκονη. Η τελική επιφάνεια του επιχρίσματος επεξεργάζεται με τριβίδι. Το πάχος της τρίτης στρώ*σεως είναι περίπου 6 mm. Η τρίτη στρώση των τριπτών επιχρισμάτων εκτελείται σε δύο φάσεις. Κατά την πρώτη φάση (αστάρωμα) διαστρώνεται το κονίαμα σε λεπτό πάχος στο λάσπωμα. Το αστάρι δεν διαστρώνεται, αν η προηγούμενη στρώση δεν έχει «τραβήξει» αρκετά και δεν έχει διαβραχεί. Τοποθετείται «τραβηχτό» με συνηθισμένο ξύλινο τριβίδι και σχηματίζει μία αδρή επιφάνεια. Στη συνέχεια, καθώς συνδέεται με την δεύτερη στρώση, διαστρώνεται ελαφρά η εξώτατη μεμβράνη (ψιλό) της τελευταίας στρώσης, με ξύλινο τρι*βίδι επενδεδυμένο με ελαστικό. Κατά το τριβίδισμα η επιφάνεια διαβρέχεται με τη χρήση πινέλου, με ασβεστόνερο (απαγορεύεται γαλάκτωμα άσβεστου). Η διαβροχή δεν πρέπει να είναι ούτε υπερβολική ούτε ανεπαρκής. Η επεξεργασία της επιφάνειας με μαλακό υλικό (αφρολέξ κτλ) χωρίς προηγούμενο τριβίδισμα με ξύλινη σανίδα, δεν γίνεται αποδεκτή. Το τριβίδισμα συνεχίζεται μέχρι να γίνει η επιφάνεια λεία και επίπεδη, η δε συστολή του κο*νιάματος με την αποξήρανση δεν πρέπει να δημιουργεί τριχιάσματα.

 

 

Εξωτερικά Πατητά Επιχρίσματα Τσιμεντομαρμαροκονίας

 

γ. Η τρίτη στρώση θα ολοκληρωθεί σε δύο διαδοχικές φάσεις και αποτελείται από κονίαμα με αναλογία κατ΄ όγκο 1 μέρος λευκού τσιμέντου ανά 2,5 - 3 μέρη μαρμαρόσκονης με ή χωρίς προσθήκη ορυκτού χρώματος. Η τελική επιφάνεια θα επεξεργαστεί αρχικά με το τριβίδι και κατόπιν θα πατηθεί με το μυστρί.

 

 

Μαρμαροκονία

 

Η μαρμαροκονία θα προέρχεται από καθαρό μάρμαρο, θα είναι της καλύτερης ποιότητας, λευκή, αμιγής απαλλαγμένη ξένων ουσιών και ανάλογα με τον προορισμό της λεπτόκοκκη (τελείως κονιοποιημένη) ή χονδρόκοκκη (ρύζι) Νο 1 - 3. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα είναι «πούδρα». Θα είναι επίσης καλά λειοτριμμένη.

 

 

Άμμος

 

α. Η άμμος που προέρχεται από θραύση, πρέπει να είναι προελεύσεως λατο*μείου της έγκρισης της Υπηρεσίας, κατάλληλη ανάλογα με τη χρήση του κονιάματος. Για τσιμεντοκονιάματα είναι προτιμότερο να είναι χαλαζιακή ή τουλάχιστον να προέρχεται από σκληρό ασβεστό*λιθο. Πρέπει να έχει επίσης επαρκή μηχανική αντοχή και να μην αποσαθρώνεται.

 

β. Η φυσική (θαλάσσια, ποταμίσια, ορυκτή) άμμος ενδείκνυ*ται σε εργασίες που απαιτείται μεγαλύτερη ακρίβεια (λεπτά στρώματα και αρμοί) αλλά απαιτεί επιμελημένη πλύση και καθαρισμό από χώμα, άλατα κτλ. Η θαλάσσια άμμος δεν ενδείκνυται για επιχρίσματα γιατί περιέχει άλατα που προκαλούν επανθίσματα στο επίχρισμα. Η φυσική άμμος εμφανίζει τις ακόλουθες ιδιότητες:

 

- Οι κόκκοι της είναι λιγότερο τραχείς.

 

- Περιέχει ελάχιστο ποσοστό σκόνης, με αποτέλεσμα το κονίαμα να ξεραίνεται γρή*γορα και να είναι λιγότερο υγροσκοπικό.

 

- Για την παρασκευή ενός m3 κονιάματος, απαιτείται μικρότερο ποσοστό συνδετικής ου*σίας με καλύτερες ιδιότητες (μικρότερη συστολή ξήρανσης).

 

- Για την παρασκευή ενός m3 κονιάματος απαιτείται λιγότερο νερό, με αποτέλεσμα τη μείωση της πιθανότητας να παρουσιαστούν στο κονίαμα τριχιάσματα (ραγάδες).

 

γ. Η άμμος πρέπει να είναι απαλλαγμένη από επιβλαβείς ουσίες, όπως άργιλο, οργανικά συστατικά, τάλκη, μαρμαρυ*γία κτλ. Οι αντίστοιχες μέγιστες ανεκτές κατά βάρος περιεκτικότητες είναι 4% για την άργιλο, 1% για τα οργανικά συστατικά και 1% για τον τάλκη και τον μαρμαρυγία.

 

δ. Κοκκομετρική διαβάθμιση

.............

.............

 

 

Υπάρχουν βέβαι και πολλά περισσότερα εαν θέλεις να διαβάσεις για τις προδιαγραφές για κονιάματα κλπ

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

θαλάσσης άμμο

 

επανθίσματα στό επίχρισμα τι σημαίνει.

σημείωση. μπήκε σε εξωτερικό τοίχο ο οποίος αργότερα θα χρωματιστεί με ελαστικό ακρυλικό χρώμα

 

 

 

Παρατήρηση: Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Edit".

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, terry

Link to comment
Share on other sites

...μπήκε σε εξωτερικό τοίχο ο οποίος αργότερα θα χρωματιστεί με ελαστικό ακρυλικό χρώμα

 

Αν μπήκε, τι το συζητάς;

Αν δεν μπήκε, να μην μπει. Αν θέλεις βάλε άμμο ποταμού.

Τελικά, κάνεις μαρμαροκονίαμα, ή τριβιδιστό για βάψιμο; Άλλο το ένα, άλλο τ' άλλο. Άλλα υλικά και κατεργασία.

Link to comment
Share on other sites

η ποσότητα πού μπήκε είναι περίπου 2 καρότσια σε περίπου 3,5 m3 μάρμαρο.

αργότερα σε 2 μήνες θα βαφτεί. θα έχει πρόβλημα επανθισμάτων τότε;αντιμετωπίζεται;

Link to comment
Share on other sites

επειδή από Δευτέρα θα συνεχίσουν και η ποσότητα ειναι αυτή πού αναφέρω (περίπου 3φτυαριές σε κάθε πρέσσα.να τούς αφήσω ; να την κόψω τελείως ; ή να την αντικαταστήσω με ποταμίσια(μπέρδεμα γιατί η μάντρα υλικών είναι πολύ μακριά);

πάντως επειδή κυρίως η ασχολία μου είναι να είμαι σε γιαπί σχεδόν 15χρόνια και έχω δεί πολλούς σοβάδες με τριχωειδή κλπ προβλήματα αυτό το έχουν ξανακάνει σε διπλανή οικοδομή στίς τυφλές πλάτες το φεβρουάριο και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και γιά αυτό τούς άκουσα γιά καλύτερα

 

ξέχασα να αναφέρω ότι τα επιχρίσματα πού πλέον απομένουν είναι στεγασμένα οπότε θα τριφθούν ,θα σπατουλαριστούν ,ασταρωθούν και μετα βαφθούν.θα υπάρχει πρόβλημα γιά αυτά;

 

Παρατήρηση: Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Edit".

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, terry

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.