Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Έναρξη επαγγέλματος


meteogus

Recommended Posts

 

Οποιος καλος ανθρωπος ας πει οτι γνωριζει!!

 

 

1) Αυτή που έχεις κάνει.

2) "Ανήκεις" πλέον, εκεί που θα ορίσεις την έδρα σου. Πρέπει να αλλάξεις ΔΟΥ από όσο γνωρίζω αν δεν το έχεις ήδη κάνει δηλαδή.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 160
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ευχαριστω για την απαντηση

 

Κατι ακομα παρακαλω,

 

Εχω βρει για εδρα μια πρωην κατοικια την οποια θα μετατρεψω στο γραφειο μου.

 

1)Γνωριζετε μηπως τι συμβολαιο πρεπει να κανω ή δεν παιζει ρόλο?πχ. συμβολαιο επαγγελματικης στεγης ή ενα απλο συμβολαιο μισθωσης. Απασχολει την εφορια?

2) Παιζει ρόλο το αν επιτρεπεται η χρηση του συγκεκριμενου διαμερισματος ως επαγγελματικη στεγη ή μπορούν ολα τα ακινητα να γίνουν εδρα ατομικης επιχειρησης?

 

 

Η κατοικια ανηκει σε συγγενικο μου προσωπο το οποιο ομως δεν μπορει να μου κανει παραχωρηση γιατι δεν ειναι πρωτου βαθμου.

 

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Δεν παίζει ρόλο. Οι μηχανικοί μπορούμε να έχουμε την έδρα μας στο σπίτι μας ή σε τμήμα αυτού και δεν περνάμε καν αυτοψία από τη ΔΟΥ. Μισθωτήριο χρειάζεται όμως στην περίπτωση αυτή νομίζω (αν επρόκειτο για την κατοικία που διέμενες και ανήκε σε 1ου βαθμού συγγενή, θα του ζητούσες απλά μια Υ.Δ. ότι σε φιλοξενεί). Ρώτα στη ΔΟΥ της περιοχής που ανήκει το υπόψιν πάντως για τις λεπτομέρειες.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

μπορεί κάποιος να μας πει για τεχνικό γραφείο ηλεκτρομηχανολογικών μελετών ποιούς κωδικούς χρειάζομαι εκτός απο τους 71121908 και 71121303-04. Για μελέτες ανελκυστήρων , πυρασφάλειας, θερμομώνοσης κτλ πρέπει να δηλώσω ξεχωριστούς κωδικούς ή τους περιλαμβάνει ο γενικός 71121908; Τέλος για μελέτες ηλεκτρικών δικτύων υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος κωδικός;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι με απασχολεί και εμένα ένα θέμα και ήθελα την γνώμη σας.

 

Πέραν του νομού που διαμένω τώρα και δραστηριοποιούμαι, αυτό θα το κάνω για ένα διάστημα (άγνωστο πόσο) και σε άλλο νομό και μάλιστα το κύριο μέρος της δραστηριότητάς μου θα είναι εκεί, χωρίς όμως να παύσω τις εδώ δραστηριότητές μου εντελώς.

 

1. Με το θέμα της έδρας στην εφορία τι γίνεται? Μεταφέρω πχ την έδρα μου στο νέο νομό και ιδρύω υποκατάστημα εδώ (με το σκεπτικό οτι η κύρια δραστηριότητά μου θα είναι εκεί)? Σε αυτή την περίπτωση απαιτούνται 2 σφραγίδες για κάθε έδρα (ΤΕΕ+εφορίας)?

 

2. Υπάρχει κάποιος περιορισμός ως προς τον αριθμό νομών δραστηριοποίησης? Υπάρχει δηλ απαίτηση από κάπου, η δραστηριότητά μου να περιορίζεται μόνο σε ένα νομό?

 

3. Οι άδειες εγκαταστάσεων Η/Μ που παίρνουμε από την διεύθυνση ανάπτυξης της εκάστοτε νομαρχίας ισχύουν μόνο για νομό στον οποίο εκδίδονται και χρειάζεται νέα έκδοση σε κάθε ένα νομό?

Link to comment
Share on other sites

@nikmmech

 

1. Καλύτερα να ρωτ'ησεις τον λογιστή σου..Αν και νομίζω θα δηλωθεί ως υποκατάστημα η νέα διεύθυνση...σφραγιδα αλλάζεις όμως είναι μία και αναφέρει έδρα και υποκατάστημα

 

2. εφόσον είναι παροχή υπηρεσιών δεν έχεις περιορισμό ... πάλι όμως μίλα με το λογιστή σου

 

3. νομίζω ισχύει για όλη την ελλάδα

Link to comment
Share on other sites

Μία ερώτηση : Στην σφραγίδα μηχανικού μπορούμε να βάλουμε μόνο κινητό τηλέφωνο και όχι σταθερό;

 

Επίσης, πρέπει η Δ.Ο.Υ. να ανήκει στον ίδιο νομό με την έδρα που θα δηλώσουμε;

 

Ευχαριστώ...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα,

προχθες μου ηρθε η αδεια ασκησεως επαγγελματος απο το ΤΕΕ.

 

Μπορει καποιος να μου πει τι χαρτια χρειαζεται η εφορια ωστε να κανω εναρξη?...το γραφειο που ανοιγω θα ειναι σε σπιτι συγγενη. Το δελτιο παροχης υπηρεσιων το παιρνεις αμεσα απο την εφορια ή καθυστερει?

Link to comment
Share on other sites

Αν διαβάσεις το θέμα από την αρχή σίγουρα θα βρεις τι χρειάζεται...υπάρχουν πολλές πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν οπότε δε τα ξαναγράφω. Το μπλοκ με δελτίο παροχής υπηρεσιών το αγοράζεις από κάποιο βιβλιοπωλείο και το θεωρείς στην εφορία αμέσως μόλις κάνεις την έναρξη μαζί με το βιβλίο εσόδων - εξόδων.

Επίσης για τον συναδελφο JasonK η ΔΟΥ πρέπει να είναι αυτή που καλυπτει την περιοχή που θα δηλώσεις την έδρα σου.

Καλή αρχή...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.