Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Έναρξη επαγγέλματος


Recommended Posts

1) Με δηλωση του κωδικου 74,20 νομιζω πως δε χρειαζεται να δηλωσουμε καποιον αλλο επιμερους. Απ'οτι βλεπω ειναι γενικος κ πιανει ολη τη γκαμα του μηχανικου. Υπαρχει καποιο προβλημα με δηλωση μονο αυτου?

 

2) Χαρτι απο το ΤΣΜΕΔΕ δεν μου εχει ερθει ακομη. (εγγραφη εκανα οταν εδωσα εξετασεις στο τεε αν θυμαμαι καλα). Αν παω στα γραφεια στη θεσσαλονικη θα μου δωσουν βεβαιωση εξοφλησης εισφορων η θα πρεπει να περιμενω μεχρι να ερθει το χαρτι? ((το χαρτι αυτο λογικα θα βεβαιωνει οτι εχω επιτυχως εγγραφει κ θα αναφερεται ο αριθμος δυναμης μου))

 

3)Το εντυπο Μ2 το συμπληρωνουμε μονοι μας? μαλλον με βοηθεια λογιστη.

 

4) Το γραφειο το κανω στο σπιτι του παππου μου το οποιο ομως δεν ειναι γραμμενο στον ιδιο αλλα στον πατερα του!...με χρησικτησια θα μεταβιβαστει στα παιδια του παππου μου, ομως αυτο θα αργησει να γινει, καθως περναει απο δικαστηριο. Στην εφορια πως θα το δηλωσω τη στιγμη που συμβολαιο δεν εχω κ ο ιδιοκτητης δεν μπορει να υπογραψει για παραχωρηση τμηματος της οικιας για επαγγελματικη στεγη?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 160
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

1)οι κωδικοί δραστηριότητας έχουν αλλάξει

διάβασε τα σχετικά θέματα

http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=4266

http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=5281

 

2)ή περιμένεις ή πας και το παίρνεις αλλά πάρε κα ένα τηέφωνο

3)δε βρίσκω γιατί να μην το συμπληρώσεις μόνος σου

4)βάλε τον πατέρα σου να υπογραψει μια υπέυθυνη δήλωση όπου σου παραχωρεί τόσα τμ ως επαγγλεματικη έδρα, πάντα με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του

πάρε και κανένα λογαριασμό ΔΕΗ ΟΤΕ ΕΥΔΑΠ

ειδικά αν γράφει το όνομα του πατέρα σου

διαφορετικά βλέποντας και κάνοντας

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω.

 

Οσον αφορα το γραφειο, ο χωρος δεν ανηκει ακομα στον πατερα μου κ τα αδερφια του. Θα ανηκει μετα απο αποφαση του δικαστηριου. Δε ξερω πως θα το δεχθουν κ αν, στην εφορια. !

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη παιδιά αν ξεφεύγω από το θέμα αλλά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Όταν κάνουμε έναρξη στην εφορία και θέλουμε να δηλώσουμε το σπίτι των γονιών μας ως έδρα υπάρχει κάποιο κόλλημα ή κάποιος περιορισμός προς εμάς? Το ρωτάω επειδή σήμερα πήγα στην εφορία με όλα τα χαρτιά μου και υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων μου και τα Ε9 και όλα μου και ο ελεγκτής μου είπε ότι δεν μπορεί να μου δώσει άδεια για να ανοίξω γραφείο μηχανικού. Μετά από πολλές ερωτήσεις που μου ανέβασαν την πίεση στο 148 (πήγα σε φαρμακείο να μου πάρουν την πίεση επειδή ζαλιζόμουν μετά) μου είπε ότι θα κάνει δεκτή την αίτησή μου με τον όρο ότι θα είναι έδρα όπου θα "κρατώ τα βιβλία μου" όπως έγραψε. Μετά μου είπε ότι θα μπορώ δηλαδή να εργάζομαι σε χώρους εταιρειών αλλά όχι στο σπίτι μου. Απλά εκεί θα διατηρώ τα βιβλία μου. Επειδή δεν έχω αυτή τη στιγμή χρήματα ούτε εγώ ούτε οι γονείς μου δεν μπορώ να πάω να ρωτήσω κάποιον λογιστή. Μήπως μπορείτε να μου πείτε αν γνωρίζετε αν ισχυουν όσα μου είπε ο ελεγκτής? Δηλαδή πρέπει να νοικιάσω ντε και καλά έναν χώρο και να πληρώνω 500 ευρώ μηνιαίως (νοίκι, ρεύμα κτλ) για να μπορώ να κάνω μελέτες?

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ myri, ηρέμησα λιγάκι. 3 ώρες με το ρολόι (εντάξει 2 ώρες και 50 λεπτά) προσπαθούσα να τον πίσω ότι γίνεται αλλά αυτός ήθελε να με διώξει κιόλας. Μάλλον λάδωμα θα ήθελε τότε. Απλά φοβάμαι μην μου κάνει κανα έλεγχο και έχω τρεχάματα.

Link to comment
Share on other sites

1ον και τι έχεις να φοβηθείς;

 

2ον δεν νομίζω πως έχει τη δυνατότητα να έρθει για έλεγχο

ο συγκεκριμένος υπάλληλος μάλλον είναι στο μητρώο οπότε δεν έχει την αρμοδιότητα να βγαίνει για ελέγχους

 

για έλεγχο νομίζω πως μπορεί να έρθει ο έφορος για να τσεκαρει αν όντως υπάρχει η έδρα και δεν πρόκειται για καμμία μαιμού εταιρία, οπότε χλωμό το κόβω να πατήσει

 

ή κάποιος ελεγχτής για τα βιβλία αν και μια είσαι νέος δε θα γράφουν τίποτα :)

Link to comment
Share on other sites

Αυτός ήταν ο ελεγκτής. Η διευθύντρια, η επόπτρια, και η κυρία στο μητρώο του έλεγαν ότι γίνεται. Αυτός όμως εκεί το δικό του.

Αφού λες ότι είναι εντάξει τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

Thanks!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα συνάδελφοι. Θέλω για άλλη μια φορά την πολύτιμη βοήθειά σας. Σαν ηλεκτρολόγος μηχανικός μπορώ να δηλώσω τον γενικό ΚΑΔ 71.12 "Δραστηριότητες μηχανικών και συναφείς δραστηριότητες παροχής τεχνικών συμβουλών" ή τον 71.12.19.08 "Υπηρεσίες μελετών ηλεκτρολόγου μηχανικού γενικά". Επίσης έχω δικαίωμα να επιλέξω των αντίστοιχο για μηχανολόγους 71.12.19.09 "Υπηρεσίες μελετών μηχανολόγου μηχανικού γενικά" ή όχι? ΄Για κατασκευές ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων με καλύπτουν οι 43.21.10.00 "εργασίες ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων" και 43.22.10.00 "εργασίες υδραυλικών εγκ., αποχετ, θερμανσης, κλιματισμοθ.." ? Ο λογιστης που ρώτησα μαλλον δε τα κατέχει καλά και μάλλον εγώ τον διαφώτιζα παρά αυτός! Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.