Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Παλιό μονοπάτι μέσα σε οικοδομικό τετράγωνο


katemar

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Από το εσωτερικό οικοδομικό τετράγωνο εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως διέρχεται μονοπάτι περίπου 2 μ πλάτους, το οποίο χρησιμοποιούνταν έως και πριν 10 χρόνια από διερχόμενους πολίτες.

Το μονοπάτι στο σχέδιο πόλεως δεν αποτυπώνεται όμως σε όλο του το μήκος, με αποτέλεσμα ενώ υπάρχει ακόμα στην πράξη, στο σχέδιο πόλεως να ενσωματώνεται όλο στο νότιο όριο μιας ιδιοκτησίας (πελάτης μου).

Ο πελάτης μου δέχεται από τον νότιο όμορό του απειλές να ανοίξει ξανά το μονοπάτι καθώς ο όμορος διατηρεί κατάστημα, έχει κτίσει κολλητά στο όριο και τώρα θέλει να ανοίξει ανοίγματα στον τυφλό τοίχο για να βγάζει στο μονοπάτι και κατά συνέπεια στη φάτσα του πελάτη μου τα σκουπίδια του.

Τι γίνεται με το μονοπάτι αυτό? υπάρχει τρόπος να καταργηθεί? στην πραγματικότητα δεν εξυπηρετεί άλλες ιδιοκτησίες μόνο παλιούς χωρικούς που περνούσαν με τα γαϊδουριά τους για παράκαμψη. Πάντως αναφέρεται στα συμβόλαια των εκατέρωθεν ιδιοκτητών.

 

 

Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, achille.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Απ' οτι κατλαβαίνω το μονοπάτι ήταν ανέκαθεν κοινόχρηστο οπότε κακώς περιφράχθηκε από κάποιο όμορο ιδιοκτήτη. Μπορεί να καταργηθεί με την προσκύρωσή του σε όμορη ιδιοκτησία μόνο μετά τη σύνταξη σχετικής διοικητικής πράξης κι εφόσον δεν εξυπηρετεί τυφλές ιδιοκτησίες.

Link to comment
Share on other sites

@katemar

Προφανώς, μιλάμε για ρυμοτομικό προ του 1983, στο οποίο είχε σχεδιαστεί το μονοπάτι μόνο κατά ένα τμήμα του και όχι το τμήμα που περιλαμβάνεται στην ιδιοκτησία του πελάτη σου.

 

Εάν είναι σωστή αυτή η περιγραφή της πραγματικότητας, τότε το (σχεδιασμένο) μονοπάτι θα μπορούσε να αναγνωριστεί ως ιδιωτική οδός, με εισήγηση του ΟΤΑ και απόφαση του Νομάρχη. Και σ' αυτή την κατεύθυνση είναι ενισχυτικό το ότι αναφέρεται στα συμβόλαια των όμορων ιδιοκτησιών.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.