Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Inventor Vs Solidworks


alfie

Recommended Posts

Ως μελλοντικός μηχανικός αλλα και ως πρωτοετης μηχανολογος εμπ, αναρωτιωμουν σχετικα με το ποιο ειναι το καλυτερο(απο αποψη ευκολιας χρησης και δυνατοτητων) προγραμμα για μηχανολογικη σχεδιαση. Εχω ακουσει οτι τα κορυφαια ειναι τα Inventor και Solidworks. Ισχυει κατι τετοιο? Δυστυχως δεν υπαρχει καποιο review σε αυτο το forum για καποιο απο τα 2 προγραμματα. Επίσης, επειδη εχω αποφασισει να παρακολουθησω σεμιναρια για πιστοποιηση γνωσης ενος τουλαχιστον τετοιου προγραμματος, δεν ξερω τι να διαλεξω. Θα ηθελα λοιπον να διαλεξω ενα προγραμμα με το οποιο να μπορω να κανω ολα οσα θα μου χρειαστουν ως φοιτητης και ως μηχανικος(τουλαχιστο στην αρχη της καριερας μου), αλλα ταυτοχρονα να είναι αυτο το προγραμμα αναγνωρισιμο, οταν μεθαυριο θα ψαξω για την πρωτη μου δουλεια, δηλαδη να "μετραει" ως προσον.

Αν υπαρχει καποιος. ιδιαιτερα μηχανολογος, που να ξερει απο αυτα, τον παρακαλω να με βοηθησει! :shock:

 

Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι συγκεκριμένοι και όχι γενικοί όπως "μία ερώτηση", "μία απορία", "αμοιβές μηχανικών" κλπ.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 35
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν και πολιτικος μηχανικος στο Uni ειχα ενα μαθημα στο 1ο ετος οπου μεσα σε αλλα δουλεψαμε και με το Solidworks. Απ'οτι θυμαμαι ειναι ενα απλο και εύχρηστο προγραμμα με αρκετες δυνατοτητες. Βεβαια δε μπορω να κανω σύγκριση με το Inventor μιας και δεν εχω ασχοληθει καθολου. Καλο θα ειναι να κατεβασεις καποιο demo των 2 προγραμματων και να τα δοκιμασεις ωστε να παρεις μια ιδεα. Οσο για το σεμιναριο, πιστευω οτι ειναι μια καλη επιλογη μιας και θα σε βοηθησουν αρκετα στο να μαθεις το προγραμμα σε καποιο ικανοποιητικό βαθμο (σε βαθος το ψαχνεις και μονος σου) και σε σχετικα λιγο χρονο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωρίζω κανένα από τα δύο, αλλά αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι δεν τίθεται θέμα εκμάθησης σχεδιαστικού πακέτου στο 1ο έτος που να χρησιμοποιήσεις μετά από 7-8 χρόνια. Πολύ αμφιβάλω αν σε 2 χρόνια θα χρησιμοποιείται κάποιο από τα 2 με τη σημερίνη του μόρφη. Επίσης το πιστοποιητικό το θες για πολύ μελλοντική χρήση, γιατί αν το θες για απόδειξη γνώσεων προγράμματος για μετά απο 7 χρόνια δεν έχει νόημα. Γιατί δεν κατεβάζεις τα demo όπως σου πρότεινε και να τα δουλέψεις. Συνήθως είναι full versions με περιορισμό όγκου ή ημερών.

Link to comment
Share on other sites

Τα εχω κατεβασει και τα δυο, και ειδικα το inventor το δουλευω αρκετα καλα, τουλαχιστον στα βασικα του. Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω τι αλλα προγραμματα παιζουν. Δηλαδη ενας μηαχνικος στη δουλεια του τι προγραμματα χρησιμοποιει απαραιτητα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Και τα δύο προγράμματα τα έχω δουλέψει επαγγελματικά, μπορώ να πω ότι το solidworks είναι πιο εύχρηστο και πιο παραμετροποιήσιμο, όμως το Inventor και ειδικά στην έκδοση 2009 έχει γίνει ένα δυνατό εργαλείο για το Μηχανολόγο. ΟΜΩΣ, το θέμα είναι με τι θα ασχοληθείς...προσωπικά είμαι προγραμματιστής CNC μηχανής με επεξεργασία λαμαρίνας με το inventor και δεν προτίθεμαι να το αλλάξω. Ψάξε λίγο στο google με το όνομα Inventor και θα βρεις στα πρώτα αποτέλεσματα μία πολλή καλή παρουσίαση του προγράμματος.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Με το solidworks ειχα δουλεψει αρκετα στο πανεπιστημιο. Ειναι δυνατο και ευκολο στην χρηση προγραμμα και γενικοτερα εχει μια παρα πολυ καλη φημη. Με το inventor δεν εχω ασχοληθει και πολυ,απλα γνωριζω οτι υπαρχει. Εγω προσωπικα κι απ'τα δυο που ανεφερες, προτιμω το microstation της Bentley. Με αυτο δουλευω και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. Θα το αλλαζα μονο αν ειχα τη δυνατοτητα να παρω το Topsolid αλλα δεν ειμαστε για τετοια τωρα... Παντως το microstation σε συνδυασμο με το solidcam(Για καποιον που δουλευει με CNC) ειναι μια πολυ δυνατη επιλογη.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Έχω δουλέψει και με τα δύο. Δεν θα σας πω πολλά, μόνο οτι εγκατέλειψα τον Φλεβάρη του 2008 το Inventor για το Solidworks όταν είδα τις δυνατότητες του. Μέχρι και τώρα νιώθω απόλυτα δικαιωμένος και πιο παραγωγικός.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ενδεικτικές εφαρμογές σε Inventor ,από ελληνικές εταιρίες, μπορείτε να δείτε εδώ. (Αν πατήσετε στα links της παρακάτω σελίδας μπορείτε να δείτε και τα 3D μοντέλα)

http://www.anima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=210&Itemid=133

 

Επίσης μερικές δυνατότητες Inventor μπορείτε να δείτε στο

http://www.anima.gr/inventor

 

Πιστεύω να βοήθησα λίγο.

 

───────────────────────

Αναγράψτε την ειδικότητά σας στο προφίλ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.