Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μελετη για αδεια φανοποιειου-βαφειου


john7

Recommended Posts

Καλησπερα,

εχω ξεκινησει μια μελετη για φανοποιειο- βαφειο.Το συνεργειο ειχε αδεια μονο για φανοποιειο.τωρα ο ιδιοκτητης εχει ξεκινησει διαδικασιες επεκτασης του συνεργειου για να βαλει τον φουρνο βαφης.Εγω εχω παρει το σχεδιο απο τον πολιτικο μηχανικο και πανω σε αυτο εχω κανει τοποθετηση των μηχανηματων και βασει μελετων δειχνω και τους αεραγωγους και τους ανεμιστηρες.Επισης εχω κανει τις τεχνικες εκθεσεις και για το φανοποιειο και για το βαφειο.

Επειδη δουλευω σε βιομηχανια(ως κυρια απασχοληση) μπορειτε να μου πειτε αν αυτα επαρκουν και πως πρεπει να κινηθω στις υπηρεσιες??με την πυρασφαλεια τι κανω και ποτε να παω??

Link to comment
Share on other sites

1) Αφού υπάρχει άδεια (ίδρυσης ? λειτουργίας? δεν το διευκρινίζεις) υποθέτω λειτουργίας, κάνεις έγκριση σχεδιαγραμμάτων για επέκταση συνεργείου, που σημαίνει με υπάρχουσα άδεια λειτουργίας κάποιας ειδικότητας, προσθέτεις μία άλλη.

 

2) Τι εννοείς, έχεις πάρει το σχέδιο από πολ. μηχανικό, έχει φτιάξει καινούργια σχέδια?

Δεν είναι η εγκεκριμένη κάτοψη από τη δ/νση μεταφορών, που δείχνει το συνεργείο του φανοποιείου?

Αν όχι, πέταξε το!!!!

Πάνω στο εγκεκριμένο σχέδιο της άδειας ίδρυσης του φανοποιείου , αν υπάρχει πλεονάζων χώρο (υπόλοιπα τετραγωνικά μέτρα), θα τοποθετήσεις και τον εξοπλισμό του βαφείου (φούρνο, αντιρρυπαντική, κλπ.,...).

Σωστά δείχνεις τους αεραγωγους και τους ανεμιστηρες (σχεδιαστικά σύμφωνα με την ΤΟΤΕΕ για κλιματισμό), αλλά χρειάζεται και (υπολογιστική) μελέτη για τα κανάλια.

Στη τεχνική έκθεση, θα κάνεις μια σχετική αναφορά στην υπάρχουσα ειδικότητα και επιπλέον θα αναφέρεις με πολλές λεπτομέρειες τα της ειδικότητας βαφείου (πάρε αντίγραφο από την τεχνική έκθεση του φανοποιείου από τον φάκελο της υπηρεσίας, για ναπάρεις μια ιδέα)

 

3) Καταρχήν:

α) θέλεις καινούργια βεβαίωση χρήση γης

 

β) καταθέτεις φάκελο στη δ/νση περιβάλλοντος για νέα ΜΠΟ (μελ. περιβαλλοντικών όρων) που θα περιλαμβάνει τις επιπτώσεις και των 2 ειδικοτήτων και θα πάρεις αριθ. πρωτ. κατάθεσης της ΜΠΟ.

 

γ) καταθέτεις φάκελο στη δ/νση μεταφορών, για έγκριση σχεδιαγραμμάτων με σχέδια, τεχνική έκθεση, μελέτη αντιρρύπανσης φουρνου,προυπολογισμό για αμοιβή σου, υπ. δηλώσεις, κλπ.

 

δ) αφού εγκριθεί, κάνεις μελέτη πυρασφάλειας

 

Για όλα αυτά, δες: ΠΔ 71/88 – 416/91 – 38/96 – Ν. 3185/03 – 3710/08

 

Πιστεύω να βοήθησα

Link to comment
Share on other sites

Σ'ευχαριστω παρα πολυ!!!Μου ελυσες αρκετες αποριες

Μια διευκρινηση:Οταν λεω οτι πηρα το σχεδιο απο τον πολιτικο μηχανικο εννοω το σχεδιο με ολα τα αρχιτεκτονικα και το τοπογραφικο.Σε αυτο το σχεδιο ο πολιτικος μηχανικος σημειωνει την υπαρχουσα αδεια του φανοποιειου(εννοω τον αριθμο της αδειας)και δειχνει και την επεκταση του κτιριου που θα γινει για το βαφειο.Το σχεδιο που υπαρχει στο συγκοινωνιων(εκτος του οτι ειναι χειρογραφο) εχει καποιες διαφορες με τη πραγματικοτητα.Οι διαφορες ειναι στις θεσεις που βρισκονται η αποθηκη και το WC.Αντιθετα το σχεδιο του πολιτικου μηχανικου απεικονιζει την πραγματικοτητα.

Αυτο εννοω οτι χρησιμοποιησα το σχεδιο του πολιτικου μηχανικου.

Πιστευεις οτι θα εχω προβλημα????

Σε ευχαριστω και παλι παρα πολυ!!!!

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως όχι!

αλλά στη καινούργια τεχνική έκθεση που θα κάνεις για το βαφείο, θα πρέπει να αναφέρεις τις τροποποιήσεις που έγιναν στην αρχική άδεια ίδρυσης του φανοποιείου, για λόγους λειτουργικότητας του συνεργείου

 

Καλή επιτυχία!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Καλημέρα συνάδελφοι, 

έχω πάρει άδεια από τη περιφέρεια για την λειτουργία μεταποιητικής μονάδας σιδήρου χαμηλής όχλησης για την οποία δεν απαιτείτα κανονική άδεια σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. αριθμ. οικ. 12684/92/21.11.2014  περί απλούστευσης άδειας λειτουργίας για 103 επαγγέλματα. Εγώ θέλω να βάφω τις μεταλλικές κατασκευές και σκέφτομαι να φτιάξω ένα κλειστό χώρο με ειδικό εξαερισμό για σωμματίδια βαφής και για οσμές. Η ερώτησή μου είναι εάν θέλω για το βαφείο κανονική άδεια ή με καλύπτει αυτή η ΚΥΑ. Δυστυχώς δε γνωρίζουν ούτε στη περιφέρεια τι ισχύει και η απορία αυτή μου δημιουργήθηκε καθώς στην εν λόγω ΚΥΑ αναφέρεται η δραστηριότητα των μεταλλικών κατασκευών χωρίς να αναφέρει για βαφή, ενώ όταν αναφέρει τη δραστηριότητα κατασκευής καρεκλών και καθισμάτων αναφέρει "Κατασκευή και βαφή". 

ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Edited by leonidasmich
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.