Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αλλαγή χρήσης μετά Ν.3843/2010


pashalisP

Recommended Posts

Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση. Αν " τακτοποιήσεις " , για παράδειγμα ,μία κλειστή piloti και δηλώσεις ότι η χρήση της είναι κατοικία , μετά μπορείς να της αλλάξεις χρήση πχ σε κατάστημα? Το ρωτάω αυτό γιατί πρόκειται για τακτοποίηση και όχι νομιμοποίηση .

Link to comment
Share on other sites

Με το Ν.3843/2010 μπορείς να τακτοποιήσεις απ' ευθείας σε κατάστημα.

 

Τώρα αν έχει γίνει ήδη τακτοποίηση σε κατοικία και θέλεις εκ των υστέρων να το κάνεις κατάστημα, απ' όσο γνωρίζω δεν γίνεται αναθεώρηση του φακέλου τακτοποίησης οπότε θα πρέπει να γίνει με κανονική άδεια (απο τη βοηθητική χρήση σε κατάστημα) εκτός αν βγει κάποια νέα διευκρινιστική εγκύκλιος ή μελλοντικά κάποιος παρόμοιος νόμος που να το επιτρέπει.

Link to comment
Share on other sites

Επομένως με την ρύθμιση του Ν3843/2010 μπορείς να τακτοποιήσεις την piloti η οποία έχει κλείσει και έχει αλλάξει χρήση σε κατάστημα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

επειδη δεν εχω ασχοληθει με το ν.3843 και δε γνωρίζω αν εχουν γινει αλλαγες σε σχεση με την αρχικη του μορφη, θελω να ρωτησω το εξης:

εντος οικισμου ο πελατης ειχε βγαλει αδεια το 1987 για δυόροφη αγροτική αποθήκη, χωρίς να έχει γίνει υπέρβαση του Σ.Δ. θέλει να κάνει αλλαγή χρήσης του πρώτου ορόφου, από αποθήκη σε κατοικία, με τη χρήση του ν. 3843. είναι αυτό εφικτό?

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί εφόσον το επιτρέπουν οι χρήσεις γής.

Όμως για ποιο λόγο δε κάνεις αλλαγή χρήσης;

Θα κοστίσει λιγότερο και δε θα έχει τον περιορισμό των 40 ετών.

Link to comment
Share on other sites

αυτο μου το πε και ενας συναδελφος που το συζητησα λιγο, δεν εχω ασχοληθει γενικα με αδειες, θα μπορουσες να μου πεις τη διαδικασια για αλλαγη χρησης, ενοειται θα το συζητησω και με πολεοδομια.

Link to comment
Share on other sites

ξεχασα επισης να αναφερω οτι ο συγκεκριμενος οροφος, ειναι ηδη διαμορφωμενος σαν κατοικια (διαρυθμιση με δωματια, παραθυρα κλπ)

Link to comment
Share on other sites

Οι μελέτες για την άδεια αλλαγής χρήσης κοστολογούνται απο τη διαφορά προϋπολογισμών. (Προϋπ Νέας χρήσης - Προϋπ παλιας).

Σε περίπτωση μηδενικής ή αρνητικής διαφοράς τότε υπολογίζεις αμοιβή αποτύπωσης.

Οι Η/Μ μελέτες που δεν υπήρχαν στην παλιά χρήση (για την περίπτωσή σου: ύδρευση αποχέτευση) υπολογίζονται με ολόκληρο τον προϋπολογισμό της νέας χρήσης.

Συνήθως προκύπτει ελάχιστη αμοιβή.

Με τον ΚΕΝΑΚ δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμη τι ακριβώς γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

 

Πριν ρωτήσεις: το πρόγραμμα μου δεν υποστηρίζει ακόμη αλλαγή χρήσης (θα προστεθεί στις επόμενες ημέρες), οπότε εάν δεν έχεις ήδη αγοράσει λογισμικό του εμπορίου, υπολόγισε τις αμοιβές μαζί με κάποιον περισσότερο έμπειρο συνάδερφο - φίλο.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω (δεν είμαι 100% σίγουρος) ότι χώροι που είχαν υπολογιστεί στον ΣΔ όταν βγήκε η άδεια δεν μπορούν να υπαχθούν στον 3843 και στην περίπτωση σου πας με αλλαγή χρήσης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.