Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Απόσταση Δ στον Γ.Ο.Κ. 73


saltapidas

Recommended Posts

Αφού η κάλυψη είναι 85% πως θα καλυφθεί το 100%;

Η οπισθοχώρηση είναι 1,61 περίπου και όχι 0,80 που είχα γράψει (το διόρθωσα)

Άντε βάλε και μιά πέργκολα στο 1,61Χ3,90 και κάλυψες όλο τον χώρο!

Link to comment
Share on other sites

Σε ειδικές περιπτώσεις μικρού βάθους οικοπέδου με τον ΓΟΚ/73 η απόσταση από το πίσω όριο μπορεί να είναι και 1 μέτρο .

Link to comment
Share on other sites

Από τους όρους δόμησης που ανήρτησες προκύπτει ότι η επιτρεπόμενη κάλυψη είναι 70% και 80% για χαμηλά κτίρια. Το 85%, από που προκύπτει? Και, όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, μόνο ο συντελεστής δόμησης προκύπτει από τον γοκ του 73 βάση της παραγράφου 2 του άρθρου 7 του ΓΟΚ 85 (και αυτό μάλλον επειδή στους εγκεκριμμένους όρους δόμησης της περιοχής δεν ορίζεται αριθμητικά ο σδ). Σε όλα τα άλλα, όπως αποστάσεις από όρια και κάλυψη ισχύει κανονικά ο ΓΟΚ85.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Athina

 

Το 85% προκύπτει από τον Γοκ/73 για γωνιακά και μικρότερα των 100τμ οικοπέδων και όπως σωστά αναφέρεις στο συνημμένο δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Επίσης στις παρεκκλίσεις για τον τομέα Α έχουμε 7π - 10β - 100ε δεν αναφέρει κάτι για μικρότερα οικόπεδα.

Για τις αποστάσεις τώρα δεν υπάρχει ο χώρος για σημερινό Δ=3+0,10Η=4,10 (ή έστω 3,90) χάνουμε τον ΣΔ οπότε κολλάμε και αφήνουμε το 1,61 ή από τον πεζόδρομο ή από την απέναντι πλευρά όπως λέει ο Bas (κι΄αυτό θέλει ψάξιμο)

 

Επίσης: Αν ο πεζόδρομος έχει πλ. <7,50 τότε μπορούμε να κάνουμε 2 ορόφους επί της ΡΓ=ΟΓ και 2 εν εσοχή σύμφωνα πάντα με τον ΓΟΚ/73

 

Όλα αυτά θέλουν ένα ξεκαθάρισμα...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Στον Γοκ του 73 υπήρχε μέγιστο ύψος περιοχής???Αν ναι σε ποιο άρθρο? Νομίζω πως οι όροφοι εβγαιναν από το πλάτος των δρόμων, ισχυεί???

 

Το Δ όπως το γνωρίζουμε σήμερα υπήρχε??? Τι μας ένοιαζε το ύψος της ποδιας!?

Link to comment
Share on other sites

Megapad

 

Στο άρθρο 21 γράφει "εφ΄ όσον δι΄ ειδικής διατάξεως δεν ορίζεται άλλως..." τότε πάμε με το πλάτος του δρόμου...

΄Αρα ελέγχουμε την περιοχή που μας ενδιαφέρει για αυτό το "άλλως"

 

Στο άρθρο 19 και 20 έχουμε Δ=2,50 όπου επιτρέπονται ανοίγματα βοηθητικών χώρων και Δ=2,50+0,20Χ(Η -Υ) όπου έχουμε ανοίγματα χώρων κύριας χρήσης.

Το ύψος της ποδιάς μας ενδιαφέρει γιατί αφαιρώντας το έχουμε μικρότερο Δ π.χ. φαντάσου τριώροφη οικοδομή με ισόγειο κατάστημα ύψους 4,00 μ. και φεγγίτες που ξεκινούν στα 3 μ, (Δ=2,50+0,20Χ(10,00-3,00)=3,90 αλλιώς 4,50μ.!)

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα...εκπέμπω sos

μου χει έρθει ένας πελάτης για ανασύσταση φακέλλου. η τελευταία άδεια που δεν έχω είναι του 73 έχει εκδοθεί οκτώβριο του 73

έχει ένα οικόπεδο γωνιακό εμβαδού 161,40. απο τους όρους δόμησης που έχει αναγράψει βλέπω οτι είναι άρτιο κατα παρέκκλιση

και τώρα τα δύσκολα. αναφέρει κάλυψη 60% και δόμηση 1,60. όμως και στην άδεια αλλα και στα σχέδια των συμβολαίων φαίνεται οτι ο ακάλυπτοσ ειναι γύρω στα 22 τετραγωνικά. Διαβάζω το νόμο και δεν καταλαβαίνω σχεδόν τίποτα. αν μπορεί κάποιοσ να βοηθήσει αναφέρω οτι οι πλευρές του οικοπέδου στο δρόμο είναι 16,80 και 10,50. πώσ θα δικαιολογήσω τη κάλυψη στη πολεοδομία;

 

ξέχασα να αναφέρω το σύστημα είναι συνεχές

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με τον ΓΟΚ/73 Άρθρο 17 ποσοστόν καλύψεως των οικοπέδων (συνεχές σύστημα) ανήκεις στην περίπτωση της παρ. 3 με οικόπεδο γωνιακό κάτω των 200,00τμ. και άρα έχεις επιτρ. κάλυψη 0,80 και όχι 0,60.

 

Το πρόβλημα είναι ότι και με το 0,80 πάλι είμαστε "εκτός αγωνιστικού χώρου!"

 

Άρα θα πρέπει να βρεις το Δ. κάλυψης της αδείας μήπως και βρούμε κάποια άκρη...

Edited by georg coco
Link to comment
Share on other sites

δεν υπάρχουν καθόλου σχέδια δε ξέρω κάν πώς να βρώ το Δ.με κάτι πρόχειρους υπολογισμούς που έκανα είδα ότι μόνο ο συντελεστής 0,85 μου κάνει. ένα ακόμα παράδοξο που υπάρχει είναι ότι σε συμβόλαιο του 90 και με σχέδιο του 82 το βγάζουν το οικόπεδο 173,40 αλλα αναγράφουν οτι προκύπτει απο νέα μέτρηση. φαντάζομαι οτι αφού η άδεια βγήκε το 73 εγώ θα πάρω τη παλαιότερη μέτρηση; έστω και αν είναι λάθος;

 

οι όροι δόμησης που αναφέρει ο συνάδελφος στο τοπογραφικό του που ειναι προσαρτημένο στο συμβόλαιο λέει για ένα διάταγμα 9/1/68 μάλλον θα πρέπει να πάω πολεοδομία να ελέγξω αν είναι και σωστοί οι όροι δόμησης μου φαίνεται.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.