Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Απαίτηση ΚΕΝΑΚ για αλλαγή χρήσης


Recommended Posts

ναι , με βάση την εγκύκλιο που έχει βγει από το ΥΠΕΚΑ για την εφαρμογή του ΚΕΝΑΚ.

 

edit : η εγκύκλιος γράφει τα εξής κατά λέξη :

 

"10. Σε κάθε περίπτωση αλλαγής χρήσης κτιρίου στο σύνολό του και επειδή επηρεάζεται σημαντικά η ενεργειακή συμπεριφορά του, ανεξάρτητα από το αν η οικοδομική του άδεια εκδόθηκε προ ή μετά την έναρξη ισχύος του ΚΕΝΑΚ απαιτείται η υποβολή και θεώρηση Μελέτης Ενεργειακής Απόδοσης του κτιρίου. "

 

Κατά μια ερμηνεία λοιπόν για τμήμα κτιρίου δεν απαιτείται. Αυτό μου απάντησαν και σε δικη μου ερώτηση σε κάποια πολεοδομία της Αθήνας που το έθεσα για μια δική μου υπόθεση.

Link to comment
Share on other sites

Θέλω να κάνω αλλαγή χρήσης στο ισόγειο δυόροφης οικοδομής από οικία σε κατάστημα (ταβέρνα), απαιτείται ΚΕΝΑΚ?

 

εγώ νομίζω πως όχι.......η πρόσφατη εγκύκλιος (1603/4.10.10) μιλά για τις αλλαγές χρήσης κτιρίου στο σύνολό του και όχι τμήματος αυτού όπως περιγράφεις.

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα, αυτό που μας είπαν σε πρόσφατο σεμινάριο της ASHRAE,για να απαιτείται ΚΕΝΑΚ πρέπει ο αναλυτικός προϋπολογισμός της αλλαγής χρήσης να ξεπερνάει το 25% του συμβατικού προϋπολογισμού του όλου κτιρίου, διαφορετικά όχι

Link to comment
Share on other sites

Διαβαστε την εγκυκλιο θα σας λυθουν οι αποριες...

 

Συγγνώμη terry αλλά (ματαξανα...)διαβάζοντας την περίφημη εγκύκλιο, ούτε εμένα μου λύνεται την απορία αυτή. Και αυτό γιατί παρόλο που όντως η εγκύκλιος μιλάει για αλλαγή χρήσης του συνόλου του κτηρίου, σε κάποιες πολεοδομίες για αλλαγή χρήσης σε τμήμα κτιρίου ζητούν ΜΕΑ. Απλώς κράτησα αυτό που λέει ο lazaros καθώς και εσύ εδώ http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=17058&page=31, με το σκεπτικό ότι αφού σας το είπαν σε ημερίδα του ΤΕΕ κάτι παραπάνω θα γνωρίζουν. Τώρα αν πείθεται και μηχανικός της εκάστοτε πολεοδομίας:confused:

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφε η εγκυκλιος ειναι ξεκαθαρη....

Μιλαει για ΣΥΝΟΛΟ κτηριου****..

 

ΕΚΤΟΣ αν αλλαξει κατι η νεα εγκυκλιος...

 

 

****Παντα σκεπτομενος, σε περιπτωση επεμβασεων στο κτηριο, το 25% του κελυφους ή του συμβατικου προυπολογισμου...Γτ η αλλαγη χρησης δεν σημαινει και επεμβασεις...

 

Αν δε πειθεται ο υπαλληλος κανε μια εκτυπωση την εγκυκλιο κια τριψε την του στα μουτρα....Τι να κανουμε δλδ...Οτι λενε τα επισημα εγγραφα...Δεν μπορει ο καθενας να αποφασιζει οπως νομιζει....

Link to comment
Share on other sites

Βρε terry δεν είπα το αντίθετο από αυτά που λες. Τέλος πάντων ζητώ συγγνώμη αν διατύπωσα κάτι άσχημα.

Και ναι, η αλλαγή χρήσης δεν συνεπάγεται απαραίτητα και επεμβάσεις στο κέλυφος (ή >25% στις η/μ εγκαταστάσεις του, γιατί κάποιες μικρο-αλλαγές συνήθως προκύπτουν). Μπορεί και να γίνονται ταυτόχρονα, αλλά θα πρέπει να αναφέρεται κάτι τέτοιο στον τίτλο του έργου.

Link to comment
Share on other sites

Nαι δεν διαφωνησα....

 

Για το συναδελφο που ρωτησω....απο κατοικια σε ταβερνα...Υποθετω θα βαλλει τζαμαριες παντου, θα αλλαξει ολα τα ΗΜ κτλ κτλ...

 

Λογικα αν δεν ειναι σε μεγαλο κτηριο θα περασει το 25% του κελυφους ή του προυπολογισμου..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.