Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Γραπτή εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου


newmech

Recommended Posts

Μαζί με το τετράδιο, αφήνεις μία σύμβαση παροχής υπηρεσιών και ένα έντυπο 1 θεωρημένο από το ΚΕΠΕΚ.

Εγώ συνήθως το βάζω μέσα στο τετράδιο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 65
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θα βρεις παρα πολλά πρότυπα ΜΕΕΚ στο Ίντερνετ. Κατέβασε τη φορμα και προσάρμοσε το στη δική σου περίπτωση

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Γειά σας. Μου ζητήθηκε μια μελέτη εκτίμησης επικινδυνότητας για έναν μικρό επαγγελματικό χώρο γραφείου (οριζόντια ιδιοκτησία) ισόγειο-πατάρι με υπόγειο, περίπου 70τ.μ. επειδη δεν γνωρίζω καθόλου για το θέμα και μου το ζήτησαν το δυνατό το συντομότερο, υπάρχει κάποια κατατοπιστική φόρμα την οποία συμπληρώνουμε για να μου συστήσει κάποιος? και επίσης τι έγγραφα ζητάμε από τον πελάτη? η αμοιβή πως καθορίζεται? ευχαριστώ. είδα το νόμο που είναι ο Ν.3850/'10.

Link to comment
Share on other sites

Η γραπτή εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου (και όχι μελέτη επικινδυνότητας) δεν είναι η συμπλήρωση μιας απλής "φόρμας" και ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνει σε στενά περιθώρια χρόνου, ιδιαίτερα αν δεν έχεις ασχοληθεί - μελετήσει ανάλογα όλο το Ν.3850/10 (που παραπέμπει σε πλήθος άλλων νόμων).

Σε πολύ γενικές γραμμές περιγράφεις τους πιθανούς κινδύνους που προκύπτουν για τους εργαζόμενους στον χώρο και από τις συνθήκες εργασίας τους. Διάβασε για αρχή το Π.Δ. 16/96 που είναι βασικό για το χώρο που αναφέρεις.

Εκτιμώμενη αποζημίωση 700 - 1000€ (κατ' εμέ που έχω ασχοληθεί πολύ με το αντικείμενο). Επειδή εμπεριέχεται και σοβαρή ευθύνη (αν προκύψει κάποιο ατύχημα) καλύτερα να συνεργαστείς με κάποιον συνάδελφό σου που γνωρίζει το θέμα (και τις κακοτοπιές.....)

Και μην ξεχνάς, το χρόνο τον καθορίζεις εσύ προκειμένου να κάνεις σωστά τη δουλειά σου (και να μην τρέχεις αργότερα ...)

Link to comment
Share on other sites

να ρωτησω και εγω κατι... ειμαι τεχνικος ασφαλειας και εγω αλλα δεν μου εχει ζητηθει απο την επιχηρησει να κανω μελετη εκτιμησης κινδυνου ουτε απο την επιθεωρηση που εχει ερθει 3 φορες ... βασικα δεν κανω γιατι ξερω οτι δεν προκειτε να πληρωθω ...ποιος εχει την ευθυνη αν ερθη η επιθεωρησει και την ζητησει καποτε και δεν υπαρχει ;;; φυσικα ουτε το βιβλιο ζητανε αλλα και αυτο εγω βαζω και τις δυο υπογραφες ... μαλλον τυπικη ειναι ύπαρξη σε πολλες επιχειρήσεις ... φυσικά σε επιχειρήσεις οπως τα ελπε εχει ουσιαστικό και σίγουρα καποιοι θα μπλέξουν αλλα σε αλλες περιπτωσεις δεν νομιζω να γινει τιποτα και δεν νομιζω να την ζητησει ποτε κανεις ... απο οτι θυμαμε καποτε ενας μηχανικος που δουλευε σε μεγαλο συσκευαστηριο δεν εκαν,ε παρολο που του την ζηταγε η διευθυνση, αν θυμαμε καλα τους ζηταγε 3 με 4 χιλιαδες δεν ξερω τι εγινε, απολύθηκα ... βασικά εναι ελαφρυντικό οτι δεν την εκανε ο ΤΑ επειδη δεν πληρωνοταν γιαυτη;;;

Edited by george68
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν πληρωθείς δεν κάνεις τίποτα. Ο τζάμπας πέθανε (μαζί και η μάνα του). :grin:

Σε ποιά περιοχή εργάζεσαι ? Η επιθεώρηση πάντα ελέγχει το βιβλίο γραπτών υποδείξεων και αν υπάρχει ΓΕΕΚ. Για την ΓΕΕΚ είναι υπεύθυνος ο εργοδότης. Αν δε σε πληρώνει, ας τη δώσει σε κάποιον εξωτερικό συνεργάτη να την κάνει . Το ίδιο ισχύει και αν δεν ξέρεις να την κάνεις

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.