Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συσκευαστήριο και αποθήκες αγροτικών προϊόντων


Recommended Posts

Συνάδελφοι, αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει. Σε οικόπεδο περίπου 1 στρ. θέλω να βγάλω άδεια για συσκευαστήριο αγροτικών προϊόντων (σε διχτάκια) με αποθήκες και ψυγεία συντήρησης. Προσπαθώ να βρω την κατάταξη του έργου, σύμφωνα με την Η.Π. 15393/2332 (ΦΕΚ B 1022 - 05.08.2002).

Όσον αφορά την δραστηριότητα της αποθήκευσης-συντήρησης νομίζω ότι υπάγεται στην 9η ομάδα, με Α/Α 293: "Εγκαταστάσεις αποθήκευσης με ψύξη", Β' κατηγορία, 3η υποκατηγορία (με βάση τον όγκο του).

Σε ότι αφορά όμως το συσκευαστήριο των αγροτικών προϊόντων, δεν βρήκα κάτι.

Αν γνωρίζει κάποιος ας δώσει τα φώτα του.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ dimitrispsi. Την δραστηριότητα που λες την είχα δει γι' αυτό και δεν την ανέφερα. Τα προϊόντα (λάθος μου που δεν το διευκρίνισα εξ αρχής) θα είναι αποκλειστικά εσπεριδοειδή (λεμόνια, πορτοκάλια, μανταρίνια). Δεν ξέρω αν καλύπτομαι από την αμέσως επόμενη κατηγορία με α/α=10 ("Παραγωγή διατηρουμένων φρούτων και λαχανικών μ.α.κ").

Με την ευκαιρία αυτό το "μ.α.κ." τι στην ευχή είναι;

Link to comment
Share on other sites

Επειδή στην αποθήκευση περιλαμβάνεται, σύμφωνα με τον Ν. 3325/2005, και η συσκευασία και ανασυσκευασία, ο κωδικός 293 σε καλύπτει. Ο κωδικός 10 "παρασκευή διατηρουμένων φρούτων και λαχανικών" αναφέρεται σε μετατροπή φρούτων σε κονσέρβες (κομπόστες, κ.α.) για να διατηρούνται.

Link to comment
Share on other sites

Κόκκινος σ' ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Μήπως γνωρίζεις και τι σημαίνει το "μ.α.κ." που αναφέρεται σε πολλούς κωδικούς;

Link to comment
Share on other sites

Κόκκινος σ' ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Μήπως γνωρίζεις και τι σημαίνει το "μ.α.κ." που αναφέρεται σε πολλούς κωδικούς;

 

Αν δεν με απατά η μνήμη μου, νομίζω:

 

''μη άλλως κατανομαζόμενα ή κωδικοποιημένα(?)''

 

κατι τέτοιο!!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλημέρα,

 

Στο ίδιο θέμα και στο νόμο 13727/724 περί βαθμό όχλησης έχει δύο κατηγορίες στις οποίες υποθέτω ότι μπορεί να υποπέσει ένα συσκευαστήριο. Αυτές είναι οι εξής:

 

296: Εγκατάσταση αποθήκευσης εμπορευμάτων με ψύξη ή κατάψυξη

299: Συσκευασία και τυποποίηση ειδών διατροφής.

 

Επειδή θα θέλαμε να πετύχουμε βαθμό όχλησης χαμηλό, αν πάμε με το 296 τότε υπάρχει περιορισμός στα συνολικά κυβικά του κτιρίου. Υπάρχει περιορισμός στην συνολική ισχύ των εγκαταστάσεων?

 

Στο 299 αναφέρεται πάλι μέγιστη ισχύς.

 

Ένα συσκευαστήριο οπωροκηπευτικών σε ποια δραστηριότητα πέφτει?

Link to comment
Share on other sites

Είμαι της γνώμης ότι ανήκει στον κωδικό 296 περί εγκαταστάσεων αποθήκευσης εμπορευμάτων με ψύξη, οπότε δεν πάιζει ρόλο στην κατηγοριοποίηση η ισχύς των μηχανημάτων αλλά ο όγκος της αποθήκης.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σε παρομοια περιπτωση μιας μικρης μοναδας (150τμ) που θα κανει αποθηκευση φρουτων σε ψυκτικο θαλαμο, διαλογη, ταξινομηση κατα μεγεθος και συσκευασια, κατα τη γνωμη μου κατατασσεται στο 153.9

"Παρασκευή διατηρούμενων φρούτων και λαχανικών".

 

Δεν εχω παει στις υπηρεσιες ακομα, αλλα αυτο μου μοιαζει το πιο κοντινο. Βεβαια η διαλογη και συσκευασια, δεν περιγραφονται με τον ορο "παρασκευη", αλλα τι να κανεις. Η αποθηκευση ειναι υποστηρικτικη δραστηριοτητα.

 

Για την αδειοδοτηση πρεπει να περασει και απο Δνση Υγειινης?

 

Κατα τα αλλα για την εσωτερικη διαρρυθμιση, ανηκει στις κατηγοριες της Υγειονομικης διαταξης? Το αρθρο 52 "Εργαστηρια τροφιμων και ποτων" με καλυπτει?

Υπαρχει κατι νεοτερο ή πιο εξειδικευμενο?

Link to comment
Share on other sites

Το έχουμε ξαναπεί νομίζω κάπου ότι η παρασκευή διατηρούμενων φρούτων και λαχανικών είναι η κονσερβοποίηση, κομποστοποίηση φρούτων, η παρασκευή λαχανικών τουρσί και άλλα συναφή που διατηρούνε τα τρόφιμα, για αυτό λέγεται "διατηρούμενων". Η συσκευασία φρέσκων φρούτων δεν έχει να κάνει με αυτόν τον κωδικό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.