Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαφορά ΜΜ και ΜΠΔ


Mpampiskal

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλο το forum.

Είμαι μαθητής γ'λυκείου και φέτος δίνω πανελλήνιες.Θέλω να πάω για ΜΜ αλλά μιας και μένω Χανιά η σχολή ΜΠΔ με ελκυεί πολύ.Με έχει προβληματίσει ιδιαίτερα η βάση της σχολής αλλά και κάποια σχόλια που διάβασα σε αρκετά παρόμοια θέματα στο forum.Απο οτι διαπίστωσα οι απόψεις διιστανται.Θα ήθελα να ρωτήσω, υπεύθυνα κάποιον απόφοιτο, εαν εργάζεται στο αντικείμενο του ΜΜ, εαν είχε να αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα λόγω "ρετσινιάς" του ονόματος, και εαν η σχολή πραγματικά καλύπτει αυτά που οφείλει να ξέρει ένας ΜΜ που έχει πάρει τη κατευθυνση παραγωγής.Επίσης έχω ακούσει πως οι ΜΠΔ απασχολούνται και ως σύμβουλοι επιχειρήσεων...αυτή η σχολή μπορεί να χρησιμεύσει σε κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με καθαρά κάτι τεχνικό όπως π.χ Η/Μ μελέτες, επίβλεψη εγκατάστασης και επίβλεψη λειτουργίας Η/Μ κτλ.Θα το εκτιμούσα αν κάποιος ΜΠΔ που απασχολείται στους παραπάνω τομείς με κατατοπίσει λίγο.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 251
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Χωρις να θελω να υποτιμησω τους ΜΠΔ θεωρω σαν ονομα και μονο

οι ΜΜ ειναι πιο ψηλα. Αλλα πρακτικα η σχολη δεν κανει τον φοιτητη

και τον αποφοιτο μαλλον ο ιδιο ο αποφοιτος κανει την σχολη...

Ειτε περασεις ΜΠΔ ειτε ΜΜ κοιτα εσυ να εισαι καλος φοιτητης με

αρκετες γνωσεις αυτο ειναι το πιο σημαντικο.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα! Εγώ προσωπικά όπως και άλλοι απόφοιτοι ΜΠΔ, εργάζομαι στο αντικείμενο του ΜΜ χωρίς κανένα πρόβλημα. Προσωπικά, στο εργοστάσιο που δουλεύω ξεκίνησα από υπεύθυνος παραγωγής και τώρα είμαι τεχνικός διευθυντής και κανω επίβλεψη εγκατάστασης και λειτουργίας Η/Μ. Εργασιακά δεν έχω συναντήσει κανένα πρόβλημα εκτός του άγχους και του ωραρίου αλλά αν σ'αρέσει αυτό που κάνεις αυτά ξεπερνιούνται. :)

Ειτε περασεις ΜΠΔ ειτε ΜΜ κοιτα εσυ να εισαι καλος φοιτητης με

αρκετες γνωσεις αυτο ειναι το πιο σημαντικο.

Συμφωνώ απόλυτα!

Link to comment
Share on other sites

Όλα καλά για εργοστάσιο.Μήπως γνωρίζετε κανέναν που να δουλεύει σε κατασκευαστική εταιρία?(γιατί με ενδιαφέρει πιο πολύ το κομμάτι της οικοδομής).

 

 

Και πάλι σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Και το σκέφτεσαι! Αν θες να μέινεις Χανιά μην το συζητάς! Είναι απτα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα...

 

αν οχι το καλυτερο Πολυτεχνειο αναμεσα στα 2 που η Ελλαδα εχει ..:P (και τωρα εβαλα φωτιάα)

Link to comment
Share on other sites

μηχανικων ορυκτων πορων κρητη 12782

μηχανικων παραγωγης και διοικησης 15764

μηχανικων περιβαλλντος 16661

!!!!!ναι οντως εβαλες φωτια!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Φιλαράκο έχεις τις περσινές βάσεις...και αν πάμε με τις βάσεις ως μπούσουλα, θα πρέπει να υποθέσουμε πως οι πτυχιούχοι είναι τα κατοικίδια των διπλωματούχων?Παράλογο, πλήρως αξιολύπητο.

 

Μια σχολή την κρίνουμε απο το πρόγραμμα σπουδών,τις υποδομές, τα επαγγελματικά δικαιώματα, το επίπεδο των καθηγητών και το επίπεδο των φοιτητών.

 

Ε μη τρελαθούμε, αυτός που έχει γράψει 16,5 σε πανελλαδικό επίπεδο, έχει μια γενική ιδέα για το αντικείμενο...και συγκρίνοντας τη σειρά μου με συμφοιτητές μου, υπάρχουν γύρω στα 30 άτομα με βαθμούς απο 17.7-17.8!

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά, πείτε και μια αλήθεια παγκοσμίως γνωστή: όσοι περάσανε ΜΠΔ είναι αυτοί που δεν έπιασαν την βάση για να περάσουν ΜΜ... Κανείς δε είχε ως πρώτη επιλογή τους ΜΠΔ... όποιος θέλει να γίνει μηχανολόγος, να προσπαθεί να πιάσει τις ανάλογες βάσεις των ΜΜ (της Κοζάνης είναι χαμηλή ακόμα) και μετά, σα έσχατη λύση να δηλώσει ΜΠΔ...

Και ναι, οι βάσεις έχουν νόημα, γιατί όλοι μας από αυτές κριθήκαμε και περάσαμε στις σχολές... Αν κάποιους αυτό δε τους συμφέρει, προβλημα τους...

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.