Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με τακτοποίηση ημ. χώρου


jonstam

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους,

Είμαι νέος μηχανικός και δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία ειδικά σε θέματα ΓΟΚ, όμως όπως και αρκετοί άλλοι ασχολούμαι τώρα τελευταία με τους Η/Υ. Μου έχουν έρθει μέχρι στιγμής κάποιες περιπτώσεις στις οποίες δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα. Όμως στην τελευταία, όταν πήρα τα σχέδια από την πολεοδομία διαπίστωσα το εξής. Στην κάτοψη του ορόφου αρκετές διαστάσεις δε είναι σωστές και πιο συγκεκριμένα αυτές που βοηθούν στον υπολογισμό του Η/Υ. Επίσης τα σχέδια είναι στο χέρι και επικρατεί ένα γενικό μπάχαλο. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι αφενός η κακή εικόνα της κάτοψης όπου δύσκολη βγάζει άκρη κανείς για το ποιος ακριβώς είναι ο Η/Υ και αφεταίρου ότι ο υπολογισμός μου για το εμβαδόν δε συμφωνεί με αυτόν του αρχιτέκτονα.

Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Και επίσης πως χειριζόμαστε το θέμα με τον πελάτη;

Κάποιος φίλος αρχιτέκτονας με συμβούλευσε να πάρω ως δεδομένο το εμβαδόν που υπολογίζει στην κάτοψη ο συντάξας αρχιτέκτονας και απλά να προσπαθήσω να το οριοθετήσω όσο καλύτερα γίνεται πάνω στο σχέδιο... ποια είναι η δική σας πρόταση;

Επιπλέον ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ και πως να γλιτώσω τη διαδικασία πληρωμής αν αναλάβω τον Η/Υ που ιδιοκτήτης είναι ο πατέρας ή ο θείος μου.

Ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

........Προσπάθησε να το ορίσεις όπως πολύ καλά σου λέει, συμβουλέψου ένα αρχιτέκτονα, πολ.μηχ...... Οντως κράτησε τον ημιυπαίθριο όπως τον λέει η κάτοψη αφαίρεσε μόνο της τοιχοποιϊες που εμφανίζονται.....δεν μπορεί να ναι , τόσο δύσκολο. Ξαναρώτα ένα αρχιτέκτονα που σου λέω (για να ανεβάσεις σχήμα δεν το συζητώ, θα είναι αδύνατο).

 

.....

.....

Δεν αξίζει. Κατα τη γνώμη μου αν τη θές δεν αξίζει να πάρεις απαλλαγή αμοιβών, θα γλιτώσεις κάνα 50άρι και θα τρέχεις 2 μέρες στο ΤΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

Όντως δεν είναι δυνατόν να το ανεβάσω αν και θα μπορούσα να σκανάρω μόνο την περιοχή του Η/Υ αλλά δε θα μπορούσες να καταλάβεις τα λάθη στις διαστάσεις ούτως ή άλλως. Σε ευχαριστώ πάντως. Δεν κατάλαβα αυτό με το 50άρι για την απαλλαγή γιατί δε ξέρω τη διαδικασία αλλά κρατάω το ότι δε συμφέρει. Φαντάζομαι ότι αυτό που συμφέρει είναι να πληρωθώ κανονικά και απλά να επιστρέψω τα χρήματα.

Link to comment
Share on other sites

Αν το σχέδιο δεν είναι πολύ καθαρό ή "μπλεγμένο" όπως το λες, ίσως αν έπαιρνες και το διάγραμμα κάλυψης σε βοηθούσε να δεις πώς ακριβώς ορίζεται ο ημιυπαίθριος. Όσον αφορά για την αμοιβή συγγενικού σου προσώπου, είναι πάνω-κάτω ίδια η διαδικασία με την περίπτωση που τακτοποιεί ο μηχανικός δική του ιδιοκτησία (και υπάρχει αναλυτικά αντίστοιχο θέμα στο φόρουμ) απλώς χρειάζονται 1-2 χαρτιά επιπλέον, τα οποία θα σου τα δόσουν στο ΤΕΕ. Ωστόσο ο αδερφός δεν θεωρείται (για το ΤΕΕ τουλάχιστον) συγγενής Α΄βαθμού, και μου είχαν πει οτι η διαδικασία απαλλαγής από την αμοιβή γίνεται μόνο για τον εαυτό σου και για το γονιό.

Link to comment
Share on other sites

Το πήρα το δ. κάλυψης. Αλλά φως δε είδα. Μάλλον τείνω στη λύση που είπαμε πιο πάνω εκτός αν κάποιος άλλος προτείνει κάτι καλύτερο. Ευχαριστώ για το θέμα της αμοιβής.

Link to comment
Share on other sites

Κράτησε το εμβαδόν του Η.Χ. που λέει στα σχέδια της άδειας, δες και από την κάτοψη και το διάγραμμα κάλυψης ποιές διαστάσεις χρησιμοποιεί για να τον ορίσει και να τον υπολογίσει και προσπάθησε να τις εφαρμόσεις στην κάτοψη. Εγώ τουλάχιστον αυτό θα έκανα.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε εσύ πήγες και μέτρησες επί τόπου στο κτίριο το εμβαδόν που κλείστηκε? τι αποκλίσεις υπάρχουν σε σχέση με το εμβαδόν που δείχνουν τα σχέδια?

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω πάει ακόμα να το μετρήσω επί τόπου. Είχα σκοπό να το κάνω ούτως ή άλλως αλλά αποκλίσεις θα υπάρχουν όπως και να έχει από το σχέδιο μέχρι την κατασκευή. Το θέμα είναι ότι είναι τελείως λάθος η διαστασιολόγηση. πχ. μπορεί στο σχέδιο να αναγράφεται ότι ένας τοίχος έχει μήκος 5 μέτρα και μετρώντας τον να βλέπω ότι είναι 7. Ότι και να συμβαίνει στην πραγματικότητα ο υπάλληλος της πολεοδομίας τα σχέδια θα έχει στα χέρια του, και πέρα από το πως θα οριοθετήσω εγώ τον η/υ μου δημιουργούνται απορίες του τύπου τι θα γίνει αν ο υπάλληλος διαπιστώσει ότι το σχέδιο είναι άλλα αντί άλλων. Αν θα πω στον ιδιοκτήτη τι συμβαίνει κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν δεν χρειαζεται να αγχωνεσαι. Οι διαστάσεις και τα τετραγωνικά δηλώνονται "κατα υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη" και όχι δική σου.

 

Κανονικά σύμφωνα με την εγκύκλιο δεν ελέγχονται καν τα σχέδια αλλα μόνο η πληρότητα του φακέλου και το πρόστιμο βγαίνει με βάση τα τετραγωνικά που δηλώνει ο ιδιοκτήτης χωρίς άλλο έλεγχο.

 

Γι αυτό ρωτά τον ιδικτητη τι θέλει να δηλωσει ενημέρωσε τον και για το τι φαίνεται στα σχέδια και γράψε ότι σου πει.

Link to comment
Share on other sites

Καθόμαστε και ψειρίζουμε τη μαιμού για τα τ.μ. των Η/Χ και τα μέτρα είναι καθαρά εισπρακτικά.Και έλεγχος να γίνει, σε τέτοιο λάθος no big deal πιστεύω......

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.