Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παροχή ανελκυστήρα


g.tzevelekos

Recommended Posts

Ψάχνω στα ΦΕΚ και γενίκα στο νετ πληροφορίες για ανελκυστήρες αλλα κάτι μου διαφεύγει ...Επείδη δεν έχω ξανα-ασχοληθεί με το άθλημα μήπως γνωρίζετε πια είναι η ελάχιστη παρόχη για έναν ανελκυστήρα τριών επιπέδων ??? Χρειάζεται ξεχωριστή παροχή για το φωτισμό ??

Link to comment
Share on other sites

O ανελκυστήρας συνήθως έχει δικό του ηλεκτρικό πίνακα. Η παροχή υπολογίζεται με βάση την ισχύ του κινητήρα και το ρεύμα εκκίνησης (που εξαρτάται από το τρόπο εκκίνησης).

 

Συνήθως για το ρεύμα γραμμής κινητήρω με το οποίο υπολογίζεται το καλώδιο (σε νορμάλ συνθήκες θερμοκρασίας, περιβάλλοντος κλπ) εφαρμόζεται ο τύπος Iγρ = 1.25 * Ιν (ονομαστικό) χωρίς αυτό να είναι κανόνας. Το θέμα είναι η σωστή ρύθμιση των θερμικών. Διότι επειδή το μεγάλο ρεύμα εκκίνησης διαρκεί λίγα sec, δεν σε ενδιαφέρει τόσο η θερμική καταπόνηση του καλωδίου (αντέχει) ή αυτό που λέμε "διατομή ασφαλούς λειτουργίας" αλλά περισσότερο η διατομή "καλής λειτουργίας" δηλαδή να μην υπάρξει μεγάλη βύθιση τάσης στο δίκτυο κατά την εκκίνηση και να μην πέσει η θερμική προστασία. Σε περιπτώσεις κατοικιών, πολυκατοικίων, τα πράγματα είναι απλά. Πες μας τι κινητήρα έχεις και θα κάνουμε εδώ την ανάλυση. Ο φωτισμός είναι αμελητέα ποσότητα.

Link to comment
Share on other sites

Οκ τωρα καταλαβα... βασικα δεν έχω κοιτάξει για κινητήρα ακόμα ..απλα έκανα αυτη την ερώτηση γιατι μου είχε δημιούργηθει η εντύπωση οτι βάση καποιου νόμου οτι θα έπρεπε να υπάρχει καποια ελάχιστη διατομή πχ 5x10mm2....Ευχαριστώ για την απάντηση ... :)

Link to comment
Share on other sites

εγώ συγκεκριμένα εγκαταστώ παροχή ΝΥΥ 5x10mm2 μια παροχή ΝΥΥ1,5mm2 για το φωτισμό της καμπίνας και καλώδιο τηλεφώνου συνήθως UTP cat5 που τώρα πλέον είναι υποχρεωτικό και απαραίτητο

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.