Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανασύσταση φακέλου οικοδομικής άδειας


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι.

Πρόσφατα ανέλαβα την τακτοποίηση ενός υπογείου πολυκατοικίας που χτίστηκε το 1975, της οποίας όμως δεν υπάρχει η οικοδομική άδεια. Τα έγγραφα έχουν καταστραφεί από τις πλημμύρες του 1977 στην πολεοδομία του Αιγάλεω (όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις εκεί) και ούτε οι ιδιοκτήτες, ούτε ο μηχανικός διαθέτουν αντίγραφα. ( οι περισσότεροι έχουν μάλιστα αποβιώσει). Ο προϊστάμενος της πολεοδομίας Πειραιά μου ζήτησε ανασύσταση φακέλου (έστω με τα αντίγραφα του συμβολαιογράφου..που είναι τα μόνα που υπάρχουν, παρόλο που δεν έχουν σφραγίδα πολεοδομίας). Η ΔΕΗ επίσης δεν έχει - όπως λένε - κάποιο αντίγραφο αδείας, και το ΙΚΑ με έχει σε αναμονή εδώ και 2 εβδομάδες...κυρίως λόγω των απεργιών... μέχρι να βρουν κάποια καταχώρηση στα αρχεία τους.

Επειδή δεν έχω ξανακάνει ανασύσταση, τι διαδικασία χρειάζεται για να ολοκληρώσω τον φάκελο και να κάνω τελικά και την τακτοποίηση?

Ο προϊστάμενος μου είπε να το καταθέσω χωρίς νέα σχέδια αποτύπωσης..και θα δουν...

Περιμένω άμεσα απόψεις..

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε καταρχάς υπάρχει ήδη αντίστοιχο θέμα που περιέχει όλες τις απαντήσεις. Κάνε μια αναζήτηση με φράση-κλειδί την "ανασύσταση φακέλου" και θα σου βγάλει όλα τα αντίστοιχα θέματα. Κατά δεύτερον η ανασύσταση του φακέλου είναι ευθύνη της πολεοδομίας. Επειδή όμως έχουν πολύ δουλειά και μπορεί και να μην προλαβαίνουν γίνεται η ανασύσταση από ιδιώτη μηχανικό, τον οποίο πληρώνει ο πελάτης, και αμοίβεται για την αποτύπωση των αρχιτεκτονικών (υπάρχει νομίζω επιλογή σε όλα τα προγράμματα αμοιβών πλην του ΤΕΕ ίσως) και για νέο τοπογραφικό. Όλοι οι έλεγχοι γίνονται βάσει του ΓΟΚ της εποχής κατά την οποία ανεγέρθηκε η οικοδομή. Πριν συνεχίσεις συζήτησέ το με τον πελάτη γιατί το ποσό δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο και ταυτόχρονα κάνε ό,τι σου είπαν από την πολεοδομία για την τακτοποίηση.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση .Έχω δει και τις άλλες αναρτήσεις αλλά εξακολουθώ να έχω ερωτηματικά, διότι δεν έχω καθόλου εμπειρία με τις άδειες.Η τακτοποίηση αφορά υπόγειο πολυκατοικίας, αλλά προφανώς η ανασύσταση αφορά ολόκληρη την πολυκατοικία (εδώ χωρίς συγκατάθεση των υπόλοιπων ιδιοκτητών...)

Και για να καταλάβω, κάνω τα εξής:

 

- Συγκεντρώνω οτιδήποτε έγγραφο έχει να κάνει με την αρχική άδεια. (στην προκειμένη περίπτωση που είναι σχέδια συμβολαιογράφου χωρίς πινακάκι, βάζω δικό μου?)

 

-Για σχέδια που δεν υπάρχουν (συγκεκριμένα Τοπογραφικό, διάγραμμα κάλυψης, όψεις, τομές) πρέπει να εκπονήσω καινούργια με αποτύπωση - αμοιβώμενη φυσικά - ή μπορώ να κάνω κατάθεση μόνο με όσα έχω βρει, χωρίς αμοιβή αποτύπωσης?

 

- Ανασύσταση σημαίνει ότι πρέπει να αμειφθώ για αποτύπωση η/και τί άλλο?

 

-Προβλέπεται αμοιβή μόνο για ανασύσταση?

 

- Η πληρότητα που έχω δει στο ίντερνετ που περιλαμβάνει:

1.αίτηση ιδιοκτήτη

2.αμοιβές μηχανικών

3.αρχιτεκτονική μελέτη

4.Δηλώσεις ανάθεσης - Ανάληψης (τί ακριβώς εννοούν εδώ?)

5.Διάγραμμα κάλυψης

6.Καταστατικό (??)

7.Προϋπολογισμός έργου (???)

8.Τοπογραφικό διάγραμμα (προφανώς πρέπει να κάνει αποτύπωση τοπογράφος?

..διότι διαθέτω μόνο ένα σκαρίφημα)

9.Τεχνική-Αιτιολογημένη έκθεση

10.Ταυτότητα αιτούντος

 

κατά πόσο ισχύει???

 

Τα ρωτάω όλα αυτά γιατί η πελάτισσα δεν έχει οικονομική άνεση και κοιτάω να την εξυπηρετήσω όπως όπως γιατί είναι και φίλη.Όχι όμως ότι θα κάνω τσάμπα τη δουλειά αν δε γίνεται αλλιώς..

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.