Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ανοιγμα Γραφείου


Megapad

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, έχω κάποιες γενικές και ειδικές απορίες. Έψαξα αρκετή ώρα στο φόρουμ και δεν βρήκα κάτι σχετικό. Μόλις τελείωσα Πολιτικός Μηχανικός και σκέφτομαι τον Φλεβάρη να δώσω εξετάσεις στο ΤΕΕ. Όλοι ξέρατε πως τα 2000 ευρώ για τα ασφάλιστρα δεν θα έρθουν ουρανοκατέβατα. Γι' αυτο και γω εδω και καιρό ψάχνω για δουλειά, όμως εγώ μπορώ να την ψάχνω αλλά αυτή δεν λέει να βρεθεί...!!! Έτσι έχω αποφασίσει μαζί με έναν φίλο και συνάδελφο μου να ξεκινήσουμε κουτσά στραβά να ανοίξουμε ένα γραφείο και να επιδοθούμε σε ένα λυσσαλέο κηνύγι για να αποκτήσουμε πελατολόγιο. Οι προσδοκίες μου δεν είναι πολλές, το ΤΣΜΕΔΕ να βγάζουμε και να φανούμε και εμείς χρήσιμοι.

 

1)Η ερώτηση μου είναι ποιές είναι οι διαδικασίες για να ανοίξεις ένα γραφείο?

2)Έχουμε βρει ένα φτηνό διαμέρισμα και λέμε να το νοικιάσουμε, όμως έχει χρήση γης αμιγής κατοικία. Θα μπορουμε να ανοίξουμε και αν όχι ε ποια υπηρεσία θα βρούμε κόλλημα. Να παραθέσω ότι ένας γνωστός μου έκανε έναρξη στην εφορία και δήλωσε έδρα το σπίτι του....!!!!!

Link to comment
Share on other sites

όταν γραφτεις στο ΤΕΕ (κοντα Μαη δηλ) πέρνα απο ΟΑΕΔ να ρωτησεις αν παίζει καμια επιδότηση με το προγραμμα νεων επιστημόνων.

Για αρχη καλα είναι...

Link to comment
Share on other sites

Πέρα από αυτό, θυμάται κανείς την διαδικασία?

Μπορώ να ανοίξω γραφείο σε διαμέρισμα του οποίου το ΟΤ έχει χρήση γης αμιγώς κατοικία????

 

 

Κάτι ακόμα, έχω ακούσει πολλούς να λένε πως δήλωσαν σαν έδρα ένα δωμάτιο του σπιτιού τους..!!!Πώς το κάνανε?

Link to comment
Share on other sites

@Megapad.

 

Πολυ απλά, αν το σπιτι ανηκειστους γονείς σου, κάνουμ μια Υ.Δ. πως σου παραχωρού μέρος της οικίας για την εδρα σου. Οι αφορείες το δεχονται

Link to comment
Share on other sites

το τεχνικό γραφείο δεν έχει όχληση ούτε αδειοδοτείται από κανένα φορέα οπότε ναι μπορείς να το ανοίξεις στο διαμέρισμα.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή η χρήση γης δεν στέκεται εμπόδιο????

Ε τότε ποια η διαφορά της Γενικής κατοικίας απο την αμιγή...????

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να ανοίξεις ναι.

Επίσης όπως ήδη σου είπαν οι συνάδελφοι γράψε στο συμφωνητικό μίσθωσης ότι είνια επαγγελματική στέγη έτσι ώστε να εκπίπτει από το εισόδημά σου η δαπάνη ενοικίου.

 

Η διαδικασία δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο.

Πας στην τοπική σου Δ.Ο.Υ., κάνεις έναρξη επαγγέλματος, δηλώνεις την έδρα σου προσκομίζοντας και τα ιδιωτικά μίσθωσης και θεωρείς αποδείξεις και τιμολόγια παροχής υπηρεσιών.

 

Καλή αρχή και καλές δουλειές.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης μια σημαντική διαφορά είναι πως αν δηλωσεις το γραφειο σου ότι θα είναι σε κάποιο χώρο κατοικίας, δεν μπορείς να εχεις παραστατικά για πώληση αγαθών. Μπορείς να έχεις μονο παροχή υπηρεσιών (στην περίπτωση εμάς των μηχανικών είναι αποκλειστικά απόδειξη παροχής υπηρεσιών και όχι τιμολογίου, άσχετα αν ο πελάτης είναι ιδιώτης ή επαγγελματίας)

Link to comment
Share on other sites

Πρόσεχε, διότι αν κάνεις έναρξη επαγγέλματος και δηλώσεις έδρα στο σπίτι σου δεν θα επιδοτηθείς απο τον ΟΑΕΔ. Για να πάρεις την επιδότηση πρέπει να έχεις επιχειρηματικό σχέδιο και επαγγελματικό χώρο τον οποίο θα δηλώσεις ως έδρα. Μπες στο σιτε του ΟΑΕΔ να πληροφορηθείς για τις επιδοτήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.