Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Λάθος στην δήλωση μηχανικού


@ggelos

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 78
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το λάθος είναι τραγικό αλλά διορθώνεται.

 

Υπάρχει κάποιο κόστος μεταγραφής της διόρθωσης βέβαια-αν το συμβόλαιο έχει ήδη μεταγραφεί-, ανάλογα την έκταση του οικοπέδου, συν το γεγονός ότι ο φόρος μεταβίβασης που ήταν μεγάλος στην περίπτωση αρτίου δεν επιστρέφεται, καθώς κ η αμοιβή συμβ/φου για τη διόρθωση κ πάει λέγοντας........

 

Φίλε, θα σου κοστίσει αρκετά για να το διορθώσεις, αλλά αν είσαι μάγκας κ έχεις λίγο λέγειν μπορεί να γλυτώσεις αρκετά, τουλάχιστον θα εκτιμηθεί η ειλικρίνειά σου.Κ φρόντισε να προλάβεις πριν γίνει περαιτέρω μεταβίβαση.......διότι τότε τίποτα δεν σου καθαρίζει το κούτελο, πρέπει να αλλάξεις περιοχή άσκησης επαγγέλματος, μη σου πω επάγγελμα.

 

Στ' αλήθεια σε συμπονώ.Ξεκίνα μιλώντας με το συμβ/φο.Μην πάθεις τίποτα με την καρδιά σου, έχεις κάνει μεγάλη γκάφα, αλλά ΟΛΟΙ κάνουμε γκάφες, είμαστε άνθρωποι. δεν είμαστε software.Ακόμα κ το software έχει bugs.

Link to comment
Share on other sites

τσιγαρα για την φυλακή θα μου φερνει κανενας; ρωτησα την συμβολαιογραφο και μου ειπε οτι δεν υπαρχει θεμα..ολοι κανουν τετοια λαθη..δεν ξερω βεβαια το ειδος του συμβολαιου..μηπως τα λετε λιγο υπερβολικα ρε παιδια;ε

Link to comment
Share on other sites

AlexisPap τώρα τί ακριβώς να σου πώ?

 

Ότι με έπιασε ΕΜΕΝΑ η καρδιά μου με το λάθος του φίλου?

 

Εγώ το καλοκαίρι πήγα να μείνω στον τόπο ύστερα από διόρθωση Π.Ε. που μετέγραψα κ στη συνέχεια κατάλαβα ότι είχε τυπογραφικό λάθος στο Κ.Α...............Μικρό σφάλμα βέβαια, ορθή επανάληψη ήθελε κ στη συνέχεια ξανά μεταγραφή της ορθής επανάληψης, ήμουν κίτρινος για 1 μήνα όμως μέχρι να υπογραφεί από Νομάρχη, αλλά το θέμα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι να μην πάθει τίποτα ο άνθρωπος και να διορθωθεί το λάθος, του οποίου η βαρύτητα είναι τεράστια.

 

Ό,τι κ να λέμε είναι περιττό, μπορεί να είμαι κάθαρμα αλλά τον καταλαβαίνω το φίλο μας κ δεν θέλω να το τραβήξω......:sad:

 

 

edit:

 

τσιγαρα για την φυλακή θα μου φερνει κανενας; ρωτησα την συμβολαιογραφο και μου ειπε οτι δεν υπαρχει θεμα..ολοι κανουν τετοια λαθη..δεν ξερω βεβαια το ειδος του συμβολαιου..μηπως τα λετε λιγο υπερβολικα ρε παιδια;ε

 

@ άγγελος: κόψε τις cool συμπεριφορές φίλε και ΤΡΕΧΑ ΌΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΞΑΝΑΤΡΕΞΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ να διορθώσεις το λάθος, ούτε που μπορείς να διανοηθείς τί επιπτώσεις θα έχεις.Μόλις το διορθώσεις θα σου εξηγήσω αναλυτικά με νομικούς όρους τί ακριβώς γλίτωσες.

Link to comment
Share on other sites

zavi πήρα το μηνυμά σου..αλλα αν η συμβολαιογραφος είναι εντάξει..η οποια λογικα ειναι η πρωτη που θα μου ελεγε για διορθώσεις στο συμβολαιο..τοτε δεν νομιζω να υπάρχει θεμα..

Link to comment
Share on other sites

Η συμβολαιογράφος δεν έκανε κανένα λάθος και δεν την καίει τίποτα. Το μήνυμα που σου πέρασε γράφει:

 

"φιλαράκι, σκασίλα μου, δεν πρόκειται να σε καλύψω, κι ούτε θα ιδρώσει το αυτί μου για ότι έχεις να τραβήξεις. Το λάθος είναι δικό σου. Σκασίλα μου!"

 

Αν λοιπόν την βλέπεις cool, πρέπει να ανησυχείς διπλά!

 

Αν θες την συμβουλή μου, σήκω τώρα και τρέχα στο ΤΕΕ, στα επαγγελματικά θέματα, και μέχρι να κλείσουν τα συμβολαιογραφεία (έχεις ακόμη τρεις ώρες) μάθε και αποφάσισε τι θα κάνεις και πως θα το κάνεις.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε δεν ξέρω τί σας λέει η ΕΕΤΕΜ σχετικά με την άδεια άσκησης επαγγέλματος, να ξέρεις ότι το ποινικό δεν το γλιτώνεις.Στην περιοχή της έδρας μου έχουν χάσει ισόβια την άδεια άσκησης μηχανικοί για ΠΟΛΥ μικρότερα λάθη.

 

Το Αστικό βέβαια θα σου φανεί παιδική χαρά μπροστά στο ποινικό, εμένα το μυαλό μου πρώτα απ' όλα θα πήγαινε στην εκμετάλλευση του λάθους από τον πελάτη, αν το συμβόλαιο έχει ήδη μεταγραφεί.Δεν ζούμε σε κόσμο ονειρικά πλασμένο, όταν σε μαστιγώνει η πιάτσα φίλε το νιώθεις στο μυελό των οστών σου, το τραύμα πίστεψέ με δεν μένει επιφανειακό..........

 

edit: ό,τι ακριβως σου λέει ο AlexisPap, πρέπει να τρέμεις ακόμη περισσότερο από την αντιμετώπισή της, ΤΡΕΧΑ ΣΟΥ ΛΕΩ.......Η μητέρα μου είναι συμβ/φος κ ακριβώς έτσι αντιμετωπίζει τα λάθη μηχανικών, όταν δεν τα ανακαλύπτει αυτή, που δεν έχει ΚΑΜΙΑ υποχρέωση να τα ανακαλύψει παρόλα αυτά.

Link to comment
Share on other sites

αλλα αν η συμβολαιογραφος είναι εντάξει...

 

Συνεχίζεις τα "αν"... Ε λοιπόν θα το πετάξω και ας με πείτε κακό: το πρόβλημα με εσάς τους Τ.Ε., είναι ότι τελικά αν και συνήθως είστε και "μάχιμοι" και αρκετοί από εσάς αστέρια στο πεδίο και το καθαρά τεχνικό κομμάτι, δεν έχετε επίγνωση της σοβαρότητας της υπογραφής σας και των ευθυνών που αυτή δημιουργεί!

Δεν απευθύνομαι προσωπικά σε εσένα με το παραπάνω, αλλά το έχω διαπιστώσει από άλλους και το πιστεύω πλέον ακράδαντα.

Ξέρεις που αλλού μπορεί να χρησιμοποιηθεί (εκτός του εν λόγω συμβολαίου) το τοπογραφικό που υπέγραψες; Το ρισκάρεις; Η συμβολαιογράφος λέει μια μπαρούφα ελαφρά τη καρδία, γιατί δεν την ενδιαφέρει η δική σου η ευθύνη!

Link to comment
Share on other sites

@ggelos: Ναι αλλά είναι και αυτή που ΔΕΝ έχει ευθύνες αναφορικά με το τοπογραφικό και άρα ΔΕΝ την καίει ο ποπός της να κάνει διορθώσεις. Εσύ όμως θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις όταν ο αγοραστής κάποια στιγμή δει ότι δεν μπορεί να χτίσει ενώ νόμιζε ότι μπορούσε και αρχίσει να κυνηγά τους υπεύθυνους.

 

@tpanag: που να δεις κάτι υπογραφές διπλωματούχων να πάθεις πλάκα. Εκτός αν νομίζεις ότι πίσω από τα γνωστά θέματα κρύβεται πάντα ένας Τ.Ε.. Βέβαια εκεί που δεν θα βάλει υπογραφή ποτέ ένας Τ.Ε. πάντα θα βρεθεί ένας Π.Ε. για να υπογράψει...

 

Όλοι μαζί γράφαμε...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.