Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υπογραφές ιδιοκτητών


jbisda

Recommended Posts

Καλημερα σε όλους,

 

εχω την εξης απορία..Η οικοδομική άδεια έχει βγει σε 2 ονόματα-αδέρφια, αλλά υπάρχει συμβόλαιο στο οποίο το γκαραζ (του οποίου ο ιδιοκτήτης θέλει να αλλάξει τη χρήση) ανήκει στον έναν από τους 2.

 

Η αίτηση λοιπόν, γίνεται και από τους 2 (κ σε τι ποσοστό συνιδιοκτησίας αφού το γκαραζ ξεκάθαρα ανήκει στον έναν) ή μόνο από τον 1 ιδιοκτήτη??

 

Επίσης, έξω από το περίγραμμα του κτιρίου του υπογείου ο ιδιοκτήτης (του γκαραζ) κ κάτω από τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, έχει φτιάξει 1 WC 2,50μ2 το οποίο όμως δεν εμφανίζεται πουθενά στα σχέδια τα εγκεκριμένα. Αυτό δύναται να νομιμοποιηθεί με τη ρύθμιση αυτή ή εξακολουθεί να θεωρείται αυθαίρετο??

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 62
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δε σε ενδιαφέρει σε τίνος το όνομα έχει βγει η οικοδομική άδεια. Σκέψου, π.χ. στις πολυκατοικίες που η άδεια πολλές φορές βγαίνει στο όνομα του κατασκευαστή, αν κάποιος ιδιοκτήτης διαμερίσματος θέλει να κάνει τακτοποίηση δεν έχει καμία δουλειά ο κατασκευαστής, ή μπορεί το ακίνητο να έχει πουληθεί. Εσένα σε ενδιαφέρει σε ποιον ανήκει η προς τακτοποίηση ιδιοκτησία τώρα, και εν προκειμένω ανήκει στον έναν αδερφό, όποτε και όλες οι αιτήσεις, υπευθυνες δηλώσεις, κλπ, θα γίνουν στο όνομά του. Όσον αφορά στο WC δε νομίζω ότι τακτοποιείται, είναι εκτός αδείας.

Link to comment
Share on other sites

Εχεις δίκιο, όπως το έθεσες το κατάλαβα. Επομένως μία αίτηση από τον ιδιοκτήτη του γκαράζ.

 

Όσο για το WC, δεν νομιμοποιείται επειδή δεν υφίσταται (στα σχέδια) ή επειδή εκτείνεται πέραν της γραμμής ισογειου αλλά δεν χρησιμοποιείται ως γκαραζ??

Link to comment
Share on other sites

Επειδή δεν εμφανίζεται στα εγκεκριμένα σχέδια. Πώς θα τακτοποιηθεί κάτι που δεν υπάρχει στην κάτοψη, και το οποίο μάλιστα βγαίνει εκτος του εγκεκριμένου περιγράμματος, όγκου, κελύφους? (πες το όπως θες) Δεν είναι το ίδιο με την περίπτωση παταριού το οποίο δεν υπαρχει μεν σε εγκεκριμένες κατόψεις, αλλά είναι εντός όγκου.

Link to comment
Share on other sites

Εάν πρόκεται π.χ. για πατάρι ή σοφίτα, που δεν υπάρχει σχέδιο εγκεκριμένο γι' αυτά, αλλά είναι μέσα στο ύψος, και συνεπώς και στον εγκεκριμένο όγκο του κτιρίου μπορεί. Δεν ξέρω αν έχεις κατά νου κάποια άλλη περίπτωση

Link to comment
Share on other sites

Τι εννοείς ; Απλά έκανα οικονομία στο χώρο (και απέφυγα το quote), στο W.C. αναφέρομαι προφανώς ... ! :smile:

 

Ισχύει η τακτοποίηση ; (π.χ. σε υπόγειο με δηλωμένους βοηθητικούς χώρους που δημιουργήθηκε κουζίνα και W.C.)

Link to comment
Share on other sites

Α, ok! Ήλπιζα σε κάτι που μπορεί να μου διαφεύγει... :smile:

Όσον αφορά στο WC εάν υπάρχει στο υπόγειο ήδη δηλωμένο από την άδεια, τότε εγώ προσωπικά (το έχω κάνει μάλιστα σε τακτοποίηση) θα το έβγαζα εκτός των προς τακτοποίηση τετραγωνικών. Όπως επίσης και αν το υπόγειο εμφανίζεται ως αποθήκη την οποία ο πελάτης έχει μετατρέψει σε κατοικία, κρατώντας ωστόσο ένα δωμάτιο ως αποθήκη, τότε έχω εξαιρέσει και αυτόν τον χώρο από την τακτοποίηση. Τώρα αν αναφέρει απλά το σχεδιο βοηθητικοί χώροι χωρίς να προσδιορίζει τί και ποιοί είναι αυτοί, δεν ξέρω...

Link to comment
Share on other sites

Πάμε πάλι (γιατί τώρα μπλέχτηκα εγώ) :

 

Ας πούμε ότι έχουμε υπόγειο, το οποίο στην άδεια περιείχε ΜΟΝΟ βοηθητικούς χώρους (π.χ. αποθήκες). Ο ιδιοκτήτης άλλαξε χρήση και διαρρύθμιση και έφτιαξε σε αυτό μπάνιο και W.C. π.χ. Τακτοποιείται κανονικά ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.