Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εξαφανίζονται τα μόντεμ...


JTB

Recommended Posts

Εϊναι όντως καλό, αλλά "κοπανάνε". Πήγαμε με φίλο μαζί το PC του για να προσθέσουν ένα καλώδιο sata στο 2ο dvd-rom που προσθέσαμε (δεν είχαμε) και να αλλάξουν θέση πάνω στο motherboard στο καλωδιάκι που συνδέεται από το διακόπτη (δε μπούταρε το μηχάνημα και δεν είχε την ψυχραιμία να κάτσουμε να το ψάξουμε μόνοι μας-είχε μπει σε λάθος pin τελικά). Ζήτησε να του προσθέσουν με την ευκαιρία και επιπλέον 2GB RAM. Τον πήραν τηλέφωνο μετά από μια μόλις ώρα να πάει να το πάρει έτοιμο.

κάπου 90 ευρώ οι μνήμες (τιμή ανταλλακτικού) και 40 ευρώ εργατικά (για να καρφώσουν 2 DIMM μνήμη και να αλλάξουν θέση σε ένα καλωδιάκι-λιγότερο από 5 λεπτά υπόθεση δηλαδή).

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ναι αλλά σου λένε οι προμηθευτές υλικών ότι αν η εγκατάσταση δεν γίνει από εξειδικευμένο προσωπικό τότε δεν ισχύει η εγγύηση. Βέβαια για να πω την αμαρτία μου τέτοιες δουλειές τις κάνω συνήθως μόνος μου...

Link to comment
Share on other sites

CNA σε ζηλεύω... Εχω υπολογιστές από το 1988 και ποτέ δεν θέλησα και δεν τόλμησα να αλλάξω ή να προσθέσω τίποτα μόνος μου... Είμαι σίγουρος ότι θα παιδευτώ και στο τέλος μπορεί να χαλάσω και τη συσκευή...Περήφανα όμως σου λέω ότι μια φορά αγόρασα ένα κουτάκι για εξωτ. δίσκο και έβαλα μόνος μου ένα σκληρό μέσα... και δούλευε!!! :)

 

Ο tpanag έχει δίκιο... το έχουν σαν ελάχιστη χρέωση τεχνικού μάλλον.... Γιαυτό αξίζει να κανεις σοβαρές αλλαγές όταν το αποφασίσεις... Πάντως είναι σίγουρα καλύτερο από το τεχνικό της ΗΡ που χρεώνει 80 ή 88 ευρώ την ώρα + ΦΠΑ...!!! μια επισκευή στον ΗP Designjet που έχω τη χρυσοπλήρωσα... Εργατικά και ανταλλακτικά περίπου το 40% του κόστους !!!

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά σου λένε οι προμηθευτές υλικών ότι αν η εγκατάσταση δεν γίνει από εξειδικευμένο προσωπικό τότε δεν ισχύει η εγγύηση.

 

Από "εξειδικευμένο προσωπικό" τοποθέτηση μνήμης;;; Δε νομίζω. Έχω αλλάξει 3-4 φορές καμμένες μνήμες (εντός εγγύησης με life time warranty) και χαλασμένους σκληρούς δίσκους και ουδέποτε με ρώτησαν ποιός τις/τους τοποθέτησε. Αλίμονο... Ακόμα και σε έτοιμο, "επώνυμο" υπολογιστή, ισχύουν κανονικά οι επιμέρους εγγυήσεις όλων των εξαρτημάτων. Μου είχε τύχει χαλασμένος δίσκος σε ALTEC ενός φίλου, πήγα στην ALTEC με το δίσκο και μου άρχισαν τα "κουλά" να φέρω ...ολόκληρο το μηχάνημα για να τον ελέγξουν και να τον αντικαταστήσουν, τους χαιρέτησα γελώντας, χτύπησα το serial number και τύπωσα RMA από το site της HITACHI, τον έβαλα σε φάκελο και τον έστειλα Ολλανδία. Σε 20 μέρες μου έστειλαν καινούργιο δίσκο.

Link to comment
Share on other sites

Off topic: On

 

Είναι γεγονός ότι απαιτούνται κάποιες ελάχιστες γνώσεις για να επέμβεις στο εσωτερικό του Η/Υ και καλό είναι να μην το διακινδυνεύει κανείς, εάν δεν τις έχει.

 

Προσωπικά, επειδή ασχολήθηκα με το ... άθλημα από το ξεκίνημα της πτώσης του "επώνυμου" και της συναρμολόγησης κομματιών διαφορετικών κατασκευαστών, έχω εξοικειωθεί με αυτή τη διαδικασία και συναρμολογώ, πλέον, κάθε καινούργιο PC που αποφασίζω να αλλάξω, αφενός για να γνωρίζω τη θέση και τη συνδεσμολογία των κομματιών που το απαρτίζουν αφετέρου για να μπορώ να επέμβω σε περίπτωση προβλήματος.

 

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται, κατά την άποψή μου, στο καθάρισμα, με αέρα και πινέλο, 1-2 φορές το χρόνο, από τις σκόνες που περνούν μέσα στο κουτί, έστω και αν έχει φίλτρα στις εισόδους, όπως έχω φροντίσει να βάλω στο μπροστινό, τουλάχιστον, τμήμα.

 

Off topic: Off

Link to comment
Share on other sites

tpanag αυτά που σου είπα αναφέρονται στις οδηγίες χρήσης κυρίως του επεξεργαστή και της μητρικής. Κατά τα λοιπά λίγο πολύ ισχύουν αυτά που λες.

 

ΜΑΚΑP εγώ πάντως ξεκίνησα να στήνω μόνος μου τους υπολογιστές μου από την στιγμή που κάποιος τεχνικός ξέχασε να βγάλει το αυτοκόλλητο της ψύκτρας του επεξεργαστή με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να μας αφήσει χρόνους - δυστυχώς εκτός εγγύησης. Άσε δε που πλέον έχω την απόλυτη εποπτεία του μηχανήματος και μπορώ να το συντηρώ καλύτερα. Όσο για τη σκόνη νομίζω ότι όλοι μας θα πρέπει να την καθαρίζουμε και όχι μόνο από το εσωτερικό του υπολογιστή αλλά και από το τροφοδοτικό το οποίο υπόκειται σε μεγαλύτερες θερμικές καταπονήσεις. Θα πρόσθετα δε και την αλλαγή της θερμικής πάστας του επεξεργαστή κάθε 2 χρόνια...

 

Αχμ είμαι τελείως εκτός θέματος αλλά ελπίζω να μου το συγχωρήσετε...

Link to comment
Share on other sites

tpanag αυτά που σου είπα αναφέρονται στις οδηγίες χρήσης κυρίως του επεξεργαστή και της μητρικής. Κατά τα λοιπά λίγο πολύ ισχύουν αυτά που λες.

 

Έχω αλλάξει εντός εγγύησης ό,τι μπορείς να φανταστείς τα τελευταία 15 χρόνια και εγώ και ο αδερφός μου (ασχολείται με το "άθλημα" πολύ). "Επώνυμο" μηχάνημα δεν έχει μπει ποτέ εδώ. Που σημαίνει τα συναρμολογούσαμε ή τα "κατσαβιδιάζαμε" για επισκευή μόνοι μας. Ουδέποτε συναντήσαμε πρόβλημα. Ξέρω τι σου λέω. Και επεξεργαστές και motherboard και απ'όλα καλύπτονται.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.