Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κόστος μισθωτού μηχανικού σε εταιρεία


MirrorX

Recommended Posts

Στην περίπτωση του τιμολογίου... πληρώνω το ΤΣΜΕΔΕ (900/εξάμηνο) και το ΦΠΑ 23% τα οποία πρέπει να τα βάλω στο ιδιωτικό συμφωνητικό. Τι άλλο πληρώνω στην εφορία; Δεδομένω ότι θα είμαι κάτω του αφορολογήτου, ώστε να το περάσω και αυτό στο συμφωνητικό; Αυτό που με ενδιαφέρει πρωτίστως, είναι έστω και τις λίγες μέρες που θα δουλεύω πλέον να παίρνω ακριβώς τα ίδια με σήμερα (ως ημερομίσθιο). Έπειτα, με τα δώρα τι γίνεται; Τα επιμερίζω στο "ημερομίσθιο" ή τα βάζω στο συμφωνητικό; Με την... αποζημίωση, μπορώ να την βάλω ως ρήτρα στην λήξη του συμφωνητικού και σε περίπτωση μη ανανέωσης (ας πούμε ότι ο εργοδότης μου δεν έχει πρόβλημα) ευσταθεί κάτι τέτοιο;

Ευχαριστώ!

 

Ο ΦΠΑ είναι υποχρέωση του λήπτη της ΑΠΥ (του "εργοδότη" σου). Πρέπει να σου τον πληρώνει για να τον αποδώσεις. Από τις ΑΠΥ που θα κόβεις, θα σου παρακρατεί επίσης 20% φόρο, για να τον αποδίδει αυτός στη ΔΟΥ του τον οποίο σε ποσοστό ή και όλον θα παίρνεις σαν επιστροφή την επόμενη χρονιά με την εκκαθάριση της δήλωσής σου. Τα υπόλοιπα είναι θέμα συμφωνίας.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Να κανω και γω μερικες ερωτησεις.

 

Δουλευω εδω και εναμιση χρονο σε μια εταιρια.

 

Ειμαι μηχανολογος μηχανικος T.E, παιρνω μισθος καθαρα 800 ευρω οσα παιρνουν οι ανεδεικευτοι εργατες στην εταιρια, αλλα ειναι παντρεμενοι, εχουν παιδια και πιο πολλα χρονια απο μενα.

 

Στην αρχη η συμφωνια ηταν το πρωτο χρονο 800 μετα 1000 και θα ανεβαινε, αυτο δεν εγινε ποτε, ενω εγω βελτιωθηκα, εβγαχα βαρδιες νυχτερινες με το μισο προσωπικο κι αλλα πολλα.

 

Ειμαι ταχα προισταμενος, αλλα ο απο πανω μου οπως το χω καταλαβει δεν θελει να ανεβω και δεν μου τα δειχνει ολα, απλα φροντιζω να κλεβω γνωσεις με την καλη εννοια, αλλα καταλαβαινω οτι δεν του αρεσει.

 

Πολλες φορες ουτε διαλλειμα δεν καθομαι να κανω για να βγει η δουλεια.

 

Τωρα εχω τις εξης αποριες

 

Εχουμε πολλα οχηματα κλαρκ, φορτωτες(αν το γραφω σωστα) γερανο, αυτα εγω μπορω να τα οδηγαω; τι πρεπει να κανω ωστε να μαι εγω καλλυμενος;

 

Με βαλανε υπευθυνο παραγωγης χωρις να μου πουν κατι, εγω οταν ειχα μιλησει, συμφωνησα να μαθω καλα την δουκεια, βασικα να μου την δειξει ο αλλος μηχανολογος, κατι που δεν εκανε οπως επρεπε απλα θεωρησε οτι εγω πηγα εκει και τα ξερω ολα.

 

Τι πρεπει να προσεξω αλλο;

 

Βλεπω ουτε στις παραγγελειες που κανει μου δειχνει τι πρεπει να κοιταω αν λειπει αυτο, τα αποθεματα, ποιοι ειναι οι συνεργατες που δουλευουμε μαζι τους

 

Εχω καταλαβει οτι εχω ευθυνες προισταμενου αλα δικαιωματα εργατη . Δεν μου εχει μεινει να σας πω την αληθεια ορεξη για να δωσω κατι παρα πανω γιατι δεν βλεπω ανταποκριση, οταν βλεπω εργατες στην.ιδια εταιρια που σε ενα οχταωρο καθονται για τσιγαρο πανω απο εικοσι φορες..

 

Μονο για την προυπηρεσια κανω υπομονη.

 

Οτι και αν γινει ο απο πανω μου φωναζει νευριασμενα, μπορει να πει διαφορες μακακιες, μεχρι να πεταξει οτι εχει στα χερια του.

 

Υ.γ δεν ξερω αν εδω που το εγραψα εκανα καλα αλλα εχω μερικα κενα, λογω απειριας πιο πολυ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.