Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Η/Μ - ενεργειακό ερώτημα: Κατανομή δαπανών θέρμανσης σε διαμέρισμα που δεν κατοικείται


soulispap

Recommended Posts

καλησπερα....εχω ενα διαμερισμα το οποιο εχει κεντρικη θερμανση κ λογικο στα κοινοχρηστα να συμπεριλαμβανεται κ το πετρελαιο....το νοικιαζω κατα καιρους σε διαφορα ατομα....οταν φευγει ο εκαστοτε ενοικιαστης φροντιζω να κλεινω τα σωματα ωστε το διαμερισμα να μη ζεσταινεται...αλλα ενω το διαμερισμα ειναι αδειο κ κρυο...μου ζητανε απο την οικοδομη να πληρωνω κοινοχρηστα το 33% απο οσο θα πληρωνα εαν εμενε μεσα καποιοσ κ λειτουργουσε τα σωματα του καλοριφερ.. δηλ αν εμενε καποιοσ μεσα κ ειχε κ θερμανση,θα πληρωνε κανονικα 70 ευρω συμφωνα με την καταναλωση κ τα τετραγωνικα του διαμερισματος...ενω τωρα μου ζιτανε να πληρωσω 25 λεγοντας πως ετσι ειναι ο νομος...του ειπα πως απο τη στιγμη που δεν χρησιμοποιω θερμανση να μην με υπολογιζουν στα εξοδα του πετρελαιου παρα μονο στα παγια εξοδα της οικοδομης...αλλα αρνουνται ισχυριζομενοι οτι ετσι ειναι ο νομος...ισχυει κατι τετοιο?

ελπιζω να εγινα κατανοητος,θα χαρω να εχω καποια απαντηση εαν καποιοσ γνωριζει...:wink:

 

 

Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να περιγράφουν με σαφήνεια το αντικείμενο και να μην είναι αόριστοι.

Χρησιμοποιείστε σωστή ορθογραφία και τόνους, τόσο στους τίτλους των θεμάτων όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, terry

 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 37
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλά κάνουν.....αυτό ορίζεται είτε απο το καταστατικό της πολυκατοικίας και αν δεν υπάρχει καθορίζεται απο την νομοθεσία....ο μόνος τρόπος να μην συμμετέχεις στην δαπάνη της θέρμανσης είναι να το αποφασίση η γενική συνέλευση

Link to comment
Share on other sites

επειδή στο παρελθόν είχα παρόμοιο πρόβλημα, σε γραφείο κοινοχρήστων, ο υπεύθυνος μου είπε ότι υπάρχει απόφαση Αρείου Πάγου στην οποία αναφέρετε ότι όταν έχει κεντρική θέρμανση μία πολυκατοικία, έχεις το δικαίωμα στο διαμέρισμα σου να κόψεις τη θέρμανση (μόνο και όταν δεν κατοικείτε) αλλά οφείλεις να πληρώνεις κάποιο ποσοστό το οποίο μου διαφεύγει (στη περίπτωση σου το 33%).

Link to comment
Share on other sites

Ο νόμος προβλέπει την απαλλαγή από τα κοινόχρηστα θέρμανσης μόνο στην περίπτωση αποσύνδεσης από το δίκτυο θέρμανσης της πολυκατοικίας και επιβάλλεται χρήση άλλης μεθόδου θέρμανσης της ιδιοκτησίας (π.χ. με φυσικό αέριο).

 

Τα έξοδα αποσύνδεσης βαρύνουν τον ιδιοκτήτη που θέλει να αποσυνδεθεί.

 

Όσο είναι το διαμέρισμα συνδεδεμένο θα πρέπει να πληρώνει ένα μικρό ποσό, όπως ορίζεται στην μελέτη κατανομής δαπανών θέρμανσης.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δικαίωμα να αποσυνδεθείς χωρίς την σύμφωνη γνώμη της γενικής συνέλευσης και να μην πληρώνεις τίποτε?

Link to comment
Share on other sites

κάθε απόφαση πρέπει να βγαίνει απο την γενική συνέλευση της πολυκατοικίας.....συνεπώς δεν μπορείς μόνος να αποφασίσεις να αποσυνδεθείς απο την κεντρική θέρμανση.....

 

αν και τώρα που το σκέφτομαι παλιότερα ένας ένοικος είχε βγάλει τα σώματα απο το διαμέρισμά του και δεν συμμετείχε σε δαπάνες θέρμανσης....χωρίς να του δημιουργήσουν πρόβλημα οι υπόλοιποι ένοικοι

Link to comment
Share on other sites

http://www.rae.gr/downloads/sub2/Law_3175_2003.pdf

Άρθρο 30, παρ 11

Ανεξάρτητα από τον κανονισμό της πολυκατοικίας επιτρέπεται η μόνιμη αποσύνδεση από το δίκτυο θέρμανσης της πολυκατοικίας αρκεί να έχει το διαμέρισμα μόνιμη εγκατάσταση θέρμανσης με αέριο καύσιμο. Σε αυτή την περίπτωση το διαμέρισμα δεν πληρώνει κάποια συμμετοχή στην θέρμανση της υπόλοιπης πολυκατοικίας.

Link to comment
Share on other sites

Εκτός από την περίπτωση που αναφέρει ο sdim παραπάνω, και απαιτεί απλή πλειοψηφία της γενικής συνέλευσης (50%+1 ψήφο) , κατά τα άλλα ισχύει ότι προβλέπει ο κανονισμός της πολυκατοικίας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.